Accountancy

Hoe werk jij als accountant samen met je klanten?

Hoe werk jij als accountant samen met je klanten? samen werken of samenwerken?

Af en toe een belletje. Zo nu en dan bij je klanten langsgaan om de uitpuilende schoenendoos op te halen. Een keer in de zoveel tijd iets bespreken aan de keukentafel. Vroeger was dat vaak voldoende, tegenwoordig verwachten klanten meer van hun accountant of boekhouder. Je moet toch echt gaan samenwerken. Grijp jij alle kansen? 

Je werkt al voor je klanten, maar je moet nu echt met ze samenwerken. En dan niet enkel samen werken, maar echt samenwerken.

Cloud to the rescue

Er is een verschil. Want samen werken betekent in de regel nogal eens langs elkaar heen werken. Heel iets anders dan samenwerken. Je klant zal liever het laatste doen! Maar hoe? Gelukkig komt de ‘cloud to the rescue’. Want met business software in de cloud kun je heel gemakkelijk met elkaar online samenwerken in dezelfde administratie. Zowel de accountant als de klant zijn allebei altijd op de hoogte van het allerlaatste financiële reilen en zeilen. Verdeel taken onderling. Laat klanten zelf facturen inscannen en klaarzetten in de administratie. Of doe alleen aangiftes en laat de klant de rest doen. Of doe alles voor de klant en laat hem alleen meekijken. Kies was jullie uitkomt.

Account blijft in contact met klant

Het grote voordeel hiervan is dat je de administratie van je klanten veel beter in de gaten kunt houden. Jullie zijn allebei altijd op de hoogte van het allerlaatste financiële reilen en zeilen. Dan is het veel makkelijker om met elkaar in contact te blijven en uw klanten van goed advies te voorzien. Dat zorgt weer voor trouwe klanten.

Ontdek hoe je slimmer kan samenwerken
De kansen zijn er. Maar kan je kantoor ze pakken? 

Slim samenwerken

Author image
Olivier Constant

Al meer dan 18 jaar is Olivier gefocust op het ontwikkelen en opbouwen van klanten- en partnerrelaties, het aanbieden van toegevoegde waarde, inzichtelijke en strategische input in hun zakelijke activiteiten. Sinds 2011 is hij verantwoordelijk binnen Exact voor Business Development van de Accountancy Sector in België en Luxemburg. /// Depuis 18 ans Olivier se concentre sur la création et le développement d’un large réseau de clients et de partenaires, offrant du conseil à forte valeur ajoutée, précis and stratégique pour leurs business. Depuis 2011, il est responsable au sein d’Exact pour le Business Development du secteur Fiduciaire et Comptable en Belgique et au Luxembourg.

BE Select your country