Financieel

Bespaar tijd en kosten met Robotic Process Automation: vier concrete toepassingen met Exact Synergy of Globe+

Vrouw die werkt op een tablet
Met Robotic Process Automation – kortweg Exact RPA – bespaar je tijd en kosten. Het helpt je meer inzicht te krijgen in gegevens, systemen te integreren en bedrijfsprocessen te automatiseren. Het zorgt dat je minder repetitieve manuele handelingen moet uitvoeren en verkleint aldus het risico op fouten. Benieuwd hoe dat in de praktijk werkt? We geven je hier vier concrete voorbeelden van mogelijke oplossingen met Exact RPA.

Doe je nog veel manueel werk? Wij helpen je de zaken slimmer aan te pakken, waardoor je sneller klaar bent. Door herhalende taken te automatiseren win je tijd én voorkom je fouten. Benieuwd wanneer je dit concreet kan toepassen? Denk bijvoorbeeld aan een leverancier die zijn bankrekening wijzigt of aan sales- en accountmanagers die geen inzicht hebben in de openstaande posten bij hun relaties.  

Of zoek je een manier om het vierogenprincipe toe te passen zonder extra manueel werk? Of ben je veel tijd kwijt aan offertes of aan het aanpassen van regels in meerdere verkooporders? Dit zijn allemaal typische voorbeelden van uitdagingen waarbij Robotic Process Automation de zaken een stuk gemakkelijker maakt. We leggen je uit hoe het werkt...  

1. Controleflow met het vierogenprincipe

Wanneer een leverancier een bankrekening wijzigt, moet je daar de nodige aandacht aan besteden. Soms kan het een poging tot fraude door cybercriminelen zijn. Opletten geblazen dus. 

Robotic Process Automation helpt je veilig te werken. Het houdt namelijk een auditlog van de bankrekening bij, waarin precies staat welke rekening gewijzigd werd en door wie. Dat bouwt een extra check in, voor je vervolgens akkoord kan gaan met de wijziging. Je past het vierogenprincipe toe op wijzigingen in de boekhouding, zonder dat dit extra tijd of manueel werk kost. 

Robotic Process Automation geeft meer controlemogelijkheden in je processen. Zowel een gewijzigde bankrekening als de toevoeging van nieuwe leveranciers met nieuwe gegevens kan je zo controleren. Dankzij Robotic Process Automation garandeer je compliance, zonder dat er extra manueel werk nodig is.

2. Onzichtbare openstaande posten

In veel bedrijven vinden medewerkers niet altijd even vlot de nodige gegevens. Denk bijvoorbeeld aan verkopers die een zicht moeten hebben op de openstaande posten. Die informatie is vaak versnipperd over verschillende systemen. De gegevens zouden echter altijd beschikbaar moeten zijn op bijvoorbeeld de contactfiche van de klant. 

Met Robotic Process Automation voeg je gegevens samen in Exact Synergy, zodat ook sales- en accountmanagers er toegang toe hebben op de contactfiche. Gebruik het bijvoorbeeld om de informatie over openstaande posten samen te voegen. Exact Synergy maakt de gegevens eenvoudig beschikbaar, waardoor je ze in minder klikken kan inkijken op de juiste plek. Alle gegevens verschijnen zonder te moeten doorklikken meteen op de gewenste fiches, bijvoorbeeld die van relaties, medewerkers, projecten of verkoopkansen.

3. Tijdrovende offertes?

Ben je veel tijd kwijt aan offertes, bijvoorbeeld omdat je allerlei velden manueel moet invullen? Robotic Process Automation helpt je slimmer en sneller te werken. 

Met Exact RPA kan je andere entiteiten in de software overnemen, zoals gegevens van een projectfiche. Dat maakt het eenvoudig om automatisch gegevens in te voeren, terwijl het risico op fouten afneemt. Bovendien is dit mogelijk op allerlei andere entiteiten, om kostbare tijd te besparen. 

Maak voortaan met één klik een offerte aan, inclusief alle (klant)gegevens die je daarbij nodig hebt. Neem het project en de relatie automatisch over in Exact Synergy, waardoor je veel sneller klaar bent.

4. Manueel verkooporderregels aanpassen in meerdere orders

Ten slotte helpt Robotic Process Automation bij het aanpassen van gegevens in bulk. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van een leverdatum in verkooporders in Globe+ in meerdere orders tegelijk. Dat doe je dankzij Robotic Process Automation vanuit één overzicht in Exact Synergy. Je moet daarvoor niet altijd elk order afzonderlijk openen in Exact Globe+. 

Door deze taak te automatiseren, werk je veel efficiënter én voorkom je fouten. Bovendien is de oplossing geschikt voor allerlei informatie uit meerdere systemen, die je zichtbaar maakt in Exact Synergy. Voorkom fouten en rond de taak veel sneller af, zodat je je handen vrij hebt voor de volgende taak.

Meer weten: bekijk het webinar

Benieuwd welke andere actuele bedrijfsuitdagingen vragen om Robotic Process Automation?  

Onze specialist laat je graag zien bij welke drie grote en actuele bedrijfsuitdagingen je slim gebruik kan maken van Robotic Process Automation. Bekijk het webinar en ontdek het zelf.

BE Select your country