Financieel

Ontdek de laatste trends in boekhouding en software

De softwarewereld ontwikkelt zich continu en biedt een steeds betere en simpelere aanpak, waarmee jij en je klanten succes op succes stapelen.

Trend 1: Het verminderen van de administratieve last


Automatisering neemt een steeds groter aantal handmatige taken over, waardoor mensen tijd krijgen om zich te richten op belangrijkere zaken. Want waarom zou je tijd verspillen aan het handmatig invoeren van bankafschriften als er software is die dit voor jou kan doen? Elektronisch factureren, waarbij facturen automatisch worden ingevoerd, wint ook aan populariteit. En sinds kort zijn er de zelflerende systemen, die nieuwe data berekenen op basis van cijfers uit het verleden.

Trend 2: Werken in de cloud


We weten dat er geen gebrek is aan cloudproviders – en er komen er steeds meer bij. Veel grote providers van financiële software investeren ook flink om hun productportfolio naar publieke of private cloudomgevingen over te zetten. En er is nog steeds volop ruimte voor groei. Onderzoek toont aan dat slechts 24% van bedrijven tot 50 werknemers hier gebruik van maakt. Met alle voordelen die de cloud biedt zal dit op den duur veranderen. Per slot van rekening bevordert de cloud een betere samenwerking tussen bedrijven en hun accountants. Het biedt ook veilige ‘anywhere access’ tot cruciale bedrijfsinformatie, wat tot een betere besluitvorming leidt. En het bespaart de kosten en rompslomp die gepaard gaan met de aanschaf en het onderhoud van servers, software en veiligheid op locatie.

Trend 3: Kennis in macht omzetten


Met real-time dashboards en slimme analyses zet cloudsoftware financiële data om in een krachtig instrument dat je volledige controle geeft over je hele organisatie. Toegang tot uitgebreide real-time informatie helpt je om de juiste besluiten te nemen. De cloud maakt deze informatie toegankelijk vanaf je smartphone, tablet en zelfs je horloge, zodat je er overal en altijd bovenop zit. En met behulp van predictive analytics wordt hier op termijn nog een heel nieuwe dimensie aan toegevoegd. Zet je schrap...

Trend 4: Het bouwen van complete ecosystemen rondom de software


Er verschijnen compleet nieuwe ecosystemen rondom financiële software – en die zullen in de toekomst alleen maar groter en belangrijker worden. Neem eens een kijkje in een van de zogeheten App Centers. Ze staan vol met innovatieve en extreem handige apps van externe partners, allemaal op maat gemaakt voor een naadloze integratie met en uitbreiding van de capaciteiten van de kernapplicaties. Behalve voor boekhouding zijn veel apps ontworpen om tegemoet te komen aan bepaalde sectorspecifieke eisen, van webwinkelintegratie en betalingsplatformen tot HR- en CRM-systemen.

Author image
Judith Van Wissen

Judith heeft meer dan 10 jaar ervaring bij zowel support, verkoop als development. Bij Exact is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Exact voor Boekhouden. Judith kent Exact van binnen en buiten als geen ander.

BE Select your country