Business Intelligence met Exact Insights Powered by Qlik

Met onze BI tool Exact Insights zet u moeiteloos grote hoeveelheden data om in organisatie brede KPI’s en trends. Traditionele eendimensionale rapportages worden vervangen door gebruiksvriendelijke standaarddashboards en analyses op maat.

Waarom is een Business Intelligence-tool handig?

Bedrijven die business intelligence aan de basis hebben van hun strategische beslissingen doen het beter dan hun concurrenten. Zeker wanneer door het gebruik van een selfservice gegevensanalysetool werknemers zelf aan de slag kunnen gaan met gegevens integreren, visualiseren en analyseren.

Hoe business intelligence uw onderneming kan helpen

  • Neem de juiste beslissingen, gebaseerd op de actuele situatie
  • Standaard dashboards voor specifieke sectoren en vakgebieden
  • Maak niet langer rapporten in PowerPoint en bespaar tijd
  • Beschikbaar op elk moment op elk apparaat
  • Maak efficiëntere analyses waarin alle bedrijfsgegevens worden gecombineerd
Business Intelligence - Dashboard Exact Insights

Wat is Business Intelligence?

Ondernemingen hebben grote hoeveelheden gegevens die de basis (zouden) moeten vormen van strategische beslissingen. Toch vinden veel bedrijven het lastig om de juiste informatie op het juiste moment te vinden en in te zetten voor krachtige gegevensanalyses. Veel gegevens zit ‘verstopt' in veel verschillende geautomatiseerde systemen, waardoor ze lastig bruikbaar zijn.

Het doel van BI (Business Intelligence) is om aanwezige gegevens te vertalen naar informatie op basis waarvan u uw onderneming stuurt. Kenmerkend voor een BI-systeem is visualisatie en analyse van gegevens uit uw softwaretoepassingen zoals CRM en ERP.

Voordelen van standaard dashboards

Exact Insights wordt geleverd met een aantal standaard dashboards waarmee u snel een eenvoudig aan de slag kunt. Deze standaard dashboards voldoen aan de basisbehoefte voor analyse binnen specifieke sectoren en vakgebieden. Door slechts een paar aanpassingen te doen, verandert het standaard dashboard in een op maat gemaakte oplossing voor de specifieke behoeftes van uw onderneming.

Finance Dashboard

Het Finance Dashboard geeft u meteen inzicht in al uw belangrijke cijfers op het gebied van cashflow, liquiditeit, omzet, bruto- en nettorendement. U ziet al uw openstaande crediteuren- en debiteurenbalansen, winst- en verliesrekeningen, en u kunt inzoomen op al uw transacties op iedere balans, in al uw boekhoudingen. Een krachtig onderdeel van het financiële dashboard is de 'wat-als'-analyse. Aan de hand van een aantal variabelen die u opgeeft rekent het systeem een aantal mogelijk scenario's door. U kunt uw gegevens op elke manier opdelen en rangschikken. Zo maakt u maximaal gebruik van de dashboards in uw besluitvormingsproces.

HRM Dashboard

Met het Human Resources Dashboard heeft u inzicht in al uw belangrijke cijfers op het gebied van personeel en HR-gerelateerde processen. Het geeft u gedetailleerde informatie over de in- en uitstroom van uw personeel, per bedrijfsonderdeel, afdeling, functie, leeftijd enz. Het biedt inzicht in hoe verlofbalansen verdeeld zijn over verschillende afdelingen en u kunt inzoomen op het ziekteverzuim per afdeling, leeftijd enz. Werkt u met zelfstandigen, dan kunt u ook de relatie tussen de vaste en flexibele partners bekijken. Het HR Dashboard levert de HR-analytics waarmee u de volgende stap kunt maken als strategische business partner.

Dashboard voor Productie

Het dashboard voor productiebedrijven levert al uw cijfers over bijvoorbeeld productiekosten, materiaaluitval en productiedoorlooptijden. Het biedt de mogelijkheid ze te analyseren per maakartikel, bewerking of kostensoort. Het levert belangrijk inzicht in de werkelijke productiekosten versus de geplande kosten. Kortom, met het productiedashboard heeft u de tool in handen om uw proces verder te verbeteren: sneller en efficiënter produceren.

Dashboard voor Groothandel

Het Dashboard voor Groothandel biedt inzicht in al uw belangrijke cijfers op het gebied van voorraden, aankoop- en verkooporders. Met indicatoren voor bijvoorbeeld omloopsnelheid, time-/value in stock of ABC-analyses kunt u de logistieke resultaten van uw organisatie monitoren en voorspellen. Integratie met Google Maps geeft u geografisch inzicht in waar uw voorraden of klanten zich bevinden. Verbeter uw proces voor prognoses en budgettering en vind eenvoudig nieuwe businessmogelijkheden met dit dashboard voor al uw logistieke processen.

Inkomend Factuur Register Dashboard

Het Inkomend Factuur Register Dashboard biedt een overzicht van alle aankoopfacturen en bijbehorende details, plus de totale bedragen per crediteur of grootboekrekening. U kunt ook de status van alle aankoopfacturen of goedkeuringsverzoeken analyseren. Of zoom eenvoudig in op de details van de aankoopfactuur, per budgeteigenaar of per goedkeuringsregister. Optimaliseer het goedkeuringsproces in uw organisatie.

Project Dashboard

Het Project Dashboard helpt u bij het analyseren van uw projecten per klant, status of type. Het biedt niet alleen actueel inzicht in kosten en realisaties per project of projectmanager, maar ook hoe die zich verhouden tot het budget of andere projecten van hetzelfde type. Gerealiseerde uren zijn eenvoudig te traceren en tot in detail te analyseren per activiteit, afdeling of project. Dat resulteert in inzichten die u helpen om uw processen of individuele projecten te verbeteren. Bovendien krijgt u helder inzicht in de inzetbaarheid van uw medewerkers.

Business Software
Business Software
Business Software
Business Software
Business Software
Business Software

Optimaal van start met consultants

Onze consultants zijn Exact-experts die zorgen dat u de voordelen van uw bedrijfssoftware optimaal benut. Ze delen productkennis, geven gericht advies en helpen met de configuratie van de software.

  • Yogi Tea

KlantverhalenYogi Tea

Zo houdt Yogi Tea wereldwijd controle over miljoenen zakjes thee. Exact helpt ons te voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de FDA en andere autoriteiten.

BE Select your country