Accountancy

I-LTD over Exact: “85% van mijn tijd gaat naar advisering”

Van elke klant kent ze het dossier door en door. Belt of mailt één van hen, dan hoeft ze niet te spieken in de spreekwoordelijke papieren om te weten over welke zaak het gaat of hoe die draait. Voor Isabelle Dufour van boekhoudkantoor I-LTD in het Vlaams-Brabantse Buizingen staat een persoonlijke aanpak duidelijk centraal. Kort op de bal kunnen spelen, nauw contact houden en een sterke begeleiding zijn zowat de belangrijkste pijlers van haar boekhoudkantoor.

Wat begon als een eenmanszaak met een kleine honderd klanten, is op korte tijd uitgegroeid tot een stevig boekhoudkantoor met vierhonderd dossiers en vier medewerkers. Isabelle runt I-LTD samen met haar man Dirk Jansen sinds begin 2017, maar heeft in die vier jaar dus een mooi klantenbestand opgebouwd. De klanten van I-LTD zijn vooral eenmanszaken en kmo’s. En dat heeft een reden: “Voor grote vennootschappen zouden we niet die persoonlijke begeleidingen kunnen bieden waar we zo hard aan vasthouden”, zegt ze. “Ons kantoor is daarvoor te klein. En eerlijk gezegd willen we ook niet verder uitbreiden, want dan kan je die nauwe band al helemaal niet behouden. Nee, het is goed hoe het nu is. Druk, maar we kunnen wel die persoonlijke aanpak nog garanderen.”

Intuïtieve software

Tijdens haar stage en als beginnende zelfstandige heeft Isabelle met verschillende boekhoudpakketten gewerkt, maar bij de start van I-LTD is ze overgeschakeld naar het basispakket van Exact Online. “De andere boekhoudpakketten hadden me niet overtuigd. Het ene was nog niet cloud-based, wat toch wel een must is geworden. Het andere was iets té basic voor een boekhouder”, vertelt ze. “Exact was de beste oplossing voor ons. Al hebben we op een bepaald moment toch even een zijsprong gemaakt richting een concurrent, omdat die toen iets verder stond met bepaalde innovatieve tools.”
“Exact innoveert continu, brengt regelmatig nieuwe releases uit en houdt ons ook op de hoogte van hun plannen. Ze zijn mee met de toekomst”
Maar het enthousiasme van Isabelle was snel weg, geeft ze toe. “Die software was niet afgestemd op de boekhouder. Exact is dat wel. Wat je leert in je opleiding, kan je ook effectief toepassen in Exact, zonder je in bochten te moeten wringen. We zijn dus snel weer bij Exact beland na dat korte avontuurtje”, lacht Isabelle. “Weet je, het is gewoon zo intuïtief. Ik heb wel een opleiding gekregen van Exact, en ook onze accountmanager Werner staat nog altijd voor ons klaar, maar eigenlijk wijst het zichzelf uit. Ik kan onze eigen werknemers hier zelf in wegwijs maken, ik hoef hen niet op extra opleiding te sturen. Die leercurve is bij andere spelers vaak veel langer.”

Nog persoonlijker bijstaan

Isabelle, Dirk en hun team boeken met Exact vooral tijdswinst. “In 2019 zijn we de scanservice beginnen gebruiken. Met die tool hebben we het grote verschil gemerkt, daarmee zijn we écht wel vooruitgegaan”, klinkt het. “Bijna al onze klanten gebruiken Mijn[Kantoor], wat het voor ons natuurlijk veel gemakkelijker maakt. Zij uploaden hun documenten; de scanservice boekt automatisch een groot stuk. Terwijl ik vroeger nog volop moest meeboeken om alle dossiers rond te krijgen, moet ik dat nu veel minder doen. Zo’n 85% van mijn tijd kan ik daardoor steken in onze klanten adviezen geven en hen nog persoonlijker bijstaan.”

Continu innoveren

Voor Isabelle is het na enkele jaren met Exact ook duidelijk dat ze goed gekozen heeft. “We merken dat Exact blijft werken aan nieuwe tools. Ze innoveren continu, brengen regelmatig nieuwe releases uit en houden ons ook op de hoogte van hun plannen. Ze zijn mee met de toekomst”, zegt ze. “En het belangrijkste: altijd met het oog op wat de boekhouder nodig heeft.”
BE Select your country