De verkoopprijs van meerdere artikelen aanpassen

Wanneer u de verkoopprijs van een artikel wilt aanpassen kunt u dit doen bij het onderhoud van het artikel.

Wanneer u van meerdere artikelen de verkoopprijs wilt aanpassen is er een eenvoudigere manier. In deze blogpost kunt u lezen hoe u dit kunt doen.

De verkoopprijzen bijwerken

• Ga naar het menupad Order ➔ Prijzenbeheer ➔ Excel prijslijsten.
    • Selecteer hier de opties Onderhouden en Prijslijsten en selecteer de prijslijst SALESPRICE. Dit is de prijslijst die de verkooprijzen uit het artikelonderhoud bevat.

vp1nl

• Vink in de sectie Extra de optie Verkoopprijs
    • Klik vervolgens op Start.
    • Er wordt nu een overzicht geopend in Microsoft Excel met daarin de artikelen en de prijzen.
    • In de kolom Verkoopprijs kunt u de nieuwe verkooprijzen opgeven.
    • Klik vervolgens boven in de menubalk van Microsoft Excel op Add-Ins en daarna op

vp2

Bijwerken.
    • Klik bij de vraag of u de wijzigingen wilt bewarenop OK.
    • De verkoopprijzen worden nu bijgewerkt in de administratie. Zodra dit gereed is wordt de melding “Bijgewerkt: Prijslijst” getoon

vp3

Hiermee zijn alleen de verkooprijzen in het artikelonderhoud aangepast. In een volgende blogpost kunt u lezen hoe u tevens de prijzen in een prijslijst kunt aanpassen.

Back-up

Het is aan te raden om van te voren een back-up te maken van uw administratie. Mocht u de verkeerde prijzen aanpassen dat kunt u altijd terugkeren naar de oorspronkelijke situatie.