Elektronisch factureren met eInvoicing van Exact Venice

Automatiseer jouw facturatieproces
met Exact Venice!

Het verwerken van facturen is een tijdrovende taak. Papieren facturen of PDF-facturen hebben een niet-gestructureerde indeling en kunnen dus niet herkend worden door jouw business software. Hiervoor moet dus steeds een manuele actie ondernomen worden. Exact Venice is uitgerust om jouw facturatieproces moeiteloos en automatisch te laten verlopen waardoor je veel tijd bespaart.

Aankoopfacturen

Ontvang jij de facturen van jouw leveranciers in PDF of UBL-formaat? Exact Venice kan deze aankoopfacturen inlezen en verwerken. Uiteraard, hoe gestructureerder het formaat, hoe vlotter de verwerking gebeurt. Een PDF-factuur wordt weergegeven in de rechterschermhelft en moet manueel worden ingeboekt.

Indien je echter een UBL-factuur hebt ingelezen, staan alle gegevens reeds klaar in Exact Venice om definitief ingeboekt te worden. Vraag dus zeker aan jouw leveranciers om zoveel als mogelijk te werken met gestructureerde formaten voor het versturen van hun facturen.

Verkoopdocumenten

De Exact Venice-optie eDocumenten maakt het mogelijk om jouw verkoopdocumenten op een elektronische manier te gaan versturen. Per klant kan je jouw gewenste exportwijze selecteren. Factureer je aan de Vlaamse overheid? Geen nood, ook het versturen via Peppol is mogelijk.

Connectivity

Ondernemers en boekhoudkantoren werken soms met verschillende softwarepaketten. Het loont de moeite om na te gaan of deze paketten “dezelfde taal spreken”. Exact Venice is hierop voorzien.

Indien je als accountant werkt met Exact Venice, en jouw klanten leveren vanuit een ander programma hun verkoopfacturen aan in UBL-formaat, kan je ze 100% overnemen in jouw dossiers.

Ook omgekeerd geldt hetzelfde principe. Een ondernemer die zijn facturatie voert in Exact Venice, kan simpelweg een export genereren in UBL-formaat en bezorgen aan zijn boekhouder. Dit spaart tijd uit bij de verwerking, waardoor jouw boekhoudkosten dalen.

BE Select your country