Accountancy

De Boekhouding: "We zitten goed voor de toekomst als we bij Exact blijven"

Continuïteit, transparantie en ondersteuning bieden. Daar draait het bij De Boekhouding uit het Oost-Vlaamse Oordegem om. Zaakvoerder Vincent De Backer en zijn vijf medewerkers bereiken dat door hun klanten op elk moment een zicht te geven op hun cijfers en hen proactief advies te verlenen. “Bij ons komt niemand voor verrassingen te staan. Wij spelen voortdurend in op groeikansen of mogelijke valkuilen”, vertelt Vincent.

Van nul naar 500 klanten: op enkele jaren tijd heeft Vincent een mooi klantenbestand opgebouwd. Die klanten - vooral freelancers, consultants en mensen in medische beroepen - bedient hij al van bij het begin met Exact Online. “Ik heb eerst een tijdje als freelancer voor andere bedrijven gewerkt. Ik ben daardoor in mijn carrière al met verschillende boekhoudpakketten in aanraking gekomen. Maar toen ik Exact leerde kennen, maakte dat voor mij meteen het verschil”, vertelt Vincent.

Van thuis werken

Hij twijfelde er dus niet over om bij de oprichting van De Boekhouding ook de cloudsoftware van Exact in te zetten. “Niets makkelijker dan in de cloud werken”, zegt hij. “Zeker nu, wanneer mensen van thuis uit moeten werken door corona, heeft het nut van de cloud zich al bewezen. Mijn medewerkers kunnen hun werk perfect uitvoeren waar ze ook zijn. Exact Online is ook gewoonweg makkelijk in gebruik, het is toegankelijker dan vele andere pakketten. Is er iets onduidelijk voor ons of onze klanten, dan biedt Exact genoeg ondersteuning om eruit te raken. Maar ik heb de indruk dat iedereen er snel mee weg is. En dat is toch wel belangrijk, zowel voor ons als voor onze ondernemer.”
“Exact staat open voor feedback. Het is goed om te weten dat er zelfs naar een klein kantoor als het onze geluisterd wordt."

Fijne samenwerking met klanten

Via de Mijn[Kantoor]-tool in Exact Online kunnen klanten van De Boekhouding hun documenten aanleveren en hun cijfers bekijken. Mocht het platform niet gebruiksvriendelijk zijn, zouden mensen meteen afhaken, weet Vincent. “Digitalisering is goed, maar je moet er wel voor zorgen dat het niet alleen handig is voor jezelf, maar ook voor je klanten. En dat is Exact Online. We kunnen heel makkelijk en veel fijner samenwerken met ondernemers, want alles wordt vlotter aangeleverd - snel even een pdf uploaden en wij ontvangen het direct, een foto nemen van een kassabonnetje en hop, we zien het staan in ons overzicht. Zo kunnen wij ook veel sneller verwerken doorheen het kwartaal en up-to-date zijn met alle dossiers. Het gevolg is duidelijk: we kunnen focussen op onze ondernemers inzichten bieden.”

Minder kans op fouten

Klant tevreden, boekhouder tevreden, aldus Vincent. “Ik heb nog nooit van een klant de vraag gekregen of hij toch terug zijn schoendoos mag gebruiken om zijn boekhouding af te geven”, lacht Vincent. “Exact Online biedt tools voor boekhouders én ondernemers, alles in één centraal platform. Je hebt geen tien verschillende tools. Je kan wél vlot koppelingen maken met andere systemen die data ophalen en in Exact zetten. De kans op menselijke fouten wordt dan ook kleiner, want je moet geen informatie meer overtikken van het ene naar het andere systeem."

Goed voor de toekomst

Wat Vincent nog blij maakt: de innovatieve drive van Exact. “Kijk, de markt verandert en verbetert continu, en dat aan een razendsnel tempo. Maar Exact is mee met alles. Meer zelfs: ze zijn de trends voor! We zitten goed voor de toekomst als we bij Exact blijven”, klinkt het. En als hij er nog één iets mag aan toevoegen, dan is het dit: "Ze staan open voor feedback. Het is goed om te weten dat er zelfs naar een klein kantoor als het onze geluisterd wordt. Daarom is de tool zo sterk natuurlijk, het is afgestemd op de gebruikers.”
BE Select your country