Project Management

Croustifrance

Sinds enkele maanden heeft ESC/PHI-SOFT de implementatie van Exact Globe en Exact Synergy bij Croustifrance voltooid. De integratie van belangrijke historische data over klanten, het remote werken van het verkoopsteam en de real-time ondersteuning van het telesalesteam tijdens de contacten met de klant zijn de belangrijkste voordelen.

Croustifrance, onderdeel van de Vandemoortele groep, voorziet zowat 800 buurtwinkels en supermarkten van bake-off concept corners en diepvriesdeegproducten die ter plaatse afgebakken worden. Tot de klanten van Croustifrance behoren hoofdzakelijk de grote warenhuisketens zoals Carrefour, Albert Heyn en Superunie in Nederland. Al deze klanten moeten regelmatig opgevolgd worden. Bestellingen moeten bovendien tijdig en snel geleverd worden. Het verwerken van de bestellingen gebeurt door een telesalesteam en een aantal verkopers die op vaste tijdstippen de verschillende winkelpunten bezoeken of telefonisch contacteren.

Dit betekent dat Croustifrance minstens drie keer per week contact opneemt met elke klant en dagelijks met haar grootste klanten.

Cruciaal hierbij is dat Croustifrance telkens opnieuw rekening houdt met de persoonlijke wensen van elke klant op basis van de beschikbare orderhistoriek.

Om deze, toch wel complexe dagelijkse klantencontacten, orderingave en opvolging ervan in goede banen te leiden, ging Croustifrance op zoek naar een geschikte software-oplossing voor klantenopvolging en orderingave. Eén van de belangrijkste criteria in hun zoektocht naar deze oplossing waren het eenvoudig en snel kunnen beschikken over online rapportages, auditrapporten en overzichten van de bestelde producten per klant.

Na zorgvuldig onderzoek koos het bedrijf voor Exact Globe en Exact Synergy van Exact Software en ESC/PHI-SOFT voor de implementatie hiervan. Op dit ogenblik maken zo’n 30 medewerkers gebruik van deze oplossing.

Het gebruik van Exact Synergy betekent een enorme tijdsbesparing voor ons.

Proactieve klantenbenadering

Bijna dagelijks heeft het telesalesteam contact met de verschillende winkelpunten die ofwel zelf hun bestelling plaatsen bij Croustifrance of hiervoor door Croustifrance gecontacteerd worden. Met Exact Synergy als front office toepassing heeft elke televerkoper van het telesalesteam op zijn computerscherm nu een duidelijk overzicht van de door hem te bellen klanten.

Door gebruik te maken van de Sumatra software wordt de orderhistoriek van de laatste 10 jaar samengevoegd zonder gebruik te maken van dataconversie. Croustifrance is in staat om onmiddellijk de 20 meest bestelde producten van een specifieke klant op het scherm van de televerkoper weer te geven. In functie van de orderhistoriek van de klant komen daar ook nog de dagelijkse, voor die klant relevante promoties bij.

Op die manier heeft de televerkoper een juist profiel van zijn klant, wat hem toelaat zijn klant beter te adviseren en uiteindelijk ook meer te verkopen.

Na ingave van de bestelling, worden de bestellingen automatisch vanuit Exact globe doorgestuurd naar de transporteur die instaat voor de levering van de goederen wat een snelle en efficiënte levering aan de klant garandeert. Op deze manier verloopt de orderverwerking niet alleen veel sneller, maar dankzij op maat ontwikkelde rapportage door ESC/PHI-SOFT, kan Croustifrance hun klanten bovendien ook specifieke rapporten en analyses bezorgen die hen ondersteunen bij het nemen van commerciële en managementbeslissingen. Deze rapportage is eveneens door middel van de Sumatra Fusion beschikbaar in Exact Synergy waardoor de commerciële medewerkers hier eveneens toegang toe hebben van bij de klant.

Informatie ook offline beschikbaar

De gepersonaliseerde startpagina’s van Exact Synergy maakt het de verkoper mogelijk om, tijdens zijn bezoek aan de winkel, ter plaatse onmiddellijk bestellingen in te voeren en te controleren of deze nog voorradig zijn.

Omdat er in de meeste grootwarenhuizen geen internetverbinding aanwezig is werd in samenwerking met ESC/PHI-SOFT, de partner van Exact Software die het hele project implementeerde, een add-on voor Exact Synergy ontwikkeld waarmee mobiele medewerkers ook offline toegang hebben tot de data vanuit Exact Globe + en Exact Synergy.

“Het gebruik van Exact Synergy betekent een enorme tijdsbesparing voor ons”, zegt Wim Martens, Managing Director van Croustifrance. “In onze branche ligt de nadruk meer en meer op een sterke en persoonlijke dienstverlening. Onze toegevoegde waarde ligt precies in de service en ondersteuning die we onze klanten bieden. Verder sluit de transparante manier van werken die Exact Synergy biedt, helemaal aan op onze open bedrijfscultuur. ESC/PHI-SOFT heeft ons helpen groeien met Exact software”

BE Select your country