HRM

Pilz kiest voor een innovatieve loonadministratie

Wie?

Pilz is toonaangevend en vooruitstrevend in automatiseringsoplossingen. Zowel in België als internationaal staan ze bekend om de componenten, systemen en diensten die ze aanbieden voor de automatisering van productieprocessen. Ze werken daarbij onder het motto "Safety First" en leggen zich vol toewijding toe op de veiligheid van jouw productie.

Grote voordelen bij het loonmoment

Voor Els Brisau, HR en Finance verantwoordelijke bij Pilz, zit de grootste kracht van Officient in hoe de tool lonen en de verwerking hiervan vereenvoudigt. Vroeger moest ze alle loongegevens individueel checken, en dat per medewerker. Met Officient krijgt ze overzicht en kan ze inzichten bieden. In de kalender ziet ze in één oogopslag alle prestaties van alle medewerkers en kan ze deze veel vlotter controleren voor ze alles doorstuurt naar het sociaal secretariaat. Die transparantie trekt zich ook door naar de medewerkers toe. Het valt Els op hoe medewerkers minder vaak langs haar bureau moeten passeren met vragen rond hun loonbrief. Alles wordt mooi voor hen bewaard in Officient. Dankzij de looncirkel krijgen ze bovendien een beeld van het totaalpakket dat ze bij Pilz krijgen. Daardoor ligt de focus niet enkel meer op het brutoloon.

Het grootste voordeel komt bij het loonmoment. Waar ik vroeger alles individueel moest controleren, kan ik dat dankzij het duidelijk overzicht in Officient heel vlot voor alle medewerkers.

Els Brisau - HR & Finance verantwoordelijke

Els Brisau | HR & Finance verantwoordelijke

Vernieuwing voor vooruitgang

Ook Renaat Vandelanotte, general director, ziet de voordelen van een slimme tool. Als ondernemer gaat hij steeds op zoek naar vernieuwing. Hij kijkt daarvoor vooral in de richting van start-ups en kwam zo bij Officient terecht. Na de implementatie stelde hij vast dat er heel pak problemen rond hun HR administratie opgelost waren. "We zijn zo tevreden over Officient dat ik zelf mijn Spaanse collega heb kunnen overtuigen om ook die stap te wagen", aldus Renaat.

BE Select your country