Financieel

9 waardevolle tips om optimaal te werken met Exact

U werkt al met of heeft net gekozen voor Exact voor Boekhouden. U wilt het jaar duidelijk goed beginnen! Uiteraard wilt u liefst zo snel mogelijk weten hoe u beter en makkelijker met de software kunt werken. We begrijpen dat u uw tijd liever in het bedrijf en klanten steekt. Daarom hebben we 9 tips die u - kort maar krachtig – vertellen hoe u de software beter voor u laat werken.

1. Volg een training

Wilt u het beste uit Exact voor Boekhouden halen, volg dan een online of klassikale training. Die zijn gratis en helpen u snel op weg. Bekijk het aanbod gratis trainingen en/of volg een 'Get started'-webinar.

2. Vind antwoorden in de Support Community

De Support Community bevat een uitgebreide kennisbank waarin u gemakkelijk het antwoord op uw vraag over Exact voor Boekhouden vindt. Wist u dat er dagelijks soms wel 1.000 vragen worden gesteld? Nieuwe vragen en antwoorden worden elke dag toegevoegd. Dankzij de slimme zoekfunctie vindt u snel het correcte antwoord op uw vraag.

Komt u er niet uit? Stel uw vraag aan de community van Exact voor Boekhouden experts, partners en gebruikers. De supportspecialisten zijn van maandag tot donderdag tot 20.00 uur en vrijdag tot 18.00 uur bereikbaar via chat en telefoon. Bezoek de Support Community (ook rechtstreeks toegankelijk vanuit Exact: Help > Exact Support)

3. Ontdek snel antwoord in de helpdocumentatie

Bent u bezig in Exact voor Boekhouden en komt u er ergens niet uit? Als u op F1 drukt, ziet u meteen de juiste informatie uit de helpdocumentatie.

4. Vraag hulp van een expert

Heeft u geen tijd om Exact voor Boekhouden te leren kennen via de bovenstaande punten of wilt u uw huidige manier van werken verbeteren? Onze consultants assisteren u graag, op locatie of online. Bekijk het consultancyaanbod.

5. Werk eenvoudig samen met uw accountant voor beter advies

Wilt u meteen hulp van uw accountant of boekhouder? Koppel hen van bij de opstart van uw administratie aan de software of maak de koppeling later vanuit Exact voor Boekhouden. Klik rechts boven op Marktplaats > Accountants Center.

6. Koppel uw favoriete software en voorkom dubbele invoer

In het App Center staan meer dan 200 apps die u binnen een paar tellen kunt koppelen. Dat is pas slim automatiseren! Klik in Exact voor Boekhouden rechts boven op Marktplaats > Mijn App Center om met apps aan de slag te gaan.

7. Heb altijd en overal uw gegevens bij de hand

Met de Exact voor Boekhouden app heeft u altijd inzicht in uw resultaten en klanten. Verwerk inkomende facturen onderweg en dien uw gewerkte uren in. Zo bespaart u een hoop tijd. Download de app voor Android in Google Play en in de App Store voor uw iPhone of iPad.

8. Krijg inzicht in uw financiën met automatische import van uw bankafschriften

Dankzij koppelingen met CodaBox moet u uw rekeninguittreksels niet manueel invoeren. Ze worden direct aan de juiste boeking voorgesteld. Uw administratie is meteen bijgewerkt en u weet hoe u ervoor staat.

9. Bespaar tijd door automatische factuurverwerking

Geen zin om facturen en kassabonnetjes manueel in te voeren? Dat is ook niet langer nodig! Maak een foto van het bonnetje met uw smartphone of tablet. De foto wordt klaargezet als een ingevulde voorgestelde boeking. Moet u grote hoeveelheden facturen en bonnen verwerken? Gebruik dan ‘Scan & Herken’ en u heeft uw handen opnieuw vrij voor ondernemen.

Author image
Marcel van de Sandt

Marcel van de Sandt is sinds 1992 werkzaam bij Exact. Door zijn jarenlange ervaring weet hij echt alles over Exact. In zijn rol als directeur product marketing en customer success streeft hij erna om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om Exact Online te gebruiken.

BE Select your country