Zet je bedrijf in bloei met de laatste innovaties

Maak kennis met de nieuwste en verbeterde functies in je oplossing. Klik in het menu op jouw Exact-oplossing en ontdek wat we de afgelopen periode voor jou hebben verbeterd. Benieuwd naar alle release notes? Bekijk ze in de support portal.

Exact Online Boekhouden

Vanaf nu worden aannkoopfacturen altijd automatisch gematcht met betalingen, of je nu wel of niet gebruikmaakt van onze scanservice. Ook worden terugkerende facturen voortaan automatisch aangemaakt door Exact Online. Als je werkt met Exact Online Boekhouden Plus, uitgebreidere edities of onze sectoroplossingen, beschik je zelfs over nog meer extra functies, waaronder uitgebreide goedkeuring van facturen, automatisch afschrijven van activa en downloaden van bijlagen.

Tijdens deze release lanceren we de Activity Feed voor Exact Online. In dit overzicht zie je niet alleen welke administratieve taken je nog moet uitvoeren, maar ook welke taken automatisch door onze software zijn uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan de automatische factuurverwerking. Zo weet je als gebruiker precies welke acties je nog moet ondernemen en hou je altijd controle over geautomatiseerde administratieve processen.

Achterstallige facturen zijn nefast voor je cashflow. Met Debiteurenbeheer kunnen onze klanten geautomatiseerd betalingsherinneringen laten versturen waarbij de juiste timing, boodschap en het aantal interacties wordt bepaald met behulp van slimme software. Zo word je sneller betaald zonder je klantenrelatie te schaden. Vanaf deze release kan je bovendien betalingsregelingen registreren en beheren in Exact Online (binnenkort beschikbaar).

De accountancysuite van Exact Online

In dit nieuwe overzicht zie je in één oogopslag welke administratieve taken je vandaag moet uitvoeren en welke taken al zijn uitgevoerd door onze software (denk bijvoorbeeld aan automatische factuurverwerking). Zo weet je als gebruiker precies welke acties je nog moet ondernemen en hou je altijd controle over geautomatiseerde administratieve processen.

Optimaal kantoorbeheer start met structuur, en dat is precies waar Exact Online Kantoorbeheer je bij kan helpen. De eerste editie van onze nieuwste productontwikkeling gaat in controlled release. Een aantal klanten test de centrale startpagina, inclusief klantenlijst en de integratie met Exact Online Fiscaal en Jaarrekening.

Exact Online Handel / Productie

In de Exact Online Voorraadbeheer-app is het nu ook mogelijk om geplande locatieverplaatsingen uit te voeren. Je zet de locatieverplaatsing klaar in Exact Online, en via de Voorraadbeheer-app verwerk je de verplaatsing wanneer deze is uitgevoerd. Zo helpen we je om je magazijn steeds verder te digitaliseren. Locatieverplaatsingen zijn onderdeel van Exact Online Handel en Productie Professional.

Elk handelsbedrijf dat goederen verstuurt, krijgt er mee te maken: verzendkosten. In Exact Online Handel kan je verzendkosten nu gemakkelijk koppelen aan de leveringswijze. Op basis van de geselecteerde leveringswijze worden de verzendkosten aan je offertes, bestellingen en facturen toegevoegd. Zo voorkom je fouten en hou je artikelen en verzendkosten gescheiden. De verzendkosten kunnen uiteraard ook op de lay-outs worden weergegeven.

Locatieverplaatsingen kan je ad hoc uitvoeren, maar je kan ze ook plannen. Bijvoorbeeld wanneer een MRP advies geeft dat je moet aanvullen vanuit bulkvoorraad. Maar je kan ook handmatig een verplaatsing plannen. Met de app verplaats je artikelen van de ene locatie naar de andere, bijvoorbeeld om voorraad aan te vullen op een picklocatie vanaf een bulklocatie.

Exact Online Projecten

Met no hands accounting automatiseer je het verwerkingsproces van je facturen van begin tot eind. Met de goedkeuringsflow kan je ervoor zorgen dat aankoopfacturen door de juiste personen worden goedgekeurd. Het is nu ook mogelijk om tijdschrijfgebruikers in Exact Online Projecten in deze goedkeuringsflow te betrekken.

Vanaf Exact Online Projecten Plus kan je bestellingen gebruiken om aankoopopdrachten te registreren en te volgen. Zo zie je direct welke uitgaven je nog verwacht voor een bepaald project. Op basis van de ontvangen producten of diensten kan je vervolgens de aankoopfactuur aanmaken. Nu kan je ook producten die je terugstuurt naar je leverancier registreren. Zo kan je een terugstuurbon voor je leverancier aanmaken en het aantal teruggestuurde producten registreren.

Exact Online Bouw

Om inzicht te krijgen in de financiële status van je projecten hebben we in Exact Online Bouw financiële rapporten toegevoegd. De rapporten zijn nu uitgebreid waardoor je meer mogelijkheden hebt en betere inzichten krijgt. Zo kan je beter filteren, zijn er meer kolommen beschikbaar en heb je de mogelijkheid om subprojecten samen te voegen met hoofdprojecten. Daarnaast is de exportfunctie uitgebreid met nieuwe velden.

Soms wil je een bijlage toevoegen aan je factuur met extra informatie, bijvoorbeeld omdat je toelichting wilt geven. Deze bijlage wordt automatisch meegestuurd wanneer je de factuur verzendt. Bij het maken en bewerken van een factuur kan je vanaf nu een bestand selecteren om mee te sturen. Dit kan een lokaal opgeslagen bestand zijn, maar je kan ook de pdf van een aankoopfactuur toevoegen.

Exact Online CRM

Je klanten kunnen voortaan offertes online aanvaarden en ondertekenen. Via een link in de e-mail kunnen ze de offerte bekijken en accepteren door een handtekening te plaatsen. Na de acceptatie ontvangen klanten automatisch een bevestiging en kan ook automatisch een factuur, verkooporder, abonnement of project worden aangemaakt. Ook is het mogelijk om extra opties voor aanvullende producten of diensten op te nemen in de offerte. Hiermee kan je de klant verleiden om meer bij je af te nemen. Vanaf nu gefaseerd beschikbaar voor Exact Online Projecten, Handel en Boekhouden.

Met de Exact Online-app kan je nu snel offertes aanmaken en versturen. Handig als je onderweg bent en even snel een prijsopgave wilt delen met een (potentiële) klant. Ook kan je verzonden offertes bekijken en via de app accepteren of afkeuren.

Met de vernieuwde verkoopkanscockpit volg je de voortgang en status van je uitgebrachte offertes heel eenvoudig. Je hebt een helder overzicht van alle lopende verkooptrajecten en je verkoopprognose. Je kunt de vernieuwde verkoopkanscockpit aanzetten via de tab “Early Access” in Mijn Exact Online.

Exact Online Debiteurenbeheer

Met Exact Online Debiteurenbeheer kan je binnenkort eenvoudig een afbetalingsplan instellen en beheren. Je kan aangeven welk bedrag in termijnen moet worden betaald, hoeveel termijnen er moeten worden betaald en wanneer. Zo verbeter je je cashflow door regelmatige betalingen te ontvangen, terwijl je klanten hun financiële verplichtingen kunnen nakomen zonder in financiële problemen te komen.

Exact Online Debiteurenbeheer biedt nu de mogelijkheid om een kopie van de factuur toe te voegen aan een betalingsherinnering. Zo krijgen je klanten direct inzicht in de details van de openstaande factuur. Dit betekent dat je nu nog meer controle hebt over betalingsinningen en je je klanten nog beter kan informeren over openstaande facturen.

Het is vanaf nu mogelijk om ook handmatig betalingsherinneringen te verzenden met Exact Online Debiteurenbeheer. Dit betekent dat je nu zelf bepaalt wanneer je betalingsherinneringen stuurt naar klanten die hun facturen nog niet hebben betaald, zodat je je cashflow op peil kan houden. Handig als je een keer een herinnering wil versturen die afwijkt van de standaard herinneringsprofielen.

Exact Online Abonnementenbeheer

Voorheen was het niet mogelijk om bij de automatische facturatie van je abonnementen een betaallink toe te voegen. We hebben dit aangepast en je kan vanaf nu ook de Mollie-betaallink gebruiken voor automatisch aangemaakte abonnementsfacturen. Zo verhoog je het betaalgemak voor je klant én word je sneller betaald.

Met Exact Online Abonnementenbeheer kan je de gefactureerde omzet van je abonnementen automatisch over verschillende financiële perioden laten verdelen. Met het overzicht van uitgestelde omzet heb je een handig overzicht van de uitgestelde omzet van je verzonden jaar- of kwartaalfacturen. Dit overzicht hebben we nu verbeterd.

Exact Globe+ / Synergy

In deze release hebben we extra mogelijkheden toegevoegd om gegevens tussen Exact Synergy en andere systemen uit te wisselen. Zo hebben we ODBC, XML, CSV en meer opties toegevoegd. Ook is de 'rules engine' uitgebreid. Hiermee heb je meer opties om de regels te maken die passen bij jouw bedrijf. Zo bespaar je tijd, voorkom je fouten en kan jij focussen op waar jij écht goed in bent.

We hebben verschillende verbeteringen aangebracht om nog makkelijker te kunnen werken met de Exact Synergy-app. Zo is er nu nog meer informatie over de relatie beschikbaar, zoals marketinginformatie en opmerkingen, financiële gegevens en extra velden. Ook word je actief geïnformeerd over acties die voor jou open staan in de app. Zo is het nog makkelijker om mobiel te werken met de Exact Synergy-app!

Met Exact Globe+ kan je rekenen op continue updates van aankomende wettelijke vereisten in een groot aantal landen. Elke maand worden verbeteringen en wijzigingen aangebracht via productupdates, zodat je altijd voldoet aan de wetgeving in de landen waar je actief bent. De afgelopen maanden hebben we wijzigingen doorgevoerd voor o.a. Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk.

Exact Financials

In de nieuwste versie van Exact Financials kunnen dynamische velden worden toegevoegd aan de omschrijvingsvelden van artikelen in de factuurregels van vaste facturen. Hierdoor kan je heel eenvoudig meer details opgeven bij vaste facturen, zoals op welke periode een maandfactuur of abonnement betrekking heeft.

Documenten kunnen al gekoppeld worden aan stamgegevens, zoals debiteuren, crediteuren of grootboekrekeningen. Vanaf nu hoef je individuele stamgegevens niet meer te openen, maar vind je alle gekoppelde documenten snel terug in één overzicht via het menu [Financieel: Stamgegevens, Overzichten, Documenten].

In de nieuwste versie van Exact Financials is het mogelijk om documenten toe te voegen aan een verwerkte boeking. Via een overzicht van grootboekmutaties of een grootboekkaart kan je eenvoudig de optie 'Documenten bijwerken' openen. Hier kan je een of meerdere documenten, bijvoorbeeld een verzekeringspolis, in pdf-formaat aan een verwerkte boeking koppelen.

Exact Purchase to Pay

In de nieuwste versie kan je als beheerder van de applicatie zelf aangeven of en wanneer de omgeving een update moet ondergaan. Ook blijft het mogelijk om de applicatie automatisch te laten updaten bij een nieuwe release.

Vanaf deze versie worden Windows Server 2022, SQL Server 2019 en SQL Server 2022 officieel ondersteund.

Exact SRXP

Vanaf nu is een gegevensfeed tussen SRXP en Mastercard Business mogelijk. Dit betekent dat creditcardtransacties via een geautomatiseerd proces in SRXP geïmporteerd en verwerkt worden. Het gedoe met csv-bestanden is dus verleden tijd. Er bestaat al een gegevensfeed voor Mastercard Corporate en daar is nu dus de Business-variant aan toegevoegd.

What's coming up?

Bij Exact zitten we nooit stil. Benieuwd waarmee we op dit moment bezig zijn? Neem een kijkje op de pagina met innovatieve projecten van Exact en ontdek wat we nog allemaal voor je in petto hebben.

BE Select your country