Ondernemen

5 tips voor meer succes op Facebook

Wanneer je je producten volop in de schijnwerpers wilt zetten, is Facebook waarschijnlijk het meest efficiënte advertentiekanaal. Gebruik jehet al? Maak het jezelf dan niet te gemakkelijk, want je kunt vast nog meer doen. MailChimp koppelen aan Exact is maar één manier om je Facebook-campagnes naar een hoger niveau te tillen.

Elke dag 1,1 miljard gebruikers

Facebook wil maar één ding: interessant blijven voor een onvoorstelbare 1,1 miljard dagelijkse gebruikers wereldwijd. Daarom investeert de social mediagigant zo zwaar in de voortdurende ontwikkeling van zijn sociaal platform. Dat betekent dat gebruikers niet alleen berichten van vrienden en familie te zien krijgen, maar ook relevante advertenties.

Meten en bijstellen

Je weet snel of je advertentie al dan niet relevant is voor je doelpubliek. Zit je toch naast het doel? Geen probleem, het internet staat vol met artikels die je vertellen hoe je succesvol adverteert. En Facebook maakt het je ook gemakkelijk om alles te meten en bij te stellen. Blijf dus finetunen tot je raak schiet. Onthoud wel dat de regels behoorlijk vaak veranderen. Blijf dus op de hoogte van de ontwikkelingen.

Laten we eens enkele tips bekijken om het goed aan te pakken.

1. Maak een videoadvertentie
De meeste bedrijven zijn het niet gewend om videoadvertenties te maken. Eigenlijk bevat maar 0,9% van alle Facebook-berichten een video, terwijl ze wel goed zijn voor 7,15% van de totale weergaven. Het werkt dus. En als je beslist ermee aan de slag te gaan, onthou dan dat 90% van de mobiele bezoekers Facebook in stilte bekijkt. Zorg dus zeker voor ondertitels en bijschriften.

2. Sla doelgroepen op
Wil je een specifieke markt bereiken? Met Facebook Bedrijfsmanager maak je snel doelgroepen aan met de functie Opgeslagen doelgroepen. Je kunt dit zelfs gratis testen voordat je beslist om te betalen voor je advertenties. Je kunt er alleen maar bij winnen!

3. Retarget je advertenties
Je wilt uiteraard dat bezoekers regelmatig terugkomen naar je website en webshop. Heel wat bedrijven stellen echter vast dat een gewoon bericht op Facebook niet meteen leidt tot een overweldigende stroom bezoekers. Door je advertenties te retargeten zorg je ervoor dat je doelgroep altijd op de hoogte blijft van je nieuwste product of aanbod. Installeer een Facebook-trackingpixel op je website en ga aan de slag met je retargetingcampagne.

4. GEBRUIK EEN CALL TO ACTION!
Mensen doen meer met je advertentie wanneer je hen dat vraagt. Voeg daarom een call to action toe op je Facebook-pagina en onder je advertentie. Facebook biedt je verschillende kant-en-klare knoppen zoals Meer informatie, Bekijk het menu, Bekijk de video enz. Die knoppen linken dan naar je website of webshop.

5. Koppel MailChimp aan Exact voor zeer gerichte campagnes
Doelgerichte Facebook-campagnes opzetten wordt nog eenvoudiger en efficiënter als je MailChimp aan Exact koppelt. Je kunt voortaan Facebook-campagnes maken in MailChimp met dezelfde hulpmiddelen als bij andere e-mailmarketingcampagnes.

Advertenties op basis van inzicht

Het grote voordeel van de koppeling van MailChimp aan Exact is dat je marketinglijsten meteen kunt aanmaken vanuit je Exact CRM. Of beter nog: baseer je marketinglijsten op specifieke klantengegevens zoals koopgedrag. Als je je advertenties aanpast aan specifieke aspecten van je publiek, maak je ze niet alleen relevanter, maar zal je ook meer succes oogsten.

Maak doelgerichtere advertenties voor minder geld

Je kunt de doeltreffendheid van je campagne ook eenvoudig volgen in je CRM. Test en verfijn waar nodig de werking van je campagne en aarzel niet om te experimenteren. MailChimp is gratis, waardoor je je webverkeer en omzet doet groeien zonder extra marketingkosten. Waar wacht je nog op?

Creëer succesvolle Facebook-advertenties met MailChimp, Facebook en Exact

BE Select your country