Whitepaper:
5 praktische tips voor wie een abonnementsmodel overweegt

Het abonnementsmodel speelt in op de groeiende behoefte van veel consumenten om ontzorgd te worden. Van wereldwijde platformen tot de lokale bakker, glazenwasser en personal trainer: steeds meer bedrijven bieden hun diensten of producten in abonnementsvorm aan.

Misschien heeft u er wel eens over nagedacht of dit ook voor uw bedrijf of organisatie een geschikt verdienmodel zou kunnen zijn. Lees dan zeker verder, want we verzamelden 5 praktische tips voor u die u helpen om te bepalen of een door abonnementen gestuurd businessmodel bij uw organisatie past.

In vrijwel elke sector vindt u wel een abonnementsmodel

Er bestaan al jarenlang alternatieven voor aankoop en eigendom. Huren en leasen kennen we inmiddels goed. Abonnementen zijn een vorm van gebruik zonder eigendom. Ideaal voor consumenten die vanuit economisch oogpunt liever geregeld een klein bedrag betalen dan een groter bedrag in één keer. Gemak en duurzaamheid zijn eveneens argumenten om voor die optie te kiezen.

Inmiddels is het abonnementsmodel in vrijwel elke sector doorgedrongen. Van boodschappen doen tot rijden met elektrische vervoersmiddelen. Van entertainment tot dranken. En van sportactiviteiten tot voedingssupplementen. Zowel de meer traditionele retailers als de e-commercespelers bieden abonnementen aan. Abonnementen zijn niet meer weg te denken. Is het ook iets voor u? Om die vraag te beantwoorden bekijken we samen met u de trends die de vraag naar abonnementen versterken: ontzorgen, duurzaamheid en value-based pricing.

De 3 sterkste punten van het abonnementenmodel

Ontzorgen met gepersonaliseerde aanbiedingen

Veel producten of diensten heeft u dagelijks, wekelijks of maandelijks nodig. Vaak verschilt uw volgende bestelling nauwelijks van de vorige. Dan is het erg handig om voor een abonnement te kiezen. U krijgt een seintje als uw voorraad bijna op is. Uw favoriete producten staan al klaar in de bestellijst waardoor u ze alleen maar moet aanvinken. Bovendien ontvangt u gepersonaliseerde aanbiedingen omdat de aanbieder uw wensen steeds beter leert kennen. Bij veel merken voelt u dat u deel uitmaakt van een community, een club.

Door de klant- en gebruiksgegevens kunt u beter inspelen op de behoeftes van uw klanten.

Is het abonnementenmodel ook iets voor jou?

In dit whitepaper lees je alles over de sterke punten van het abonnementenmodel en de cijfers en trends. Daarnaast ontvang je 5 praktische tips zodat ook jij de overstap gemakkelijk kan maken.

Please let us know your name.
Vul uw achternaam in.
Please write a subject for your message.
Vul uw telefoonnummer in.
Please let us know your email address.
Invalid Input
Invalid Input
BE Select your country