Accountancy

Van Bedts & Partners: “Dankzij Exact boeken we erg veel tijdswinst én bieden klanten advies op maat”

Boekhoudkantoren van de toekomst investeren maximaal in digitalisering en automatisering. Op die manier bouwen ze een duurzame relatie op met hun klanten én wisselen ze op een efficiënte manier waardevolle informatie uit.

Ook Jos Van Bedts, bestuurder van het boekhoudkantoor Van Bedts & Partners in Haacht, zet volop in op slimme boekhoudsoftware. Met Exact Online Boekhouden beschikken hij en zijn medewerkers over een krachtige en betrouwbare tool. Hoe tevreden zijn ze over het gebruik van Exact Online Boekhouden?

Even voorstellen

Jos Van Bedts heeft als boekhouder al heel wat kilometers op de teller. “Ik startte in 1995 een eigen boekhoudkantoor op. Vandaag heb ik een team van vier gedreven medewerkers, waarbij we focussen op all-round boekhoudadvies aan kleine vennootschappen, inclusief eenmanszaken. We hebben een zeer divers klantenbestand uit verschillende sectoren, wat onze job erg boeiend en afwisselend maakt.”

“We zetten hard in op directe en persoonlijke communicatie, en meten ons bewust een bescheiden profiel aan. We doen wat we beloven: onze klanten kwaliteitsvol advies geven en van a tot z ontzorgen wat hun boekhouding betreft. De software van Exact Online Boekhouden is hierbij onmisbaar geworden.”

Vandaag biedt Exact Online ongekende mogelijkheden om onze klantenservice naar een hoger niveau te tillen.
Jos Van Bedts

Trouwe gebruiker van Exact

Jos is een trouwe klant van de Exact-software. “Al bij de oprichting van het kantoor maakte ik gebruik van Exact, zij het als Windows-versie. Bij een vorige werkgever gebruikte ik zelfs nog de Dos-versie van het pakket. De voorbije jaren testte ik ook enkele concurrerende pakketten uit, maar toch vond ik steeds de weg terug naar Exact, onder meer omwille van de uitstekende scanfunctie van het softwarepakket. Vandaag biedt Exact Online ongekende mogelijkheden om onze klantenservice naar een hoger niveau te tillen.”

Hands on aanpak en krachtige scanfunctie

“Mijn medewerkers en ik zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die Exact Online Boekhouden biedt” bevestigt Jos. “Het pakket is hands on. Hierdoor kunnen we heel eenvoudig boekingen doen zonder de nodige naslagwerken te moeten raadplegen. Dit levert ons een grote tijdswinst op. Bovendien is de software zelflerend, wat het scannen en herkennen van documenten zeer vlot doet verlopen. Zo worden bij het scannen van een factuur verschillende btw-tarieven automatisch herkend.”

“Let wel: door de complexe en soms tegenstrijdige fiscale wetgeving in ons land kunnen we onze boekhouding niet volledig toevertrouwen aan slimme software. Daarom blijven we als adviseur een oogje in het zeil houden, zodat we onze klanten foutloos adviseren.”

Exact Online Boekhouden is software die adviseurs én klanten een absolute meerwaarde biedt.
Jos Van Bedts

Handige drill-down feature

Niet alleen het inboeken van documenten gaat erg vlot met Exact Online Boekhouden. Ook de krachtige opzoekfunctie wordt erg geapprecieerd. “We hebben altijd en overal een archief van klantendocumenten bij het hand” geeft Jos aan. “Een veilige cloudtoepassing zorgt voor de nodige rust bij mijn medewerkers, omdat ze weten dat ze met slechts een paar muisklikken altijd een kopie van een document beschikbaar hebben. En via een zeer handige drill-down feature krijgen we toegang tot details van klantencijfers vanuit om het even welke post. Zo wordt het voor iedereen in ons kantoor makkelijker om patronen te herkennen of antwoorden op nieuwe vragen te vinden.”

“Wat ik ook heel handig vind, zijn de inleestools om vanuit Excel boekingen onmiddellijk in Exact in te lezen. Dit vind ik een sterke feature, en bovendien is die makkelijk te programmeren vanuit Excel.”

“Kortom: voor cijferberoepers is Exact Online Boekhouden een erg aangenaam werkinstrument, omdat de tool intuïtief werkt. Het gebruik ervan wijst zichzelf uit. Bovendien wordt de kans op menselijke fouten aanzienlijk kleiner, wat onze klantenrelaties een extra boost geeft! Piekperiodes tijdens aangifteperiodes worden uitgevlakt, en we kunnen onze klanten geven wat ze vragen: toekomstgericht fiscaal en boekhoudadvies op maat voorzien!”

Technische ondersteuning

“Exact Online Boekhouden is software die adviseurs én klanten een absolute meerwaarde biedt” besluit Jos. “Ik merk ook dat de software voortdurend wordt verbeterd op basis van klantenfeedback. Af en toe kent de online toepassing een kleine hapering, bijvoorbeeld bij de doorstroom van scanning naar boekingen. Maar die technische issues worden steeds snel verholpen. Specifieke workshops over het gebruik van Exact Online Boekhouden volgden we nog niet. Anderzijds ging ik wel al in op een uitnodiging van een consultancygesprek, wat me heel wat nuttige gebruiksinfo opleverde.”

Meer weten over Exact Online Boekhouden?

Bekijk de introductie video of neem een gratis proefabonnement hier.

BE Select your country