Whitepaper:
Hoe selecteert u het beste toekomstbestendige ERP-systeem voor uw financiële processen?

Het is tijd voor een geavanceerd ERP-systeem dat u probleemloos ondersteunt.

In dit whitepaper vindt u kritische vragen die u kunt stellen aan uw nieuwe ERP-leverancier, waardoor u het systeem krijgt dat u echt sterk maakt in de toekomst. 

Trends in finance

Een ERP-systeem vormt de basis voor het nemen van goede beslissingen die passen in het nieuwe takenpakket van financiële verantwoordelijken. Die rol is alleen mogelijk als uw processen gesmeerd lopen en u beschikt over actuele data die vlot op te vragen en te gebruiken zijn. Het juiste ERP-systeem ondersteunt u in de trends waarmee u te maken krijgt als financial.

Digitalisering van processen

Finance professionals als CFO’s en controllers krijgen door digitalisering van processen in de rest van hun organisatie steeds meer data. Deze willen ze op een goede manier verwerken zodat het als basis kan dienen voor goede sturing. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In zo’n 90 procent van de processen binnen een organisatie komt verspilling voor. Denk aan de enorme hoeveelheden CC-mailtjes, goedkeuringen die ergens hangen in systemen, foutieve gegevensinvoer, consolidatie waarbij verschillende spreadsheets moeten worden samengevoegd, en standaard rapportages waar niemand (meer) om vraagt.

Wil je handig en goed gebruik maken van de databerg dan verminder je eerst beperkingen binnen je financiële processen, waardoor de kwaliteit van de processen stijgt en je kosten dalen. Automatisering en de juiste inrichting van processen helpen je hierbij. Om sneller tot het gewenste resultaat te komen is een compleet nieuwe inrichting van het financiële proces vaak een goede optie. Dat kan met de Japanse methode Kaizen, waarbij je verspilling verlaagt, voorspelbaarheid verhoogt en flexibel reageert op veranderingen. Het haalbare resultaat is een reductie van 40-70% van het aantal processtappen, een hogere medewerkers- en klanttevredenheid en een gezondere marge.

Data vertalen naar juiste beslissingen

Organisaties kiezen er steeds meer voor om hun financiële processen te automatiseren, waardoor de nadruk binnen finance steeds meer komt te liggen op het vertalen van data naar bruikbare rapporten.
Wilt u als financieel professional uw nieuwe rol als procesregisseur en dataspecialist goed vervullen, dan heeft u de ondersteuning nodig van een ERP-systeem waarin alle processen zijn ondergebracht en zuivere data eenvoudig opvraagbaar zijn.

We werken met visual analytics en dashboards, zodat we in de toekomst kunnen groeien naar predictive analytics. Wij willen uiteindelijk de business in staat stellen om zelf slim naar data te kijken. Het soort werk dat we doen verandert en de soort mensen dat bij ons werkt ook. In de afgelopen jaren is DAF Trucks enorm gegroeid, terwijl de headcount binnen finance hetzelfde is gebleven..

Richard Weijers, controller bij DAF Trucks


Lees het volledige verhaal over hoe de afdeling Finance van DAF Trucks is georganiseerd.

Wil je meer lezen? Laat je gegevens achter

Na het lezen heb je brandstof voor een succesvol traject dat impact heeft op je organisatie.

Please let us know your name.
Vul uw achternaam in.
Please write a subject for your message.
Vul uw telefoonnummer in.
Please let us know your email address.
Invalid Input
Invalid Input
BE Select your country