Financieel

Minimaliseer manueel werk

No hands accounting klinkt misschien futuristisch. En om eerlijk te zijn, we hebben nog een lange weg af te leggen voor het werkelijkheid wordt. Maar zelfs vandaag kun je al veel slaapverwekkende handmatige taken uit je routine elimineren. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan 80% van de aankoopfacturen manueel verwerkt worden? Doe jij hier ook aan mee? Dan is het nu tijd voor verandering.

Het echte doel van boekhouden

Laten we terugkeren naar de kern van boekhouden: financiële informatie verzamelen en rapporteren over de prestaties, financiële status en cashflow van jouw bedrijf. Al die gegevens bieden je waardevolle inzichten om weloverwogen zakelijke beslissingen te kunnen nemen. Bevind je, je in een positie om in nieuwe machines of een groter magazijn te investeren? Ben je klaar om uit te breiden naar nieuwe markten of landen? Moet je geld lenen om een nieuw product te introduceren? Om de juiste stap te zetten, heb je de juiste realtime data nodig.

Verouderde administratie

Als ondernemer heb je vaak andere dingen aan je hoofd dan boekhouden. En je bent lang niet de enige. Vandaar dat de meeste financiële administraties verouderd zijn. Het is zelfs zo dat administraties die door ondernemers beheerd worden, gemiddeld zo'n 16 dagen achter lopen. Vind je dat al merkwaardig? Nog een feit: administraties die door accountants beheerd worden, lopen gemiddeld 45 dagen achter. Hoe kun je de juiste beslissingen maken of goed advies inwinnen als je data zo verouderd zijn?

Tijd voor verandering

Exact wil boekhouding verbeteren en begint deze missie met realtime facturatie. We streven ernaar de verwerkingstijd te verkorten van gemiddeld 16 dagen naar enkele seconden. Hoe? Het idee is om jou en je leveranciers eenvoudig gebruik te laten maken van elektronische facturatie. Het verzenden en ontvangen van elektronische facturen versnelt de verwerkingstijd aanzienlijk. Het zorgt er niet alleen voor dat je data niet meer manueel hoeft in te voeren, het elimineert ook de risico's die daaraan zijn verbonden.

Slimme technologie

De sleutel tot succes is PEPPOL (Pan-European Public Procurement On-Line). Momenteel biedt Exact hiervoor een oplossing via CodaBox. Hierbij is het mogelijk om via CodaBox elektronische facturen te verzenden naar de overheid. In 2018 zal Peppol geïntegreerd worden in Exact, en kun je elektronische facturen naar klanten verzenden en ontvangen van leveranciers via PEPPOL. De slimme technologie kan zelfs detecteren of ze verbonden zijn of niet. No hands accounting? Het komt er sneller aan dan je denkt!

Hessel Wellema

BE Select your country