De Gouden Luca’s voor Accountants & Boekhouders

Als accountant of boekhouder ben je voor ondernemers een strategische partner die hen op diverse vlakken adviseert. Ook op het gebied van boekhoudsoftware. Help jij je klanten om succesvol te zijn? Dan kom je elk jaar in aanmerking voor een Gouden Luca Level 1, 2, 3 of misschien zelfs 4! De Gouden Luca is dé onderscheiding van Exact voor accountants- en boekhoudkantoren die hun klanten Exact Online aanraden voor slim online samenwerken.

De geschiedenis achter De Gouden Luca

De Gouden Luca is een hulde aan het accountantsvak. De grondbeginselen ervan werden voor het eerst in de 15e eeuw door de Italiaans wiskundige en franciscaner monnik Luca Bartolomeo de Pacioli gedocumenteerd en gebruikt. De meeste boekhoudkundige principes en cycli die door Luca werden beschreven, worden tot op de dag van vandaag nog gebruikt. Denk aan grootboeken, jaarafsluitingen, proefbalansen en het uitgebreide dubbel boekhoudsysteem. Daarom wordt hij wereldwijd geroemd als de vader en zelfs uitvinder van de dubbele boekhouding!

Illustraties
Luca schreef het wiskundeboek De Divina Proportione, waarvoor zijn leerling en vriend Leonardo da Vinci de illustraties maakte. Op De Gouden Luca zie je de illustratie van de letter 'L' zoals Leonardo da Vinci die ontwierp.

De 4 samenwerkingsvormen
Deze 4 samenwerkingsvormen delen met je klant? Download hier de video.

Business software

 Wat is De Gouden Luca?

Voor Exact ben jij een belangrijke partner in het ondersteunen van ondernemers op automatiseringsgebied. Wij waarderen het dat je Exact Online aanraadt voor slim online samenwerken en zo je klant helpt om zijn financiële doelen te halen. Jij verdient goud! Daarom onderscheiden we jou met De Gouden Luca.

 Waarom Exact Online aanraden?

Exact Online kiezen voor jullie samenwerking betekent dat je de belangrijkste tool in handen hebt om de cijfers van je klant te ontsluiten en te interpreteren. Je hebt toegang tot waardevolle gegevens en inzichten en stelt klanten daarmee in staat hun onderneming beter te sturen.

 Hoe verdien je een Gouden Luca?

Wanneer je met Exact Online Boekhouden werkt, kun je je klanten uitnodigen voor een eigen Exact Online-abonnement voor Boekhouden, Handel, Productie, Projectmanagement, Bouw of Mijn [Kantoor]. Accepteert jouw klant de uitnodiging? Dan telt die uitnodiging mee voor een Gouden Luca Level 1, 2, 3 of 4. De uitnodiging moet verstuurd te worden via de uitnodigings- of verwijzingswizard in Exact Online Boekhouden. Bekijk in deze infographic hoe je je klant uitnodigt.

 Wat kun je met een Gouden Luca doen?

Heb je een van de Gouden Luca’s ontvangen? Geef ze dan een mooie plek in je kantoor zodat ook je klanten zien dat je een bekroonde accountant of boekhouder bent.

 Duurzaamheid Gouden Luca’s

Bij alles wat we doen, denken we groen! Ook bij de productie en levering van De Gouden Luca. Die is namelijk gemaakt van gerecycleerd acrylaat. Ook het karton van de geschenkdozen is gerecycleerd en de verzenddozen worden op maat gemaakt zodat er weinig tot geen opvulmateriaal nodig is. Het pakket met De Gouden Luca wordt klimaatneutraal bezorgd.

Gouden Luca puntentelling

Business software

De Gouden Luca levels

Wij reiken elk jaar in december de Gouden Luca's uit, op vier levels. Oplopend van level 1 tot en met level 4. Vanaf 2023 koppelen we aan elk level een aantal punten die nodig zijn om de Gouden Luca van dat level te ontvangen. Heb je bijvoorbeeld vorig jaar De Gouden Luca level 1 ontvangen? Dan ontvang je level 2 wanneer je het aantal punten hebt bereikt voor dat level. Zie afbeelding hierboven voor het nodige aantal punten per level.

Hoe behaal je punten voor een Gouden Luca?

Je verdient punten voor een Gouden Luca door je klanten uit te nodigen om met Mijn[Kantoor], Exact Online Boekhouden of een van de sectoroplossingen aan de slag te gaan. Daaraan zijn de volgende twee voorwaarden gekoppeld:

  1. Je moet de uitnodiging versturen via de uitnodigings- of verwijzingswizard in Exact Online Boekhouden
  2. De klant moet je uitnodiging aanvaarden

We weten dat de investering in begeleiding en configuratie als accountant of boekhouder voor de sectoroplossingen meestal hoger is dan voor Exact Online Boekhouden of Mijn[Kantoor]. Dergelijke klanten hebben immers uitgebreidere bedrijfsprocessen die meer aandacht vereisen. In onderstaande tabel kan je zien hoe we het adviseren van de Exact Online-oplossingen waarderen in het puntensysteem voor de Gouden Luca.

luca_award_image.jpg
Exact Online-oplossing Aantal punten
Exact Online Handel 2 punten per aanvaarde uitnodiging
Exact Online Projectmanagement 2 punten per aanvaarde uitnodiging
Exact Online Uren & Facturen 2 punten per aanvaarde uitnodiging
Exact Online Productie 2 punten per aanvaarde uitnodiging
Exact voor Bouw 2 punten per aanvaarde uitnodiging
Exact Online Boekhouden 1 punt per aanvaarde uitnodiging
Mijn[Kantoor] 0.5 punten per aanvaarde uitnodiging
BE Select your country