Financieel

Kosten toevoegen aan een betalingsherinnering in Exact Online

Zoals je waarschijnlijk al uit eigen ervaring weet, betaalt niet iedere klant op tijd. Zodra er vertraging optreedt, moet je de druk opvoeren. Facturen worden sneller betaald als je kosten toevoegt aan een betalingsherinnering. Het geeft de laatbetalers vaak net dat extra duwtje dat ze nodig hebben. En het bespaart je de tijd en het gedoe van nabellen of een vriendelijke (maar doortastende) e-mail te sturen. Bovendien kan het je geld besparen als je jouw geld sneller binnen hebt. Eenmaal op je rekening kan het rente opleveren en loop je minder risico op 'in het rood gaan'.

Opmaak van kosten toevoegen aan je betalingsherinnering

De functie om betalingsherinneringen af te drukken in Exact Online biedt nu automatisch ook de optie om kosten voor te late betalingen toe te voegen. Hiervoor moet je eerst aangeven na hoeveel dagen vertraging je kosten aan je factuur wilt laten toevoegen. Daarna kun je kiezen welk soort kosten je in rekening wilt brengen:

    • Een vast bedrag voor administratiekosten

    • Een percentage van het uitstaande bedrag



Laat je geld rollen!

Author image
Judith Van Wissen

Judith heeft meer dan 10 jaar ervaring bij zowel support, verkoop als development. Bij Exact is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Exact voor Boekhouden. Judith kent Exact van binnen en buiten als geen ander.

BE Select your country