Accountancy

Zo bespaart u tijd met kassabonnetjes en facturen

Zo bespaart u tijd met kassabonnetjes en facturen
Iedere accountant of boekhouder kent ze wel: klanten die hun kassabonnetjes de ene keer doorgeven via Whatsapp, Messenger of e-mail en de andere keer in een klassieke farde. Misschien is er hier en daar zelfs nog een kleine zelfstandige die de hele papierwinkel binnenbrengt in een schoendoos. Maar hoe kunt u dat proces vereenvoudigen en tijd winnen voor (extra) klanten?

Het antwoord? Digitalisering! Dat is gemakkelijker én sneller gerealiseerd dan u misschien denkt. De grootste winst: met 100% digitale factuurverwerking realiseert u tot 93% tijdbesparing! Lees even mee over hoe u online accountancy software voor u laat werken in plaats van andersom.

Moe van al die bonnetjes?

Los van het feit dat al die losse bonnetjes en facturen onduidelijk en onoverzichtelijk kunnen zijn, is hun manuele verwerking simpelweg onhandig. Al die informatie op de juiste manier verwerken kost heel wat tijd en energie. En dan moet u hopen dat bij die invoering geen fouten gemaakt worden, dat alles op de juiste plaats opgeslagen wordt en dat u geen facturen kwijtspeelt. Over risico’s gesproken…

Onvolledige administratie verleden tijd

Door klanten digitaal hun onkostennota’s en facturen te laten aanleveren, realiseert u snel uren tijdbesparing per klant. Als u de boekhouding goed organiseert en de juiste automatiseringstechnieken en digitale tools gebruikt, worden zaken voortaan correct geordend en gestructureerd. Bovendien is die onvolledige administratie door verloren geraakte bonnetjes dan ook verleden tijd want alles komt meteen op de juiste plek binnen. Zo wordt iedere minuut die u bespaart een minuut die u aan oprechte aandacht en deskundig advies kunt besteden. U blij, uw klant blij!

Laat scansoftware uw werk doen

Met scansoftware als onderdeel van de online accountancy oplossing van Exact vermijdt u manueel invoerwerk omdat een robot het repetitieve werk voor u doet. U heeft dus geen bergen invoerwerk meer want boekingen komen direct en automatisch in de administratie terecht. Daardoor kunt u meer klanten bedienen met hetzelfde aantal medewerkers én heeft u meer tijd om advies te geven aan uw klanten. En zij kunnen op hun beurt gemakkelijk hun bonnen en facturen met u delen via de website en app. Vergeet die vele e-mails, whatsappberichten, volle mappen en uitpuilende schoendozen dus maar. Handig, toch?

Bekijk de online scansoftware die onderdeel uitmaakt van de No hands klantadministraties van Exact.
BE Select your country