Accountancy

Acco Accountantskantoor over Exact voor Accountancy

Open communicatie met klanten wordt steeds belangrijker, ook voor een accountantkantoor. De relatie van een accountant met zijn klant is gebaseerd op het verstrekken van advies op basis van beschikbare gegevens. De accountant werkt niet alleen van op kantoor maar is ook dikwijls aanwezig bij zijn klant om aan zijn boekhouding te werken.
Exact biedt ons de mogelijkheid om, ongeacht de locatie, toegang te hebben tot boekhouddossiers. Deze oplossing sluit perfekt aan bij onze behoeften.

Acco Accountantskantoor uit Wilrijk, dat bestaat uit een jong en dynamisch team, gebruikt sinds begin 2007 Exact, een webgebaseerd boekhoudsoftwarepakket. Het is één van de pioniers op dit vlak in België.

Zowel bij de klant, onderweg als op kantoor hebben de medewerkers toegang tot hun dossiers. Gelijktijdig hebben een aantal van hun klanten via een meevolgaccount op elk moment inzage in hun boekhouding.

Acco Accountantskantoor maakte tot begin 2007 gebruik van SHL, een DOS-gebaseerd boekhoudpakket. Met de opkomst en mogelijkheden van op Windowsgebaseerde boekhoudpakketten maakte het bedrijf de keuze om te investeren in een dergelijke oplossing. Hiervoor ging het aankloppen bij een drietal vaste waarden in de boekhoudsoftware markt: Navision, Kluwer Software en Exact Software. Uiteindelijk koos Acco Accountantskantoor voor Exact Software. Flexibiliteit en prijs/kwaliteitverhouding gaven de doorslag.

Flexibiliteit en gebruiksgemak

Niet alle klanten hebben evenveel nood aan rapportages. Voor klanten die geen uitgebreide rapportages vragen werkt Acco Accountantskantoor met Exact. Voor de boekhouding van klanten die een uitvoerige rapportage vergen maakt het bedrijf gebruik van Exact Cubic Pro en Exact Globe. Omwille van de volledige compatibiliteit van Exact met de Microsoft Office toepassingen kan Acco Accountantskantoor bovendien aanzienlijke besparingen realiseren op het papierverbruik. “We werken vaak van bij klanten. Exact biedt ons de mogelijkheid om, ongeacht de locatie, toegang te hebben tot boekhouddossiers, wat voor ons essentieel is. Deze oplossing sluit perfekt aan bij onze behoeften,” zegt Geert Famaey, junior-accountant bij Acco Accountantskantoor. “De beveiliging van de gegevens van onze klanten was belangrijk zonder dat dit voor ons bedrijf een aanzienlijke investering van tijd en geld in onder andere onderhoud en IT-infrastructuur zou betekenen. Dankzij de externe hosting en back-up mogelijkheden van onze klantendossiers hebben we die doelstelling bereikt.” De externe hosting van dossiers zorgt ervoor dat de accountants van het bedrijf met meerdere personen gelijktijdig in hetzelfde dossier kunnen werken zonder dat er gegevens verloren gaan. Er is niet meer nodig dan een internetverbinding om de dossiers van klanten in te kijken en indien nodig collega’s of de klant telefonisch ondersteuning te bieden.

Klanten kijken mee

Een twintigtal klanten maken momenteel gebruik van de mogelijkheid om, met Exact, hun administratie via het Internet te raadplegen. Klanten hebben op die manier bijvoorbeeld onmiddellijk een overzicht van de facturen. In één oogopslag is zichtbaar welke al geboekt , betaald zijn of nog open staan. Exact biedt klanten ook de mogelijkheid om zelf facturen te maken. Op dit ogenblik heeft het bedrijf ongeveer 200 Exact dossiers. Acht medewerkers maken op dit ogenblik gebruik van Exact.

Over Acco Accountantskantoor

Acco Accountantskantoor uit Wilrijk werd 30 jaar geleden opgericht door zaakvoerder Cyriel Cornelis. Het accountantkantoor waar op dit ogenblik 10 mensen werken is een kantoor dat zijn diensten aanbiedt als extern accountant aan zowel KMO’s als grotere vennootschappen. Via een internationaal netwerk werkt Acco Accountantskantoor ook samen met buitenlandse kantoren.

BE Select your country