Financieel

9 waardevolle tips om optimaal te werken met Exact

U werkt al met of heeft net gekozen voor Exact voor Boekhouden. U wilt het jaar goed beginnen en zo snel mogelijk te weten komen hoe u beter en makkelijker met de software kunt werken. Uw bedrijf blijft immers draaien en u wilt maximaal tijd besteden aan uw (nieuwe) klanten. Neem even twee minuten de tijd om te ontdekken hoe u Exact beter voor u kunt laten werken.

1. Volg een opleiding

Wilt u het beste uit Exact voor Boekhouden halen, volg dan een klassikale opleiding. Die zijn gratis, want we willen u snel op weg helpen.

Bekijk het aanbod gratis opleidingen

2. Vind antwoorden in de Support Community

De Support Community bevat een uitgebreide kennisbank waarin u makkelijk het antwoord op uw vraag over Exact vindt. Wist u dat er dagelijks soms wel 1.000 vragen worden gesteld? Nieuwe vragen en antwoorden worden dagelijks toegevoegd. Dankzij de slimme zoekfunctie vindt u snel het beste antwoord op uw vraag.

Komt u er toch niet uit? Stel uw vraag aan de community van Exact experten, partners en gebruikers. De supportspecialisten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag tot 20.00 uur en op vrijdag tot 18.00 uur. Bezoek de Support Community (ook rechtstreeks toegankelijk vanuit Exact: Help > Exact Support)

3. Helpdocumentatie: ontdek snel het antwoord

Bent u bezig in Exact en komt u ergens niet uit? Druk op F1 en zie meteen de juiste informatie uit de helpdocumentatie.

4. Vraag hulp van een expert

Heeft u geen tijd om Exact te leren kennen via bovenstaande punten of wilt u uw huidige manier van werken verbeteren? Onze consultants helpen u graag verder: op locatie of online. Bekijk het consultancyaanbod.

5. Werk eenvoudig samen met uw accountant voor beter advies

Wilt u rechtstreekse hulp van uw accountant of boekhouder? Koppel hem meteen bij het opstarten van uw administratie of maak de koppeling later vanuit Exact. Klik rechtsboven op Partners > Accountants Center.

6. Koppel uw favoriete software en voorkom dubbele invoer


In het App Center staan meer dan 200 apps die u binnen een paar tellen koppelt. Dat is pas slim automatiseren! Klik in Exact rechtsboven op Marktplaats > Mijn App Center om met apps aan de slag te gaan.

7. Altijd en overal uw financiële resultaten bij de hand

Met de Exact app heeft u altijd inzicht in uw resultaten en klanten. Verwerk inkomende facturen onderweg en dien uw gepresteerde uren in. Dat scheelt u een hoop tijd. Download de app voor Android op Google Play en de app voor uw iPhone of iPad op de App Store.

8. Handmatig bankafschriften invoeren is verleden tijd

Importeer uw bankuittreksels digitaal aan de hand van CODA-bestanden. Vraag uw bank of zij die kunnen aanleveren, Exact staat alvast voor u klaar. Kijk voor meer informatie hierover maar in onze community.

9. 100% nauwkeurig scannen is 100% gemak

Geen zin om facturen en bonnetjes handmatig in te voeren? Niet nodig! Maak een foto van uw bonnetje met uw smartphone of tablet. Die wordt klaargezet als een ingevulde voorgestelde boeking. Grote hoeveelheden facturen en bonnen verwerken? Gebruik Scan & Herken, en u houdt uw handen vrij voor ondernemen.

Author image
Marcel van de Sandt

Marcel van de Sandt is sinds 1992 werkzaam bij Exact. Door zijn jarenlange ervaring weet hij echt alles over Exact. In zijn rol als directeur product marketing en customer success streeft hij erna om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om Exact Online te gebruiken.

BE Select your country