Ondernemen

Een jaar later... meer dan 500.000 betalingsherinneringen verstuurd

Debiteurenbeheer bestaat 1 jaar

Auteur: Koen Baron, Senior Solution Marketeer

Exact Online Debiteurenbeheer
bestaat 1 jaar! En dat moet gevierd worden. Deze oplossing is ontstaan uit de behoeften van klanten voor een geïntegreerde debiteurenbeheeroplossing die betaalbaar én gebruiksvriendelijk is. Het doel van deze add-on is om gebruikers te ontzorgen terwijl de klantrelatie behouden blijft en de gebruiker sneller wordt betaald, oftewel dat de DSO* afneemt. En wat blijkt na een jaar? De resultaten spreken voor zich! Wij vroegen Peter van Katwijk, Product Owner voor Exact Online Debiteurenbeheer, naar zijn bevindingen.

Mooie resultaten 

"We zijn heel trots en blij met de resultaten," aldus founding father Peter van Katwijk. Uit de gegevens blijkt namelijk dat de DSO gemiddeld met 20% afneemt ten opzichte van gebruikers zonder debiteurenbeheer, wat simpelweg betekent dat gebruikers sneller worden betaald. "Waar voorheen klanten bijvoorbeeld op dag 30 werden betaald, is dat nu teruggebracht naar 24 dagen. Dat kan een verschil maken in een tijd waar een gezonde cashflow belangrijker is dan ooit.” 

De naadloze integratie 

Daarbij zorgt de naadloze integratie met Exact Online er ook voor dat gebruikers alle informatie met betrekking tot hun debiteuren op één plek ter beschikking hebben. "Voor een gebruiker is het erg prettig dat alles compleet en gebundeld is, dit maakt het genereren van complete overzichten en rapporten gemakkelijk," aldus Peter.  

En wat maakt Peter het meest trots? "Ik ben het meest trots op het feit dat debiteurenbeheer echt bewezen resultaten oplevert voor onze gebruikers en dat deze resultaten bevestigen dat we voldoen aan de behoeften van onze gebruikers." 

Plug-and-play 

Daarnaast is Peter trots op het feit dat debiteurenbeheer een plug-and-play oplossing is die door gebruikers als zodanig wordt ervaren. Hierdoor kunnen gebruikers op relatief korte termijn al (bewezen) resultaten behalen en worden ze ontzorgd. 

De toekomst 

En wat is de toekomstverwachting? Het doel is om het aantal gebruikers van debiteurenbeheer te verdubbelen. Zoals de resultaten laten zien, biedt het toegevoegde waarde voor klanten en geeft het bedrijven een gezonde cashflow en daarmee toekomstbestendigheid. "Dit gun ik elke gebruiker, en kmo's zijn cruciaal voor onze Belgische economie."

Daarnaast hoopt Peter dat het aantal verzonden betalingsherinneringen zal afnemen, wat indirect kan betekenen dat klanten sneller wrden betaald en er geen meerdere betalingsherinneringen per openstaande post nodig zijn. 

Voor gebruikers die deze add-on nog niet gebruiken, is het belangrijk om de boekhouding op orde te hebben. Gelukkig zorgt de slimme software ervoor dat je hier ook op wordt gewezen, zodat je gemakkelijk en snel alles op orde hebt.  

Tot slot wil Peter graag alle gebruikers van debiteurenbeheer bedanken. "Ik ben ontzettend blij met de samenwerking die we hebben met onze gebruikers, zo zijn we
in staat om te voorzien in de behoeften die er bij hen spelen!" 

*De DSO verwijst naar het gemiddelde aantal dagen dat een bedrijf nodig heeft om een factuur betaald te krijgen na de verkoop van producten of diensten. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over Debiteurenbeheer? Download de factsheet via onderstaande knop. Onze experts staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

BE Select your country