HRM

Waarom sterke HR tooling voor Vlerick Business School essentieel was bij het kiezen van een nieuw sociaal secretariaat

Wie?

De naam Vlerick doet hoogstwaarschijnlijk wel een belletje rinkelen: als toonaangevende onderwijsinstelling behoren ze al jaren tot de beste business schools ter wereld. De rankings liegen er niet om. Hun lespakketten bestaan dan ook uit een perfecte mix van theoretische en praktische inzichten, hun traditie uit innovatief en onafhankelijk onderzoek, hun expertise uit verschillende internationaal bekende docenten. Hoe pakt een management school van dat kaliber hun eigen HR management aan?

Centrale en vooral accurate dataverwerking

Controle bewaren over HR data en ervoor zorgen dat deze data accuraat blijft, is een uitdaging voor veel ondernemingen. Met meer dan 200 medewerkers, allerlei soorten samenwerkingsverbanden en verschillende mensen die betrokken zijn bij het databeheer, wordt dit bij Vlerick Business School extra complex.

Door over te stappen naar Besox in combinatie met Officient, hebben ze een grote stap gezet in de professionalisatie van het data beheer. Door de mogelijkheden op vlak van toegangscontrole, hebben enkel bevoegde mensen toegang tot de voor hen relevante data, wat de correctheid ervan ten goede komt.

Ook tijdens Corona hebben we de voordelen van het systeem mogen ervaren. Het liet ons toe om eenvoudig en efficiënt de nodige corona certificaten aan onze medewerkers te bezorgen. En ook de communicatie over, en registratie van thuiswerk konden we via Officient makkelijk tot stand brengen.

Kirby Van Laere - HR manager Vlerick Business School

Els Brisau | HR & Finance verantwoordelijke

De opportuniteiten van een gebruiksvriendelijke Self-Service

Vlerick Business School is er grote voorstander van om medewerkers meer autonomie te verschaffen. Toen ze Besox en de integratie met Officient verkenden, waren ze dan ook aangenaam verrast door de mogelijkheden die onze Self Service-app biedt. Via de Self Service van Officient kon HR makkelijk en snel de nodige Covid-documenten bezorgen aan hun medewerkers.

Door de registratie van telewerk in te tool, kunnen medewerker op hun beurt zicht krijgen op de locatie van hun teamleden. Ook nu we terugkeren naar onze kantoren en ondernemingen nadenken over hybride werken, blijft het voor Vlerick een groot voordeel om duidelijkheid te kunnen verschaffen aan hun medewerkers rond beschikbaarheden.

BE Select your country