Accountancy

Waarom een koelkast vervangen die nog werkt

Waarom een koelkast vervangen die nog werkt

Het kan vreemd klinken, inderdaad, een koelkast vervangen die nog koelt. Maar voor andere producten zoals boekhoudsoftware zijn toch wel goede redenen te bedenken. Boekhouden is toch niet veranderd, zeg je? Niet echt, nee, maar er doken ondertussen zoveel technologische ontwikkelingen op waardoor het proces veel slimmer en sneller verloopt dan een paar jaar geleden. Dat maakt een ‘nieuwe koelkast’ toch het overwegen waard.

De tijd tussen het aanleveren van de boekhouding door klanten en het komen tot richtinggevend informatie wordt zo veel korter. Daar zitten ondernemers in deze onzekere tijden echt op te wachten. En zo kun je meer tijd stoppen in je klantenrelaties en de door jouw kantoor geleverde waarde.

Doe je kantoor niet tekort

Er bestaan nog heel wat softwarepakketten in de Benelux waarmee je prima kunt boekhouden. Maar ze lopen wel achterop qua mogelijkheden. Met lokaal geïnstalleerde software (on-premise) is het een stuk lastiger om efficiënte aanlevering door klanten en samenwerking vorm te geven. Cloud software biedt je daarentegen handige portal- en app-functies aan voor digitale aanlevering door klanten.

Of denk aan de vele applicaties voor rapportering, analyse en controle die niet zo makkelijk te koppelen zijn, terwijl dat wel kan als je cloud software gebruikt. In het geval van Exact biedt het App Center wel honderden integreerbare extra toepassingen.

En wat met het gebruik van Peppol dat rechtstreeks digitaal factureren tussen boekhoudingen toelaat? Peppol gaat een groot verschil maken bij administratieve taken. Hoe zit het met de toekomstige ontwikkeling door je leverancier? Komt jouw software niet stilaan op het einde van zijn levensduur? Als kantoor doe je jezelf tekort door vast te houden aan die koelkast die nog werkt.

Strategische richting kiezen

Het begin van 2021 is een ideaal moment om je te richten op een nieuwe ‘koelkast’, in dit geval software voor je accountantskantoor. Wat is belangrijk voor de toekomst van je kantoor? Klantengemak in de aanlevering en communicatie? Eén centrale plek voor alle informatie? Zoveel mogelijk digitaliseren en slimme verwerking via scan-en-herken software? Het zijn maar enkele van de richtingen die je als kantoor kunt inslaan. Software is een middel om je doel te bereiken.

Veel gedoe om over te stappen?

Van nature houden we niet zo van veranderingen, maar soms moet je wel obstakels nemen om vooruit te komen. Als het op software aankomst, zijn er gelukkig migratiemogelijkheden waarbij heel veel gegevens kunnen worden overgezet. Dankzij RGS en import- en exportmogelijkheden wordt dit steeds makkelijker. Producttrainingen, online support, chatondersteuning en hulp-platformen horen tegenwoordig standaard bij elke serieuze leverancier en helpen je snel aan de slag. En ja, dan is het nog steeds even wennen aan de nieuwe software. Maar uiteindelijk zal het je kantoor en je klanten meer opleveren.

Tijd voor een nieuwe koelkast?

Kortom, ga je voor een nieuwe koelkast die je kantoor en je klanten meer gemak kan bieden? Onze accountancy-adviseurs spreken dagelijks met kleine en grote accountancy- en boekhoudkantoren over hun doelen en hoe software hen daarbij kan ondersteunen. Dus wat is jouw strategie? Neem voor een daarop aansluitend, persoonlijk advies voor je kantoor contact met ons op.

Bekijk hier de mogelijkheden voor een overstap: www.exact.com/benl/producten/accountancy/overstappen

BE Select your country