Een overzicht van beveiligingsrollen en rechten

Zoals u in de blog posts ‘Beveiligingsrollen: Hoe werkt dat?’ en ‘Standaard en nieuwe rollen’ heeft kunnen lezen, zijn de functies die een medewerker kan gebruiken, afhankelijk van zijn of haar rechten. Via kunt u een MS Excel overzicht opvragen van de rechten van de verschillende gebruikers.

Eerst wordt een selectiescherm getoond waarin u een selectie kunt maken op de medewerkers waarvan u de rechten wilt bekijken.

Nadat u de gewenste selectie heeft gemaakt, kunt u middels de knop 'Start' het overzicht openen in MS Excel. In dit verslag wordt per gebruiker getoond welke rollen zijn gekoppeld en welke menurechten en functierechten hij of zij heeft. Daarnaast worden ook fiatteringslimieten en de magazijnen en betaalmiddelen waar de gebruiker rechten op heeft getoond.

Overzicht rechten-rollen