Nieuws

"Overzicht houden is essentieel, daarom zetten we in op standaardisering en automatisering"

"Overzicht houden is essentieel, daarom zetten we in op standaardisering en automatisering"

Alexander Rahusen, Chief Financial Officer (CFO) bij Exact over het realiseren van financiële doelstellingen

Alexander Rahusen staat als CFO aan het hoofd van de financiële organisatie van Exact. Onlangs sprak hij met Niels De Boysere, van het Belgische CFO Magazine, over hoe zijn afdeling in de afgelopen jaren van gedaante veranderende. Zo legde Alexander uit hoe standaardisering en automatisering helpen mee te groeien met de organisatie, eveneens sprak hij over de rol van het team in de ambities van Exact om verantwoord te ondernemen.

Meegroeien met de organisatie

We zijn elke dag bezig om kleine en middelgrote bedrijven en hun accountants het eenvoudiger te maken hun administratieve processen op orde te houden. Om mee te groeien bij de verdere ontwikkeling van de organisatie, leggen we de focus op het vereenvoudigen van de finance organisatie. Het is essentieel om voortdurend het juiste overzicht te behouden, de controle, om zo de financiële doelstellingen te kunnen realiseren. Door te standaardiseren, harmoniseren en automatiseren willen we de groei binnen de bestaande organisatie opnemen. En daar zijn we de afgelopen jaren met succes in geslaagd. We hebben als afdeling de laatste jaren veel geïnvesteerd om die schaalvergroting te blijven waarborgen.

Kwalitatievere data dankzij automatisering

We hebben het afgelopen jaar in de eigen omgeving zoveel mogelijk geautomatiseerd. Direct positief gevolg van de automatisering is dat we veel meer en kwalitatievere data ter beschikking hebben. Een groot voordeel, want discussies in de organisatie kunnen we zo naar een hoger niveau tillen. Dankzij de aanvoer van de juiste data kunnen we veel efficiënter werken en betere investeringen doen.

Verantwoord ondernemen

De focus van finance zal wellicht niet veranderen in de nabije toekomst. We moeten fundamenteel blijven investeren in het waarborgen van data voor alle mogelijke doeleinden in de organisatie. Daarnaast is investeren in reguliere finance-werkzaamheden essentieel. En natuurlijk is het belangrijk dat we ook openstaan voor nieuwe zaken, zoals ons Responsible Business Programma en de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en onze rol in de maatschappij. We moeten erover nadenken hoe Exact hier extern een rol als partner in kan spelen. Want het zou goed zijn als we andere organisaties kunnen helpen op dit vlak, zo kunnen we samen het verschil maken.
BE Select your country