Online bedrijfssoftware voor architecten en ingenieurs

Of je nu een groot of klein bureau bent, het is belangrijk dat je onderneming gezond blijft. Je wil uiteraard mooie ontwerpen en projecten blijven opleveren met gezonde marges. Reken op de software van Exact voor de beste ondersteuning van jouw architecten- of ingenieursbureau.

Onzekere en dynamische markt

Architecten- en ingenieursbureaus werken vooraan in de bouwketen. Ze merken het als eerste als de vraag afneemt en moeten dan ook als eerste reageren op marktontwikkelingen. Of het nu gaat om een plotse daling van de vraag door de coronacrisis, stijgende bouwprijzen of nieuwe wettelijke eisen voor bijna-energieneutraal bouwen (BEN), architecten en ingenieurs werken in een onzekere en dynamische omgeving en moeten met hun onderneming voortdurend anticiperen op nieuwe marktontwikkelingen.

Hoe garandeer je de continuïteit van jouw bureau?

Een architectenbureau- of ingenieursbureau op de been houden blijft een uitdaging. Zeker gezien de huidige prijsconcurrentie, de complexiteit van opdrachten en het feit dat je als bureau veel tijd en geld moet steken in aanbestedingen en prijsoffertes om nieuwe projecten binnen te halen. Ook bij toegekende opdrachten ligt het risico op onbetaald werk en budgetoverschrijding altijd op de loer.

Continuïteit waarborg je door te automatiseren en manueel werk met losse tools en spreadsheets te vermijden. We moeten er geen tekening bij maken. Achteraf constateer je dat er weer te veel kosten en uren in een project werden gestoken. Door een vertraagd inzicht riskeer je budgetoverschrijdingen, verloren uren en lagere projectmarges. Dat heeft serieuze gevolgen voor je winstmarges. Als je die punten aanpakt, kun je 5 tot 10 procent meer winst realiseren.

De voordelen van projectmanagementsoftware

Gemakkelijke tijdregistratie

Uren verantwoorden gaat gemakkelijker dan ooit: via een app op de smartphone of tablet, maar ook via de laptop. Je kunt direct bijsturen dankzij voortgangsrapporten. Zo bedien je jouw klanten nog beter.

Projectbewaking

Werk volgens de sectornormen en hou de evolutie van jouw budgetten, gepresteerde uren en nog te factureren werkzaamheden in elke fase scherp in de gaten. Met Exact volg je nauwkeurig en eenvoudig de voortgang per project. Je ziet direct hoeveel tijd én geld er in elke fase is besteed. Zo behoud je op elk moment de controle.

Factureer tijdig en correct

Zie direct welke projecttermijnen nog gefactureerd moeten worden. Uren van bijkomende werken kun je in regie factureren.

Direct inzicht in jouw bedrijf dankzij een geïntegreerde boekhouding

Door de koppeling van je tijdregistratiesysteem aan je boekhouding krijg je in één oogopslag inzicht in je banksaldo’s, aankopen en verkopen. Exact gebruikt gegevens om je waardevolle inzichten te geven. Zo weet je altijd hoe je ervoor staat en waar je actie moet ondernemen.

Bekijk Exact voor Project Management
Makkelijke urenregistratie
Projectbewaking
Factureer op tijd en correct
Direct inzicht in je bedrijf door een geïntegreerde boekhouding

Deze bureaus gingen je voor

Hulp nodig om je keuze te maken?

Ontdek in enkele seconden via onze keuzehulp welk pakket bij jouw onderneming past.

BE Select your country