Accountancy

Eskofin: “We kunnen ons nu baseren op realtime cijfers en dus meteen gefundeerd advies geven”

Van een eenmanszaak naar een heus kantoor met zestien medewerkers en zo’n zeshonderd klanten: Kristof Van den Bulke heeft het op zes jaar tijd ver geschopt met zijn boekhoudkantoor Eskofin. Voor de man uit Destelbergen hoeft het daar niet bij te blijven, want in de komende vijf jaar plant hij de uitbreiding van zijn zaak naar meerdere locaties. Waar die nieuwe kantoren ook zullen liggen of hoe ze er zullen uitzien, één ding blijft overal hetzelfde: de no-nonsenseaanpak die Kristof al van bij het begin van zijn carrière hanteert.

Zeggen waar het op neerkomt en geen onnodig dure woorden gebruiken, dat is hoe ze het dus doen bij Eskofin. “Ondernemers willen vooral klaar en duidelijk weten hoe het met hun zaak staat of wat er moet gebeuren. Rond de pot draaien of moeilijke woorden gebruiken, daar doen wij dus niet aan mee”, klinkt het bij Kristof. Waar ze bij Eskofin wél aan meedoen, is advies verlenen op maat. “Luisteren, luisteren, luisteren”, haalt de zaakvoerder aan. “Dat is hoe je erachter komt wat een klant écht nodig heeft, waar hij naartoe wilt met zijn bedrijf, en wat de wensen of noden daarvoor zijn. Dan kunnen wij onze expertise pas echt goed toepassen: kan die klant al investeringen doen? Wat is de meest optimale weg op fiscaal vlak? Hoe kan het bedrijf blijven groeien?”

Realtime cijfers

Om zo snel en zo goed mogelijk dat advies te kunnen verlenen, rekenen Kristof en zijn medewerkers op Exact Online. “Met Exact kunnen we ons baseren op realtime cijfers. We kunnen dus meteen gefundeerd advies geven en moeten geen voorspellingen doen of aannames maken”, zegt de zaakvoerder. “Dat is de hoofdreden waarom we vier jaar geleden zijn overgeschakeld naar Exact. Van bij de start van Eskofin was het immers mijn bedoeling om een klankbord te zijn voor ondernemers, een echte adviesverlener, maar met ons eerste boekhoudpakket was dat moeilijker. We hadden geen realtime zicht op de resultaten van ondernemers.”
“Met Exact kunnen we ons baseren op realtime cijfers. We kunnen dus meteen gefundeerd advies geven en moeten geen voorspellingen doen of aannames maken."

Koppeling met andere systemen

Kristof heeft verschillende boekhoudpakketten vergeleken en getest, maar ook op andere vlakken kwam Exact er voor hem als hoofdwinnaar uit. “Exact maakt integraties met veel andere partijen mogelijk. Dat is ideaal, want we hebben klanten - bij ons zijn dat veelal klanten uit de bouw- en immosector, managementvennootschappen of vrije beroepen - die met andere systemen werken om projecten te beheren of facturatie op te volgen, bijvoorbeeld.” Zowel voor Eskofin als de ondernemers is het handig dat Exact gekoppeld kan worden aan andere systemen en zo informatie kan uitwisselen, meent Kristof nog.

Veel tijd winnen

En dan is er nog de tijdswinst voor boekhouder én klant. “Toegegeven, met ons vorige pakket behaalden we ook al een mooie productiviteit”, zegt de zaakvoerder. “Maar met Exact winnen we pas echt veel tijd. Inboeken gaat veel sneller dankzij de scanservice die veel zaken automatisch uitvoert. Zo’n 70% van onze klanten levert intussen ook alles digitaal aan via Mijn Kantoor. En die ondernemer heeft meteen al zijn documenten op dezelfde plek, kan zijn cijfers zien van om het even waar, en hoeft niet meer naar ons kantoor te rijden om een dikke stapel papieren af te geven. Voor verschillende klanten uit Antwerpen of West-Vlaanderen is dat een lange rit gespaard”, meent Kristof.

Snelle groei

Hij voegt er graag nog een belangrijke laatste noot aan toe: “We zijn op enkele jaren tijd sterk gegroeid, maar die groei is vooral ontstaan sinds we in 2017 met Exact Online zijn beginnen werken. Hierdoor konden we nog meer inzetten op digitalisering, efficiënter werken, en sneller en beter advies verlenen aan onze klanten. Dat is Exact goed samengevat”, concludeert de man achter Eskofin.

 

BE Select your country