Veelgestelde vragen bij aanschaf van Exact Online

Nog niet uit over de aanschaf van Exact Online? Lees eerst de speciale FAQ. Neem voor overige vragen contact met ons op. Klanten kunnen terecht in het Exact Online Help Center.

Starten met Exact Online

Bekijk de systeemeisen voor Exact Online.

Het is veel gevallen mogelijk om verder te gaan waar u gebleven was. Ontdek de handige Exact Online overstapservice voor de details, inclusief voordelige overstapregelingen voor ondernemers en accountants die nu werken met oudere boekhoudsoftware van Exact.

Ga naar start.exactonline.be en vul hier de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Klik dan op Inloggen.

Bij Exact staat milieubewust ondernemen hoog in het vaandel. Voor onze Exact Online bedrijfssoftware verspillen wij geen materiaal aan kartonnen productverpakkingen, plastic installatie-dvd’s of papieren handleidingen.

Onze online bedrijfssoftware stimuleert Het Nieuwe Werken. Het maakt verplicht in de auto stappen naar kantoor overbodig. Zelfs de accountant hoeft niet meer langs te komen. Iedereen kan overal online inloggen en aan de slag gaan.

Verder laat Exact Online iedereen papierloos online boekhouden, online bankieren en zowel digitaal als e-factureren. Zelfs het archief kan in de cloud opgeslagen worden. Dat scheelt al heel wat bomen die niet gekapt hoeven te worden.

De hosting is ondergebracht bij Amazon Web Services in Ierland.

Beveiliging van Exact Online

De data van Exact Online administraties wordt opgeslagen bij Amazon Web Services in Ierland. Data zoals PDF’s, afbeeldingen en andere bestanden worden opgeslagen bij Microsoft Azure en Ierland en Nederland.

Het maken van nood back-ups van uw gegevens gebeurt volledig automatisch. Vanwege veiligheidsredenen kunnen nood back-ups niet aan u verstrekt worden. Maak in plaats daarvan uw eigen back-ups aan. Kijk daarvoor in de helpdocumentatie van Exact Online.

Buiten uzelf en uw accountant heeft niemand ook maar iets te maken in uw administraties. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat - buiten een zeer beperkt aantal systeembeheerders, die daarvoor hoog gecertificeerd zijn - niemand anders bij uw gegevens kan komen. Alles wordt versleuteld opgeslagen, zelfs bij het maken van noodback-ups komt er geen mens aan te pas.

Exact werkt met Adyen om betalingen zo veilig mogelijk te maken. Wij slaan geen creditcardgegevens op in onze databases. De gegevens die je invoert bij je aanmelding zijn zeer goed versleuteld. En Adyen voldoet aan de hoogste veiligheids- en stabiliteitsvereisten: hun betalingsplatform is PCI (Payment Card Industry) Level 1-gecertificeerd. Meer informatie.

Amazon Web Services heeft vele certificeringen en deze worden ook regelmatig uitgebreid. Zie https://aws.amazon.com/compliance/programs/ voor de huidige certificeringen.

Inloggen en werken in Exact Online kan alleen met een beveiligde verbinding. Deze HTTPS verbinding wordt wereldwijd gebruikt door bijvoorbeeld banken, overheden en veiligheidsdiensten. De verbinding wordt versleuteld via een crypto-sleutel en met behulp van een SSL-certificaat van DigiCert. Dit is een betrouwbare en internationaal erkende certificaatautoriteit (CA), een poortwachter voor de uitgifte van dit soort certificaten.

Exact Online ondersteunt inloggen met een token. Dit bieden wij optioneel aan. Een token is een unieke, steeds veranderende code die gegenereerd wordt met een Exact Online Digipass. Dat gebeurt om de 30 seconden.

Tijdens het inloggen wordt, naast de gebruikersnaam en wachtwoord, om deze extra code gevraagd. De Exact Online Digipass - een apparaatje ter grootte van uw duim - is persoonsgebonden. Daardoor kan alleen de drager inloggen.

Kortom, zelfs als iemand anders uw gebruikersnaam en wachtwoord achterhaalt kan diegene niet inloggen. Neem contact met ons op om een token aan te vragen.

In artikel 13 van de voorwaarden staat alles uitgelegd over de beschikbaarheid van Exact Online.

Exact Online wordt voortdurend uitgebreid en geüpdatet. Dit doen we ’s nachts. Zo ondervindt bijna niemand hier enige hinder van. Groot onderhoud kondigen we altijd ruim van te voren aan. Zo komt de stabiliteit en betrouwbaarheid van onze online bedrijfssoftware niet in het gedrang.

De infrastructuur van Exact Online bestaat uit onder meer webservers, databasesystemen en netwerkcomponenten. Deze zijn redundant uitgevoerd met automatische failover. Alles is dus dubbel of zelfs driedubbel uitgevoerd. Mocht er onverhoopt iets mis gaan, dan wordt automatisch een reservesysteem ingeschakeld. Zonder dat u er iets van merkt.

De snelheid van onze service is natuurlijk enorm belangrijk. Daarom voeren we dagelijks simulaties uit. Hierbij starten we verschillende processen vanuit Amsterdam, Brussel en London. Bij het meten van de snelheid van Exact Online kijken we onder meer naar de reactietijd van het programma en de downloadtijden van pagina’s en data.

Wij meten volgens de Outside-in methode. Kortgezegd betekent dit dat we testen vanuit het perspectief van onze gebruikers. Dit heeft het voordeel dat we meteen zien als er een daling in de snelheid is. Zo kunnen we op tijd ingrijpen en een betrouwbare, stabiele service garanderen.

Wij maken onder meer gebruik van de nieuwste cachingtechnieken om de snelheid van Exact Online nog verder te verbeteren. Daarnaast gebruiken we de snelste technologie die op dit moment voorhanden is voor onze dataopslag.

Met het keurmerk Zeker-OnLine toont de leverancier aan dat:

  • Voldaan wordt aan relevante contractuele en wettelijke eisen
  • Niet alleen risicomanagement van de aanbieder(s), maar juist ook zekerheden van de klanten centraal staan
  • De klanten terecht het vertrouwen hebben in de dienstverlening
  • Ook voor andere belanghebbenden een basis voor vertrouwen in het gebruik van de clouddienst aanwezig is

De basis voor het afgeven van een keurmerk is een door de keurmerkhouder opgestelde rapportage op basis van een 3402 rapportage van de (hierna het basis rapport genoemd) waarin beschreven staat hoe de organisatie en het dienstverleningsproces van de keurmerkhouder zijn georganiseerd en op welke wijze wordt voldaan aan het door Zeker-OnLine gehanteerde normenkader. Een normenkader dat gebaseerd is op;

  • De in de IT geldende en breed gedragen bestaande normenkaders als de Trust Services Principles and Criteria, Cobit, ISO27001 en de NCSC Security Guidelines,
  • Relevante Europese wet- en regelgeving zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en WBNI.
Zeker Online

(Online) trainingen

Een webinar is een online seminar dat overal te volgen is. Vanachter je laptop op de zaak, tablet op de bank of smartphone onderweg. Een expert geeft een korte presentatie inclusief demonstratie van een product. Bekijk ons uitgebreide webinar overzicht.

Een live webinar moet je op een specifiek tijdstip online volgen. Volg een live webinar als je via de chat vragen wilt stellen aan de expert. Kijk op webinars voor een overzicht van alle live webinars. Een on-demand webinar kun je overal en altijd online bekijken. Die bieden wij alleen in bepaalde situaties aan.

Een online training (soms ook aangeduid als e-learning) kun je overal en altijd volgen, wanneer het je uitkomt. Als je maar een pc, Mac of laptop en een verbinding met internet hebt. Deze Exact Online trainingen t.w.v. € 395,- bieden we gratis aan! Bekijk ons uitgebreide training overzicht.

Een klassikale training is een training die je op een kantoor van Exact volgt. Deze trainingen hebben een beperkt aantal plaatsen. Inschrijven per deelnemer is verplicht. Deze Exact Online trainingen t.w.v. € 395,- bieden we gratis aan! Bekijk ons uitgebreide training overzicht.

Webinars en themasessies organiseren we voor ondernemers en accountants die benieuwd zijn naar de mogelijkheden van een bepaald product en (nog) geen klant zijn of dat product nog niet gebruiken.

Trainingen, zowel online als klassikale, zijn er speciaal voor klanten. Tijdens een training leer je o.a. werken met onze producten.

Adobe Flash moet geïnstalleerd zijn om onze online trainingen te volgen. Heb je dat niet? Dan kun je dat op 2 manieren oplossen.

Manier 1: 
Open de training in Google Chrome - die browser komt met Flash geïnstalleerd. Heb je deze browser nog niet? Download en installeer Google Chrome via Google.com.

Manier 2: 
Download en installeer de stand-alone Flash Player via Adobe.com.

Helaas is het niet mogelijk om onze online trainingen te volgen op de meeste smartphones of tablets. Adobe Flash moet geïnstalleerd zijn. Pak daarom je laptop, pc of Mac erbij om de online training te volgen.

Zoveel als je wilt. Het voordeel is dat iedereen het op kantoor, thuis of zelfs in de trein kan volgen. Die kunnen dus lekker met de training aan de slag waar en wanneer het hun uitkomt. Scheelt veel tijd en gedoe!

Per bedrijf kunnen maximaal 2 deelnemers zich inschrijven voor dezelfde training. Let op: alle deelnemers moeten zich apart inschrijven. Dus ook als je naderhand een extra collega wilt inschrijven! Iedere deelnemer ontvangt een bevestiging per e-mail.

Na inschrijving voor een klassikale training sturen wij een e-mailbevestiging. Hierin staan alle belangrijke gegevens zoals locatie, route en tijdstip. Bewaar deze goed!

Kun je de e-mail niet vinden? Kijk dan voor de zekerheid even in je spamfolder. Zit het daar ook niet in? Stuur dan een e-mail naar tc@exactonline.be en geef aan om welke training het gaat.

Een klassikale training gaat door als er minimaal 4 deelnemers zijn. Wordt een training afgelast? Dan nemen we contact met je op en bepalen we samen een nieuwe datum.

Meld je af door een e-mail te sturen naar tc@exactonline.be. Geef aan om welke training het gaat. Let op: de afmelding wordt per deelnemer verwerkt.

Nee. Helaas hanteren wij geen wachtlijst.

Staat je vraag over onze trainingen er niet bij? Stuur dan een e-mail naar tc@exactonline.be. Let op: wij beantwoorden alleen vragen over trainingen. Neem voor overige vragen contact op via onze contact pagina.

BE Select your country