Financieel

Kosten toevoegen aan een betalingsherinnering in Exact Online

Zoals u waarschijnlijk al uit eigen ervaring weet, betaalt niet iedere klant op tijd. Zodra er vertraging optreedt, moet u de druk opvoeren. Facturen worden sneller betaald als u kosten toevoegt aan een betalingsherinnering. Het geeft de laatbetalers vaak net dat extra duwtje dat ze nodig hebben. En het bespaart u de tijd en het gedoe van nabellen of een vriendelijke (maar doortastende) e-mail te sturen. Bovendien kan het u geld besparen als u uw geld sneller binnen hebt. Eenmaal op uw rekening kan het rente opleveren en loopt u minder risico op 'in het rood gaan'.

Opmaak van kosten toevoegen aan uw betalingsherinnering

De functie om betalingsherinneringen af te drukken in Exact Online biedt nu automatisch ook de optie om kosten voor te late betalingen toe te voegen. Hiervoor moet u eerst aangeven na hoeveel dagen vertraging uw kosten aan uw factuur wilt laten toevoegen. Daarna kunt u kiezen welk soort kosten u in rekening wilt brengen:

    • Een vast bedrag voor administratiekosten

    • Een percentage van het uitstaande bedragLaat uw geld rollen!

Author image
Judith Van Wissen

Judith heeft meer dan 10 jaar ervaring bij zowel support, verkoop als development. Bij Exact is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Exact voor Boekhouden. Judith kent Exact van binnen en buiten als geen ander.

BE Select your country