Accountancy

Boekhoudkantoor beginnen? Zo start u succesvol

Boekhoudkantoor beginnen? Zo start u succesvol

U weet het nu zeker: u wilt een eigen boekhoudkantoor of accountantsbureau opstarten. Maar hoe neemt u een vliegende start? Naast een goede regeling van alle reguliere zaken is het ook noodzakelijk om u bewust te zijn van de zakelijke uitdagingen waarmee de accountancysector de dag van vandaag te maken heeft. En hoe zorgt u ervoor dat u vanaf dag één opvalt ten opzichte van uw concurrenten? Een goed begin is natuurlijk het halve werk. Hoe u dat aanpakt, leest u hier.

Hoe start u met uw boekhoud- of accountantskantoor?

Om te kunnen starten met uw eigen boekhoud- of accountantskantoor is het van belang dat u uw zaken op orde heeft. Denk hierbij aan een gedetailleerd ondernemingsplan, uw inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen, de juiste papieren en het opbouwen van een klantenbestand. Daarnaast moet u ook denken aan randzaken zoals een zakelijke rekening, het afsluiten van verzekeringen, het inrichten van uw (thuis)kantoor en het opzetten van een goede website. Allemaal dingen waar u als startende boekhouder of accountant stil moet bij staan. Maar er is nog iets wat u niet mag vergeten: het kiezen van de voor u en uw nieuwe kantoor meest passende boekhoudsoftware.

Met welke uitdagingen krijgt u te maken?

Het kiezen van passende software is een belangrijk onderdeel van de opstart van uw boekhoud- of accountantskantoor en het vormt een van de uitdagingen binnen de accountancysector. Uit de KMO Barometer van 2021 bleek dat het verbeteren van de kwaliteit van diensten, het verminderen van de administratieve druk en het ontwikkelen van een adviesrol drie belangrijke uitdagingen zijn waarmee boekhouders en accountants op dit moment te maken hebben. Tijden veranderen en klanten willen snel kunnen schakelen, waar en wanneer ook. Automatisering en digitalisering bieden hierop het antwoord. En als startende boekhouder of accountant bent u in het voordeel! Want door direct voor slimme software voor accountancy te kiezen heeft u altijd grip op de financiële positie van uw klanten. Zo bent u van bij de start gewapend tegen de huidige uitdagingen.

Zo onderscheidt u zich als beginnende accountant

Collega-accountants zijn zich ervan bewust dat de startende boekhouder of accountant goed op de hoogte is van de huidige uitdagingen. Zij proberen zich dan ook vooral te wapenen tegen de digitale nieuwkomers. De behoefte aan automatisering is groot: we zien dat 68% van de accountants een hoge prioriteit geeft aan digitalisering. Des te meer reden voor u als starter om slimme software in te zetten en uzelf te onderscheiden. Daarbij is het op voorhand configureren van uw slimme software altijd beter dan later bijsturen. Achteraf digitaliseren kost namelijk meer tijd en is complexer dan wanneer u het al meteen bij de opstart kunt regelen.

U onderscheidt zich als boekhouder of accountant ten opzichte van de concurrentie als u waarde weet toe te voegen in de vorm van snelheid en advies. Slimme software voor accountancy maakt dat mogelijk. Maar wat is dat dan? U herkent slimme software onder andere aan de integratie van alle processen binnen het kantoor. Denk bijvoorbeeld aan boekhouden, fiscaliteit, jaarrekening en rapportering. Daarnaast is de geïntegreerde software vaak zelflerend en neemt het uw werk over via automatische bankkoppelingen, intelligente scanning en automatische robotsuggesties. Het opvragen van documenten en processen gebeurt daarbij gemakkelijk via PBCL. Hierdoor heeft u realtime inzicht in de cijfers van uw klanten en kunt u hen ondersteunen met relevant advies, gebaseerd op actuele data. Die communicatie verloopt natuurlijk persoonlijk, maar kan ook snel vanuit één app die toegankelijk is via desktop, tablet of smartphone.

Succesvol uw boekhoudkantoor beginnen?

Als startende accountant of boekhouder zit u dus in de beste positie om de uitdagingen van nu aan te gaan en uzelf te onderscheiden van uw concurrentie. Door direct gebruik te maken van slimme software zorgt u ervoor dat u met uw boekhoudkantoor of accountantskantoor succesvol uit de startblokken schiet. Exact Online biedt tegenwoordig de meest complete én slimste accountancysoftware. Benieuwd wat Exact voor u kan betekenen? Lees hier meer over Exact Online voor boekhoud- en accountantskantoren.

BE Select your country