Toekomstbestendige processen voor de vrijetijdssector

Personeelstekort, stijgende energieprijzen en inflatie: de vrijetijdssector wordt geconfronteerd met heel wat uitdagingen in een onvoorspelbare markt. In die onzekere markt wil je kunnen vertrouwen op stabiele processen en cijfers zodat je in de toekomst flexibel kan inspelen op plotse veranderingen. Met de juiste financiële en aankoopsoftware, gekoppeld aan de rest van je systemen, beschik je over een solide fundament voor al jouw bedrijfsprocessen. Zo kan jij je focussen op het bieden van een optimale klantbeleving.

Uitdagingen in de vrijetijdssector

Verschillende boekhoudingen en tijdige stuurinformatie dwingen de vrijetijdssector om te innoveren. Digitalisering helpt bij het stroomlijnen van basisprocessen, zodat je opnieuw tijd hebt voor het bieden van een ultieme klantbeleving. 

Voldoen aan de toenemende verwachtingen van je klanten

De toenemende verwachtingen van klanten zijn een blijvende uitdaging voor elke ondernemer in de vrijetijdssector. De gevolgen van corona, stijgende energieprijzen en personeelstekort maken het echter steeds moeilijker om aan die toenemende verwachtingen te voldoen. Door procesinnovatie hou je tijd over om klanten de beste service te blijven bieden.

Verschillende boekhoudingen

Veel bedrijven in de vrijetijdssector worden geconfronteerd met verschillende vestigingen die elk hun eigen boekhouding, systemen en werkwijzen hanteren. Het controleren en bijhouden van die boekhoudingen kost veel tijd. Tijd die je beter aan andere zaken besteedt.

Tijdige stuurinformatie

Als ondernemer in de vrijetijdssector wil je weten hoe de zaken ervoor staan, wat er gebeurt op de markt en welk effect dat heeft op jouw cijfers. Zo kan je tijdig bijsturen en risico's beheersen. In de vrijetijdssector ontbreekt het echter vaak aan tijdig inzicht in de juiste stuurinformatie om op marktveranderingen in te spelen.

Vertrouw op stabiele software in een onzekere markt

Eenvoudig bijsturen op basis van realtime gegevens

De software van Exact zorgt voor één centrale bron met de meest actuele financiële gegevens waardoor je razendsnel kan consolideren, rapporteren, budgetteren en prognoses maken. Zo beschik je over de juiste cijfers om jouw organisatie bij te sturen en risico's te beheersen. Nu en in de toekomst.

Centraal werken

Veel organisaties in de vrijetijdssector, vooral in de horeca, moeten de boekhouding van meerdere vestigingen bijhouden. Het bijhouden van al die boekhoudingen kost enorm veel tijd. Tijd die je liever gebruikt om klanten de beste service te bieden. Dankzij Exact Financials kan je centraal werken met stamgegevens voor eenmalige invoer en processen over boekhoudingen heen automatiseren. Zo bespaar je veel kostbare tijd.

Naadloze koppelingen met andere bedrijfssystemen

Een kassasysteem, loonpakket of tijdregistratie en personeelsplanning: bedrijven in de vrijetijdssector beschikken over allerlei betalings-, boekings- en boekhoudsystemen voor het opzetten van processen. De financiële oplossing van Exact maakt naadloze koppeling met die bedrijfssystemen mogelijk. Zo beschikt iedereen over dezelfde cijfers.

Gestroomlijnde aankoopprocessen

Ondernemingen in de cultuur-, recreatie- en sportsector krijgen door de inflatie te maken met stijgende aankoopkosten, bijvoorbeeld voor voeding. Exact Proquro helpt je om aankoopkosten te beheersen door automatische factuurverwerking, optimale controle van het bestelproces en inzicht in budgetten en gedetailleerde rapporten. Lees meer over de uitgebreide mogelijkheden van Exact Proquro voor de vrijetijdssector.

Deze bedrijven vertrouwen op de
software van Exact

Meer weten over de oplossingen van Exact voor de vrijetijdssector?

BE Select your country