Accountancy

Bilanco over Exact Online Accountancy en No hands accounting

In de boekhoudsector staat de trein van digitalisering en automatisering definitief op de sporen. De coronacrisis gaf deze trend nog een extra impuls.

Niet enkel boekhouders en accountants gaan voluit voor het gebruik van digitale tools. Ook klanten omarmen gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware en apps. Dat is zeker het geval bij zelfstandige IT-consultants, een doelgroep waarop het boekhoudkantoor Bilanco in Mechelen zich specifiek richt. Bestuurder-vennoot Mike Senesael-Duerinck is alvast erg enthousiast over Exact Online.

Even voorstellen

Mike Senesael-Duerinck werkte enkele jaren als kmo-relatiebeheerder bij een Belgische grootbank. Met die kennis en ervaring startte hij in 2011 zijn eigen boekhoudkantoor. Met Bilanco (Italiaans voor ‘balans’) wil Mike, samen met een collega-vennoot en één medewerker, klanten vakkundig en gepersonaliseerd adviseren in fiscaliteit en boekhouden. “Bij de start van het kantoor was ons klantenbestand erg divers. Vandaag focussen we op zelfstandige consultants – voornamelijk uit de IT-sector – en artsen en tandartsen. Die nicheaanpak is een bewuste keuze, omdat we zo gespecialiseerd advies en begeleiding op maat kunnen aanbieden. Bovendien zijn onze klanten vanuit hun job en persoonlijke interesse erg IT-minded. Met de software van Exact Online kunnen we zaken professioneel aanpakken.”

De software scoort erg goed wat het scannen en herkennen van documenten betreft.

Exact Online: een bewuste keuze

Zo’n zes jaar geleden maakten Mike en zijn collega’s de overstap naar een digitale aanpak. “Uit een rondvraag bleek dat ruim acht op de tien van onze klanten de papieren boekhouding wou ruilen voor de voordelen van boekhoudsoftware en bijhorende features. Dit was voor ons het signaal om het roer definitief om te gooien. We gingen aan de slag met een concurrerend softwarepakket van Exact. Die software functioneerde prima, maar na verloop van tijd wilden we omschakelen naar een krachtigere applicatie. Die vonden we in Exact Online.”

Inboeken factuur van 1 minuut naar 20 seconden dankzij Samenwerken.

“Ik ben erg enthousiast over de vele troeven die Samenwerken biedt. De software scoort erg goed wat het scannen en herkennen van documenten betreft. In tegenstelling tot sommige concurrerende pakketten slaagt Exact Online er bijvoorbeeld in om pdf’s effectief om te zetten naar tekst, wat een zeer betrouwbaar scanresultaat oplevert. Als je weet dat het inboeken van een papieren factuur ongeveer één minuut duurt en dat we dit dankzij Samenwerken kunnen herleiden tot circa twintig seconden, dan is de rekening snel gemaakt!”

Drukke aangifteperiodes met meer dan vijfentwintig btw-aangiftes per dag zorgen niet meer voor onnodige stress.

Samenwerken maakt beloftes waar

Voor Mike maakt Samenwerken alle beloftes meer dan waar. “Het gemak waarmee we klantendossiers kunnen opvolgen, levert ons en onze klanten een grote tijdsbesparing op. Ook de communicatie verloopt digitaal een pak vlotter. Bovendien is Samenwerken ideaal om werkpieken op kantoor uit te vlakken. De drukke aangifteperiodes (met soms vijfentwintig btw-aangiftes per dag) zorgen niet meer voor onnodige stress. Dankzij het feit dat artificiële intelligentie een groot deel van het repetitieve inboekwerk overneemt, verkleint ook de kans op menselijke fouten én kunnen we voluit gaan voor persoonlijke klantenadvies dat echte meerwaarde oplevert.”

Laagdrempelige app maakt het werk af

Mike is niet enkel razend enthousiast over No hands accounting, maar ook over de vele voordelen die de link met Mijn [Kantoor] oplevert. “Ik heb lang gezocht naar een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige klantenapp die ik vlot kan personaliseren. Met de app van Mijn [Kantoor] ben ik hier eindelijk in geslaagd. Ik moest enkel de kantoornaam en het logo toevoegen. De communicatie met onze klanten verloopt erg intuïtief via het versturen van handige tekstberichten. Zo kunnen we samen kort op de bal spelen om bepaalde ontbrekende of onvolledige documenten aan te vullen. Het kunnen werken vanop om het even welke device biedt ons de kans om snel te schakelen. Dit is enorm handig en tilt onze adviesverlening naar klanten naar een hoger niveau.”

Spring op de trein van digitalisering en automatisering!

Over de kansen en voordelen van digitalisering en automatisering moet je Mike en zijn klanten niet meer overtuigen. Boekhoudkantoren en klanten die niet de richting van paperless office uitgaan, dreigen blijvend achterop te raken. “Het gebruik van Samenwerken en Mijn [Kantoor] levert een win-winsituatie op voor alle partijen. Slimmer werken rolt de rode loper uit voor kwaliteitsvoller advies, een enorme tijdsbesparing, een hoger financieel rendement én aangename en duidelijke communicatie. Waarom nog wachten?”

Informatie Samenwerken

Lees hier meer over de mogelijkheden met Exact Samenwerken.

BE Select your country