Financieel

9 waardevolle tips om optimaal te werken met Exact

Je werkt al met of heeft net gekozen voor Exact voor Boekhouden. Je wilt het jaar duidelijk goed beginnen! Uiteraard wil je liefst zo snel mogelijk weten hoe je beter en makkelijker met de software kunt werken. We begrijpen dat je jouw tijd liever in het bedrijf en klanten steekt. Daarom hebben we 9 tips die je - kort maar krachtig – vertellen hoe je de software beter voor je laat werken.

1. Volg een training

Wil je het beste uit Exact voor Boekhouden halen, volg dan een online of klassikale training. Die zijn gratis en helpen je snel op weg. Bekijk het aanbod gratis trainingen en/of volg een 'Get started'-webinar.

2. Vind antwoorden in de Support Community

De Support Community bevat een uitgebreide kennisbank waarin je gemakkelijk het antwoord op je vraag over Exact voor Boekhouden vindt. Wist je dat er dagelijks soms wel 1.000 vragen worden gesteld? Nieuwe vragen en antwoorden worden elke dag toegevoegd. Dankzij de slimme zoekfunctie vind je snel het correcte antwoord op je vraag.

Kom je er niet uit? Stel je vraag aan de community van Exact voor Boekhouden experts, partners en gebruikers. De supportspecialisten zijn van maandag tot donderdag tot 20.00 uur en vrijdag tot 18.00 uur bereikbaar via chat en telefoon. Bezoek de Support Community (ook rechtstreeks toegankelijk vanuit Exact: Help > Exact Support)

3. Ontdek snel antwoord in de helpdocumentatie

Ben je bezig in Exact voor Boekhouden en kom je er ergens niet uit? Als je op F1 drukt, zie je meteen de juiste informatie uit de helpdocumentatie.

4. Vraag hulp van een expert

Heb je geen tijd om Exact voor Boekhouden te leren kennen via de bovenstaande punten of wil je jouw huidige manier van werken verbeteren? Onze consultants assisteren je graag, op locatie of online. Bekijk het consultancyaanbod.

5. Werk eenvoudig samen met je accountant voor beter advies

Wil je meteen hulp van je accountant of boekhouder? Koppel hen van bij de opstart van je administratie aan de software of maak de koppeling later vanuit Exact voor Boekhouden. Klik rechts boven op Marktplaats > Accountants Center.

6. Koppel je favoriete software en voorkom dubbele invoer

In het App Center staan meer dan 200 apps die je binnen een paar tellen kunt koppelen. Dat is pas slim automatiseren! Klik in Exact voor Boekhouden rechts boven op Marktplaats > Mijn App Center om met apps aan de slag te gaan.

7. Heb altijd en overal je gegevens bij de hand

Met de Exact voor Boekhouden app heb je altijd inzicht in uw resultaten en klanten. Verwerk inkomende facturen onderweg en dien je gewerkte uren in. Zo bespaar je een hoop tijd. Download de app voor Android in Google Play en in de App Store voor je iPhone of iPad.

8. Krijg inzicht in je financiën met automatische import van je bankafschriften

Dankzij koppelingen met CodaBox moet je jouw rekeninguittreksels niet manueel invoeren. Ze worden direct aan de juiste boeking voorgesteld. Je administratie is meteen bijgewerkt en je weet hoe je ervoor staat.

9. Bespaar tijd door automatische factuurverwerking

Geen zin om facturen en kassabonnetjes manueel in te voeren? Dat is ook niet langer nodig! Maak een foto van het bonnetje met je smartphone of tablet. De foto wordt klaargezet als een ingevulde voorgestelde boeking. Moet je grote hoeveelheden facturen en bonnen verwerken? Gebruik dan ‘Scan & Herken’ en je hebt je handen opnieuw vrij voor ondernemen.

Author image
Marcel van de Sandt

Marcel van de Sandt is sinds 1992 werkzaam bij Exact. Door zijn jarenlange ervaring weet hij echt alles over Exact. In zijn rol als directeur product marketing en customer success streeft hij erna om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om Exact Online te gebruiken.

BE Select your country