Overig

Hoe handboeken over Exact Online meerwaarde creëren

Exact levert gratis software aan scholen die wordt ingezet als ondersteunend materiaal in opleidingen. Om studenten de software optimaal te laten begrijpen, creëren een aantal verdelers handboeken over de software van Exact. Ook Compuboek heeft zulke lesboeken gemaakt. “Dat maakt het product toch wel toegankelijker”, zegt Dirk Maesen, bedrijfsleider van Compuboek.

Compuboek verdeelt al sinds 2005 Exact Online-software. “Maar onze relatie is begonnen in 1994, toen Exact Cubic had overgenomen. Wij waren Cubic-verdeler en zijn eigenlijk gewoon gebleven waar we al waren”, vertelt Maesen. “En kijk, we zijn nu al 25 jaar partner met Exact. Na al die jaren kennen we elkaar door en door.”

 

Een handleiding schrijven over de software van Exact Online was voor de heer Maesen een evidentie. “Ik had vroeger al lesmateriaal geschreven over Cubic-software. Toen we in 2005 Exact Online zijn beginnen verdelen, was een lesboek daarover een logische stap.” Maesen heeft uiteindelijk twee handboeken geschreven over Exact Online Boekhouden. “Eentje met een puur theoretische benadering over hoe je werkt in Exact Online. Het andere boek was een volledige case study over het boekhoudkundige leven gedurende één boekjaar.  Na de eerste editie hebben we de twee boeken laten samensmelten tot één praktisch naslagwerk.”

Eigen ervaringen

De bedrijfsleider heeft zijn inspiratie voor de handboeken uit zijn dagelijkse leven gehaald. “De boeken zijn eigenlijk gegroeid vanuit de praktijk.  Als verdeler van de software kom ik bijna dagelijks in contact met reële klantsituaties.  Deze verwerken in mijn handboek is dus vrij voor de hand liggend en daar plukken de studenten Accountancy-Fiscaliteit aan de VIVES Hogeschool in Kortrijk de vruchten van. ”

Naast de VIVES Hogeschool werken nog zes andere scholen dit academiejaar met het lesmateriaal van de heer Maesen. De studenten van de bachelor ‘Bedrijfsmanagement’ aan Thomas Moore, bijvoorbeeld, gebruiken de handboeken. Ook aan de Arteveldehogeschool zetten ze het lesmateriaal in.

Marktleider

Volgens Maesen zijn zulke handboeken dan ook belangrijk als ondersteuning voor de studenten. “Op dit moment is Exact Online zowat de marktleider in cloudsoftware voor KMO’s. Studenten zouden Exact Online daarom moeten beheersen”, zegt hij. “In een naslagwerk van 300 à 400 bladzijden over één boekhoudpakket zit serieus veel informatie, maar dat is waarom studenten het beter onder de knie krijgen. Als je weet dat studenten op stage dan complimentjes krijgen over hun uitgebreide kennis van de software, dan zie je snel het voordeel in van zulke handboeken.”

De lesboeken zijn voor Compuboek zelf ook een voordeel, vooral dan naar klantenservice toen. “Het komt goed uit dat we tegen de klanten kunnen zeggen dat er handboeken beschikbaar zijn als ze de software aanschaffen”, zegt Maesen. “Dat is zonder twijfel een extra service die we hen kunnen bieden en dat wordt geapprecieerd.” 

Ook aan de slag met Exact Online voor Onderwijs? Bezoek dan https://www.exact.com/benl/partners/onderwijs voor meer informatie.

BE Select your country