Slimme financiële software voor uw bedrijf in uitdagende tijden

Het is tijd voor een financieel systeem dat u moeiteloos ondersteunt

Financiële software is onmisbaar voor elk bedrijf. Vooral nu, in een uitdagende situatie waarin veel vanuit huis gewerkt wordt, wilt u realtime gegevens kunnen omzetten naar inzichten. Een financieel systeem helpt hierbij en zorgt ervoor dat alle medewerkers toegang hebben tot up-to-date informatie. Zo kunt u sneller schakelen en ziet u risico's aankomen. In dit whitepaper vindt u informatie over de mogelijkheden van slimme financiële software en de manier waarop dit de verzekeringssector optimaal kan ondersteunen.

Trends in de verzekeringssector

Een financieel systeem vormt de basis voor het nemen van goede beslissingen die passen in het nieuwe takenpakket van financiële leiders. Die rol kunt u alleen vervullen als uw processen gesmeerd lopen en gegevens actueel zijn en gemakkelijk op te vragen en aan te vullen zijn. De juiste financiële software ondersteunt u in de trends waarmee u te maken krijgt in de verzekeringssector.

Afhankelijk van verouderde systemen

Verouderde systemen vormen misschien wel de grootste uitdaging voor verzekeraars. Ze leiden ertoe ervoor dat processen complex zijn en informatie verspreid zit over verschillende tools. Investeren in moderne technologie is onvermijdelijk om bij te blijven in de snel veranderende wereld. Daarbij is het belangrijk dat u kiest voor een systeem dat met u meegroeit. Zo voorkomt u dat uw nieuwe systeem binnen een aantal jaren ook verouderd raakt.

Stijgende klantverwachtingen

Klanten zijn veeleisender dan ooit en verwachten snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid. Dat zijn ze immers gewend uit andere sectoren. De huidige systemen zijn daar helaas niet op gebouwd en vormen vaak een beperkende factor. Sterker nog: ze remmen de innovatie af. Met moderne financiële software die gegevens in real time omzet naar inzichten voorspelt u risico's en kunt u op basis daarvan handelen.

Nieuwe competitie

Insurtech is een disruptieve innovatie en drukt steeds meer een stempel op de verzekeringsmarkt. Insurtechs worden gedreven door technologie, zijn schaalbaar en maken veel impact op de markt. Ze innoveren snel en spelen duidelijk in op de veranderde klantwensen. Dat dwingt bestaande spelers om hun businessmodel te herzien en in te zetten op een digitale, gegevensgestuurde aanpak. Door innovatie te omarmen en over te stappen op slimme financiële software, heeft u realtime gegevens beschikbaar uit verschillende bronnen en geraakt u niet achterop. 

Exact - Slimme software voor verzekeraars
“Er waren een aantal pakketten die aan onze eisen voldeden, maar Exact kwam wat ons betreft het beste uit de bus. Het is een standaard pakket zonder maatwerk, bevat een rekening-courant en communiceert met ons polispakket en schadesysteem. Dat Exact een Nederlandse leverancier is, was ook een troef. Dat bevordert de communicatie en gaf ons een betrouwbaar gevoel.”
Freek Dijkmeijer, manager Financiën | Turien & Co Assuradeuren

Lees hier het volledige verhaal over waarom Turien & Co Assuradeuren overstapte naar Exact Financials.

Exact - Slimme software voor verzekeraars

Consolidatie is tijdrovend

Bij grote organisaties met meerdere entiteiten is consolidatie een tijdrovend proces. Dat komt vooral omdat alle informatie over verschillende systemen verspreid zit. Dat maakt consolideren onnodig complex. Slimme financiële software helpt u om centraal te rapporteren. Vanuit één overzicht kunt u razendsnel consolidaties, planningen en rapporten maken.

Complexe aankoopprocessen

Ook het aankoopproces is bij veel verzekeraars complex als gevolg van verouderde systemen. Een goed aankoopsysteem maakt de aankoopprocessen eenvoudig. Purchase to Pay helpt u met contractbeheer, budgetbewaking en gedetailleerde rapporten.

Verschuiving naar shared service centers

Ze werden hierboven al even kort aangehaald: shared service centers. Hierbij worden processen binnen een bedrijf zo veel mogelijk gelijk getrokken met behulp van slimme software. Steeds meer bedrijven maken de switch naar die organisatieconfiguratie. En dat is logisch, want shared service centers bieden allerlei voordelen.

Operationele efficiëntie

Organisatiebrede activiteiten worden zoveel mogelijk gebundeld, zodat afdelingen als finance, HR, aankoop, juridische ondersteuning en security werken volgens dezelfde procedures. Dat leidt tot operationele efficiëntie.

Hogere kwaliteit van ondersteunende processen

Een shared service center zorgt ook voor een verschuiving van transactionele verwerking naar procesbeheersing. Dat verhoogt de kwaliteit en de professionaliteit van de ondersteunende processen binnen een organisatie.

Kostenbesparing op het primaire proces

Die combinatie van centralisatie en standaardisering draagt bij aan een lager kostenplaatje van het primaire proces. Het helpt ook voor een grotere mate van flexibiliteit in de kosten en de strategie.

One source of truth.

Doordat met behulp van een shared service center alle processen op elkaar worden afgestemd, heeft u een beter inzicht en meer controle op het primaire proces. Geen losse rapporten, maar één transparant totaaloverzicht.

Ook binnen de verzekeringssector is het van groot belang dat verschillende processen worden samengebracht en dat systemen met elkaar communiceren. De software van Exact ondersteunt hierbij en integreert de frontoffice en backoffice volledig met elkaar. Zo zijn processen meer op elkaar afgestemd en kunt u beter en sneller voldoen aan de wensen van klanten.

Exact Financials - Financiële software voor verzekeraars

Samenvatting

In dit whitepaper vindt u informatie over de mogelijkheden van slimme financiële software en de manier waarop dit uw organisatie optimaal kan ondersteunen. Eerst wordt ingezoomd op de algemene uitdagingen en trends in de verzekeringssector.

De voordelen van een financieel systeem komen ter sprake, gevolgd door een toelichting over de opkomst van shared service centers en de voordelen die dat organisatiesysteem biedt. De software van Exact ondersteunt hierbij.

Wat kan Exact voor u doen?

Exact ontwikkelt sinds 1984 oplossingen voor de behoeften van ondernemers en kmo's. Van kleine bedrijven tot gevestigde middelgrote bedrijven met internationale activiteiten. We hebben een duidelijke focus op het ontwerpen van een geïntegreerde productsuite die specifiek is afgestemd op de behoeften van uw bedrijf. U krijgt alleen de functies die u nodig heeft voor een bedrijf als het uwe, waardoor de implementatie van de financiële software gemakkelijker kan verlopen. En ook kenmerkend voor de software van Exact: de implementatietijd bedraagt slechts een paar maanden en is daarmee gemiddeld een stuk sneller dan bij andere aanbieders in de markt.

De software van Exact kan gemakkelijk gekoppeld worden met zowel oudere als moderne programma's en communiceert met polissystemen. Zo werkt u efficiënter en bespaart u tijd en geld. Er is geen herimplementatie nodig wanneer u de software wilt uitbreiden met geavanceerde modules voor bijvoorbeeld WMS, P2P, Expense Management, HR, CRM, Process Modelling Automation, Business Intelligence. Uitbreiden kan ook via ons App Center waar u één van de meer dan 370 zakelijke softwareprogramma's eenvoudig kunt koppelen aan uw software. Een groot aantal programma's is in minder dan vijf minuten te koppelen. Geen ander softwarebedrijf levert koppelmogelijkheden op dit niveau. Exact Financials is makkelijk uit te breiden en heeft verschillende deploymentopties: een volledig beheerde cloudservice, private cloud en on-premise.

BE Select your country