HRM

Hoe Continuum het manuele werk uit hun HR administratie haalde met Officient

Wie?

Continuum bestaat uit no-nonsense consultants met een focus op Software Craftsmanship. Als sterke technologie-partner bieden ze hun klanten oplossingen aan die solide en toekomstgericht zijn.

Manuele HR administratie

Bart Waterlot, HR COO bij Continuum, is manager én verantwoordelijk voor een groot deel van de HR administratie. De sterke groei van de onderneming zorgde er in 2019 voor dat de situatie niet meer houdbaar was. “HR administratie was zo manueel als het maar kan. Alles stond op de Google Drive, in verschillende mappen, maar de medewerkers hadden geen zicht op hun persoonlijke data, en ook verlofplanning was heel manueel. Van tellen hoeveel dagen er nog waren tot het dubbel noteren, eerst in de Excel en dan in SD Worx… het kon zo niet verder.” Daarom ging Bart op zoek naar een digitale tool om hem te ondersteunen.

Officient binnenhalen als tool is ongetwijfeld één van de beste ideeën die we bij Continuum al gehad hebben. Het was een wereld die voor ons open ging. Zeker qua data-sharing voor onze medewerkers en het opvolgen van HR processen. Alles is veel transparanter nu.

Bart Waterlot - HR COO

Els Brisau | HR & Finance verantwoordelijke

Workflows en ownership voor medewerkers

“Onze medewerkers zijn allemaal digitale mensen, dus ze zijn helemaal fan van de Self Service-app. Ze vinden het belangrijk dat ze inzicht hebben in hun data, dat ze eenvoudig verlof kunnen aanvragen, en toegang hebben toe alle documenten. Er zijn veel minder mailtjes heen en weer nodig.” Dat is niet het enige dat de medewerkers van Continuum prettig vinden aan Officient. De kennismaking met Officient start al bij de onboarding! “We hebben onze workflows zeer gedetailleerd gemaakt om structuur en overzicht te houden. De taken en verantwoordelijkheden zitten gespreid tussen meerdere mensen binnen administratie, maar met de workflows is alles op elkaar afgestemd, en krijgen onze nieuwe medewerkers een toponboarding!”

BE Select your country