Blog

Slim schakelen: de 6 grootste voordelen van werken in de cloud

Man achter de laptop op kantoor
Cloudtransformatie is een IT-oplossing waarover je ongetwijfeld al veel hebt gehoord. Allerlei bedrijven zijn bezig om hun bedrijfsprocessen over te zetten naar de cloud. Dat komt omdat het veel voordelen biedt. We vertellen je er in deze blog alles over, maar samenvattend kan je zeggen: "Je hebt er geen werk meer aan." En dat klinkt goed, niet?

Geef de IT-kennis uit handen 

Als je kijkt naar de redenen waarom bedrijven hun applicaties in de cloud zetten, blijkt dat het vaak gaat om zaken als beheer. Heb je een eigen server met daarop al je applicaties, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het aanmaken van gebruikers, het zorgen voor back-ups en het up-to-date houden van de software. Al deze dingen kosten tijd en vereisen kennis van IT. Nu IT-personeel lastig te vinden is, grijpen bedrijven graag terug op de expertise van de aanbieders van cloudoplossingen voor het technisch beheer. Dat geldt ook voor bedrijfskritische software want de beveiliging van cloudapplicaties kan je met een gerust hart uit handen geven.

Werken in de cloud

Ook bij Exact omarmen we deze trend. We willen een voorloper blijven op het gebied van cloudoplossingen en software in de cloud. Daarom investeren we ook dit jaar volop in onze clouddiensten. Deze worden verder uitgebreid en geïntegreerd. Ook jij kan daarvan profiteren. Door je bestaande Exact-producten in de cloud te plaatsen, kan je gebruik blijven maken van je vertrouwde Exact-applicaties, zonder je zorgen te maken over cyberveiligheid, systeemvereisten en technisch beheer. Kortom: wel de lusten, maar niet de lasten.

De voordelen van het overstappen naar de cloud

  1. Alleen betalen voor wat je gebruikt
    Anders dan bij software die je op je eigen server draait, hoef je bij de cloud niet vooraf precies te weten hoeveel gebruikers je in de toekomst wellicht hebt. Komt er een medewerker bij, dan sluit je gewoon een extra abonnement af. Gaat het even wat minder en krimpt je bedrijf, dan heb je een opzegtermijn van een maand voor elke gebruiker.
  2. Applicaties zijn altijd up-to-date
    Je hoeft je geen zorgen te maken over het installeren en updaten van de applicaties. De cloudprovider – in dit geval Exact dus – zorgt ervoor dat de software altijd up-to-date is. Bijvoorbeeld als het gaat om updates die met name de veiligheid betreffen. Ook beschik je altijd over de nieuwste functionaliteit zodra we die beschikbaar stellen aan onze gebruikers. Eventuele wettelijke wijzigingen worden direct meegenomen in updates, waardoor je op het gebied van wet- en regelgeving altijd bij bent.
  3. Veiligheid gegarandeerd
    Onze cloud is beveiligd met de nieuwste methoden en inzichten. Daarmee zijn jouw gegevens optimaal beschermd. Dat geldt zowel voor bedrijfsdata als persoonsgegevens. Krijg je via Exact betalingen binnen, dan zijn die op dezelfde manier beveiligd. Voor gebruikers hebben we twee-staps-verificatie. Naast inloggen met naam en wachtwoord, moeten gebruikers hun identiteit bevestigen met een extra stuk informatie, bijvoorbeeld een code die naar hun telefoon wordt verstuurd.
  4. Back-up in de cloud
    Je gegevens zijn niet alleen optimaal beveiligd maar ook beschermd door een dagelijkse back-up. Mocht er om wat voor reden dan ook toch dataverlies dreigen, dan zorgt de back-up ervoor dat je weer snel in business bent. Deze back-up zelf is uiteraard volop beveiligd: de gegevens zijn en blijven van jou, en niemand anders kan deze inzien.
  5. Altijd beschikbaar
    De applicaties in de cloud zijn dag en nacht beschikbaar. Met uitzondering van korte periodes die we nodig hebben voor onderhoud. Is er extra onderhoud nodig, dan communiceren we dat ruim van tevoren – minimaal drie dagen. Doordat medewerkers via een beveiligde internetverbinding contact maken met de cloud, is het ook ideaal voor thuiswerkers of medewerkers die bij een klant gedetacheerd zijn.

  6. Draag bij aan een beter klimaat
    Een onderbelicht voordeel van de cloud is dat je bijdraagt aan een beter klimaat. De datacenters waarin we je Exact Software onderbrengen zijn enorm efficiënt en zorgen voor een enorme afname van de energie die wordt gebruikt om je Exact software draaiende te houden en dus ook op de hoeveelheid CO2 die je uitstoot. Ook zijn er interessante initiatieven om de restwarmte die ontstaat, door de vraag naar servercapaciteit, steeds meer in te zetten binnen onze warmte-infrastructuur. Zo past Exact Cloud dus perfect in een strategie voor duurzaam en verantwoordelijk ondernemen.
Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van werken met jouw Exact software in de cloud? Kijk dan hier en lees wat een overgang naar de cloud voor jou betekent.
BE Select your country