Releases
What’s coming up?

Bij Exact zitten we nooit stil. We analyseren en onderzoeken voortdurend hoe we onze software verder kunnen vernieuwen en verbeteren, zodat we u optimaal kunnen blijven ondersteunen.

Benieuwd waarmee we op dit moment bezig zijn? Neem een kijkje op de pagina met innovatieve projecten van Exact en ontdek wat we nog allemaal voor u in petto hebben.

Komende releases

Elke oplossing wordt volop vernieuwd. Met als doel beter inzicht, efficiënter werken en meer gebruikersgemak. Bekijk waaraan we werken voor uw product.

Ideeën delen

Heeft u bepaalde ideeën, oplossingen of behoeftes? Maar ziet u die niet op de planning staan? Laat uw idee achter in de Support Community of stem op ideeën van anderen. Wie weet gaan onze ontwikkelaars er binnenkort mee aan de slag.

Voorbehoud
We doen ons uiterste best om de geplande innovaties te realiseren. Wel willen we benadrukken dat deze planning onder voorbehoud is en op elk moment door eventuele omstandigheden kan wijzigen. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Automatisch een nieuw boekjaar aanmaken

Exact Online

Op dit moment maakt u een nieuw boekjaar nog manueel aan, maar binnenkort gebeurt dit volledig automatisch. U kiest zelf hoeveel weken voor het einde van het huidige boekjaar een nieuw boekjaar moet worden gegenereerd. Opeenvolgende nummers in uw boekhouding, zoals boekstuknummers en factuurnummers, past Exact Online dan zelf aan op basis van de door u gekozen nummering.

Installeer Exact Globe+ makkelijker en sneller met de nieuwe software-installer

Exact Globe Exact Globe+

Ons nieuwste product Exact Globe+ werd qua technologie volledig vernieuwd. Met de eigentijdse look-and-feel is de oplossing nog makkelijker en sneller in gebruik. Daarnaast hebben we ook een aantal functionaliteiten vernieuwd, zoals de native pdf engine support.

Wanneer u documenten maakt, wilt u die wellicht ook afdrukken in pdf-formaat. In Globe+ is het mogelijk om een native pdf print te genereren. Zo moet u niet manueel het juiste pdf-formaat selecteren. Daarnaast zorgt het ook voor volledige compatibiliteit met geïnstalleerde lettertypes. Een trial of errors met bijvoorbeeld barcode fonts of fonts met specifieke karakters behoren tot het verleden. Tot slot is het document nu identiek aan de gedrukte versie. Denk hierbij aan uitlijning van de tekst, marges, enz. De instellingen voor zowel pdf als de gedrukte versie komen overeen!

Installeer Exact Globe+ makkelijker en sneller met de nieuwe software-installer

Exact Globe Exact Globe+

Ons nieuwste product Exact Globe+ werd qua technologie volledig vernieuwd. Met de eigentijdse look-and-feel is de oplossing nog makkelijker en sneller in gebruik. Daarnaast hebben we ook een aantal functionaliteiten vernieuwd, waaronder de printmogelijkheden.

Terwijl de Exact-specifieke functionaliteit intact blijft, zoals het afdrukken van formulieren, zorgt de nieuwe native Windows print engine voor volledige compatibiliteit in elke situatie. U kunt gebruikmaken van de standaard printdrivers die beschikbaar zijn in Microsoft Windows. Zo wordt het instellen van de printers en het afdrukken zelf veel eenvoudiger. Denk bijvoorbeeld ook aan afdrukken in een RDS- of Citrix-omgeving. Tot slot komen ook andere lettertypes, zoals barcodes of lettertypes die in de huisstijl worden gebruikt, beschikbaar.

Installeer Exact Globe+ makkelijker en sneller met de nieuwe software-installer

Exact Globe Exact Globe+

Ons nieuwste product Exact Globe+ werd qua technologie volledig vernieuwd. Met de eigentijdse look-and-feel is de oplossing nog makkelijker en sneller in gebruik. Daarnaast hebben we ook een aantal functionaliteiten vernieuwd, zoals de nieuwe software-installer.

De nieuwe Exact-installer maakt het leven een stuk makkelijker. U logt in met uw Exact-account en de installer neemt uw bestaande installatie-instellingen over. De installer leidt u stap voor stap door het installatieproces. Dat maakt updates en upgrades veel eenvoudiger. Blijf in de tussentijd op de hoogte van onze laatste innovaties.

Verdere ontwikkeling Mijn[Kantoor] mobiele app

Exact OnlineAccountancy

In de nieuwe Mijn[Kantoor]-app vindt u de komende maanden nieuwe functies gerelateerd aan het verkoopproces bij uw klant en hoe u uw klant kunt voorzien van relevante realtime inzichten. Zo werken we aan het toevoegen van betaallinks, artikelbeheer en het kunnen versturen van offertes en herinneringen via de mobiele app. Op het gebied van rapporten en inzichten verbeteren we de bestaande cockpit meer in lijn met de webversie van Mijn[Kantoor].

Klanten eenvoudig attent maken op Exact Online oplossingen

Exact OnlineAccountancy

Wilt u een klant wijzen op de ondernemersoplossingen van Exact Online? Dat kan binnenkort via onze nieuwe uitnodigingsoptie. Vanuit Exact Online stuurt u uw klant een persoonlijk bericht. Gaat de klant daarop in, dan nemen wij contact op met uw klant om te adviseren bij de abonnementskeuze. Gaat de klant vervolgens akkoord, dan koppelen we direct de nieuwe Exact Online-klantomgeving aan uw Exact Online Accountancy-omgeving zodat u een efficiënte, vliegende start kunt maken.

Die oplossing is een nieuwe, alternatieve optie voor de huidige uitnodigingswizard waar direct de juiste oplossing en editie kan worden ingegeven door de accountant. De wizard blijft bestaan. Afhankelijk van situatie en voorkeur kan een optie worden gekozen.

Ondersteuning OSS-regeling

Exact OnlineBoekhouden

Op 1 juli 2021 wordt de Mini One Stop Shop-regeling (MOSS-regeling) uitgebreid en gaat die verder door het leven als de One Stop Shop-regeling (OSS-regeling). Die verandering heeft een impact op de manier waarop de btw afgedragen moet worden door e-commercebedrijven die afstandsverkopen doen en rechtstreeks leveren aan particulieren in andere EU-lidstaten.

De huidige ondersteuning van MOSS en OSS kent nog een aantal manuele acties die wij zoveel mogelijk willen automatiseren.

Daarom werken we nu met hoge prioriteit aan een geautomatiseerde oplossing die naar verwachting beschikbaar zal zijn in de tweede helft van 2021. Tot dan kunt u met behulp van de bestaande werkwijze uw aangifte direct indienen via Mijn Belastingdienst.

Verbeterde functionaliteit rond materialen

Exact OnlineExact bouw7

Binnenkort voeren we verschillende verbeteringen rond materialen door in Exact bouw7. Naast verbeteringen in de import- en exportfunctie is het binnenkort mogelijk om wijzigingen in bulk door te voeren. Er komen aanvullende velden per materiaal en het wordt bijvoorbeeld mogelijk om groepen, btw-codes, een type en omvang toe te kennen aan materialen. Met type kunt u materialen toewijzen aan uw voorraad of aan een prijsboek.

Debiteurenbeheer in Exact Online

Exact OnlineBoekhouden

De meeste van uw klanten willen u zeker betalen. Alleen is daar soms wat extra hulp bij nodig. Binnenkort lanceren wij daarom een nieuwe manier van debiteurenbeheer die u als ondernemer helpt om sneller en gemakkelijker betaald te worden. En waarbij u tegelijkertijd ook de relatie met uw klanten in het oog houdt. Nieuwsgierig naar die nieuwe oplossing van Exact? We vertellen er u binnenkort graag meer over!

Verdere integratie van financiële gegevens en inzicht in de terug te vorderen btw

Exact GlobeExact Globe+Exact SynergyExpense Management

In Expense Management wordt de gebruikersinterface voortdurend verbeterd. Daarnaast zal een verdere koppeling van financiële gegevens tussen verschillende systemen van Exact plaatsvinden. Ook krijgt u straks inzicht in de terug te vorderen btw.

Workflow

Exact GlobeExact Globe+Exact SynergyPurchase to Pay

Binnenkort wordt er ook in de contractmanagementmodule een autorisatieworkflow toegevoegd. Op basis van het vastgelegde volmachtschema kunnen contracten dan goedgekeurd worden.

Rapporten

Exact GlobeExact Globe+Exact SynergyPurchase to Pay

Ook biedt Purchase to Pay u binnenkort meer rapportinzichten in uw aankoopbeheer.

Integratie

Exact Globe Exact Globe+ Exact Synergy Purchase to Pay

In de toekomst zullen betalingen die via Exact worden uitgevoerd, automatisch worden geopend in Purchase to Pay. Het voordeel daarvan is dat u als budgethouder of crediteurenbeheerder alleen Purchase to Pay hoeft op te starten om te zien of facturen betaald zijn. U moet dat dus niet langer in Exact controleren en/of de crediteurenboekhouding bellen. Daarnaast wordt er hard gewerkt om de koppeling met Globe en Financials via een ELIS, CMDM of Integratorkoppeling te verbeteren.

Verbeterde gebruikersinterface

Exact Globe Exact Globe+ Exact Synergy Purchase to Pay

De huidige gebruikersinterface is zoals sommigen zeggen niet langer 'sexy'. We werken er dan ook hard aan om de gebruikersinterface en -ervaring van Purchase to Pay te verbeteren. De huisstijl zal, zoals u al gewend bent, meer in de huisstijl van Exact liggen. Daarnaast wordt ook de interface moderner. Zo worden onder meer de zoekfuncties en knoppen aangepast.

Internationaal Zakendoen

Exact GlobeExact Globe+

Internationaal zakendoen brengt de nodige uitdagingen met zich mee: inzicht over verschillende vestigingen heen, voldoen aan de lokale wet- en regelgeving en verschillende talen, culturen en munteenheden. Exact voor Internationaal Zakendoen biedt de optimale oplossing voor bedrijven in een internationale context. Zo verzamelen en analyseren we voortdurend proactief nieuws en informatie over toekomstige wettelijke vereisten. Elke maand krijgt u verbeteringen en wijzigingen via productupdates. Zo voldoet u aan de wetgeving in de landen waar u actief bent.

Maak de stap naar de nieuwste technologie: Exact Globe+:

Exact GlobeExact Globe+

Afgelopen november werd de vernieuwde software Exact Globe+, die voortbouwt op het bestaande Exact Globe, al aangekondigd. De software is gebruiksvriendelijker, qua technologie volledig vernieuwd en voorbereid op toekomstige innovaties. Inmiddels werken de eerste klanten binnen een controlled release met die nieuwe versie. De komende maanden wordt die groep gebruikers stapsgewijs uitgebreid met bedrijven die meer functionaliteiten binnen Globe+ gaan gebruiken. De standaardsoftware van Exact Globe+ wordt gratis ter beschikking gesteld aan klanten van Exact Globe en Exact Business Software met een geldige onderhoudsovereenkomst of subscription-licentie.

Single sign-on

Exact OnlineExact bouw7

Single sign-on (SSO) is een vorm van authenticatie waarbij u als gebruiker maar één keer moet inloggen om toegang te krijgen tot meerdere applicaties. Zo hoeft u binnenkort op slechts één plek (Exact of bouw7) in te loggen in plaats van op meerdere. Echt efficiënt en handig!

Vorderingsstaat maken

Exact OnlineExact bouw7

Het is binnenkort mogelijk om een vorderingsstaat te maken in Exact bouw7. Er kan vanuit een project manueel een vorderingsstaat worden aangemaakt aan de hand van de meetstaten die meestal door de architect of overheidsinstantie worden aangeleverd. Daarmee kunt u gemakkelijk delen van termijnen opvragen bij de opdrachtgever of meteen factureren.

Realtime lopende projecten boeken naar uw financiële boekhouding

Exact OnlineExact bouw7

Om ervoor te zorgen dat de projectadministratie overeenstemt met uw financiële boekhouding willen we binnenkort alle boekingen in uw projectadministratie ook meteen doorboeken naar Exact. Die projectkosten worden dan binnen Exact als memoriaalboekingen aangemaakt in de juiste boekhouding. Vervolgens zorgen we ervoor dat wanneer het project wordt afgesloten, de kosten en opbrengsten naar de P&L-rekening worden geboekt.

Digitaal magazijn

Exact OnlineHandelProductie

Klanten willen vaker een levering ontvangen, bestellen kleinere hoeveelheden en maatwerkproducten die hen snel moeten bereiken. Met Exact voor Handel lukt dat. U weet precies wat er op voorraad is, wat er teruggezonden wordt of wat de geplande ontvangsten en leveringen zijn. In de komende kwartalen zullen we het magazijn verder digitaliseren. Zo blijven we de voorraadbeheer-app verder optimaliseren en werken we aan het verder digitaliseren van bijvoorbeeld de uitwisseling van aan- en verkooporders met uw leveranciers en klanten.

Efficiëntiemonitor

Exact OnlineAccountancy

Wilt u weten welke boekhoudingen efficiënt werken met Exact en waar het beter kan? De Efficiëntiemonitor laat dat in één oogopslag zien. Het geeft u een totaaloverzicht over de klantboekhoudingen en laat zien wat er is verwerkt en hoe, hoe snel klanten reageren en of de boekhouding tijdig bijgewerkt is. Het vormt de basis om de juiste acties te ondernemen. Of dat nu op uw kantoor is, in overleg met uw klanten of met het oog op verdere automatisering.

Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

Optimalisatie van de add-on voor verkoopfacturen in Mijn [Kantoor]

Exact OnlineAccountancy

Het versturen van herinneringen – zodat u sneller betaald wordt – verbetert steeds verder. Voortaan wordt de oorspronkelijke factuur automatisch meegezonden en kan de betaling ook meteen vanuit de herinnering uitgevoerd worden via de Mollie-betaallink (iDeal/Bancontact). Bovendien wordt de look-and-feel en gebruiksvriendelijkheid van de functionaliteit verder verbeterd. De add-on zal ook verder geoptimaliseerd worden aan de hand van suggesties van klanten via ons ideeënplatform.

Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

CRM voor Exact voor Accountancy

Exact OnlineAccountancy

Alle relevantie informatie op één plek Krijg een 360-graden beeld van uw klanten en uw kantoor. Dit nieuwe systeem biedt volledige controle en overzicht over alle processen binnen een accountants- of boekhoudkantoor en alle diensten die geleverd worden.

Daar hoort natuurlijk ook een centraal dossier bij, waarin alle communicatie met en goedkeuringen van de klanten worden opgeslagen. Uw klanten communiceren en werken samen met uw kantoor met de vernieuwde Mijn [Kantoor]-app. De nieuwe oplossing is gebaseerd op de marktbehoefte aan meer inzicht en meer efficiëntie binnen een kantoor. Bovendien ontzorgt het al uw klanten op duidelijke wijze en kunt u hen zo een nog betere dienstverlening bieden.

Deze oplossing werkt ook goed samen met eventuele andere kantooroplossingen en SharePoint. Exact werkt er hard aan om de oplossing te integreren voor alle marktpartijen.

Altijd up-to-date informatie van uw bank in Exact

Exact OnlineBoekhouden

In Exact zijn er al jarenlang koppelingen met de grotere banken geïntegreerd waarmee u dagelijkse banktransacties automatisch verwerkt in uw boekhouding. In 2021 gaan we een stap verder en breidt het aantal gekoppelde banken uit. Waar van toepassing volgen alle nieuwe koppelingen die wij lanceren de PSD2-standaarden. Zo wordt actuele informatie minstens vier keer per dag automatisch bijgewerkt in uw boekhouding.

Krijg inzicht in uw cashflow voor de komende 3 maanden

Exact OnlineBoekhouden

In Exact Professional voorspellen we straks uw cashflow voor de komende vier weken op basis van geplande inkomsten en uitgaven in uw boekhouding. Dankzij artificiële intelligentie kunnen we zelfs drie maanden vooruitkijken! Zo herkent u naast mogelijkheden ook tijdig knelpunten. Hoeveel geld heeft u ter beschikking? Kunt u betaalafspraken nakomen en/of heeft u tegen die tijd extra betaalruimte nodig? Inzicht in de toekomstige cashflowpositie is een belangrijke succesfactor

In-context communicatie tussen (gekoppelde) klant en accountant

Exact OnlineAccountancy

Bij de online samenwerkingsvorm - waarbij de accountant of het boekhoudkantoor de klantboekhouding verzorgt en de klant documenten aanlevert en meekijkt via Mijn [Kantoor] - is in-context communicatie (chatfunctie) al mogelijk.

Aan die mogelijkheid om via Exact te communiceren in diverse schermen – zoals bankuittreksels, aankoop- en verkoopfacturen – wordt momenteel ook gewerkt voor de samenwerkingsvorm waarbij de ondernemer (= klant van de accountant) zelf de boekhouding doet met Exact voor Boekhouden of een van de sectoroplossingen van Exact. Naar verwachting zal die mogelijkheid midden 2021 beschikbaar zijn.

Nieuwste BarTender-versie straks beschikbaar voor Exact WMS

Exact GlobeExact Globe+HandelProductie

Met Exact Warehouse Management (Exact WMS) automatiseert u fysieke goederenstromen en optimaliseert u uw logistieke proces met behulp van barcodescans. Tijdens het proces kunt u automatisch labels met barcodes afdrukken. Denk aan palletlabels of productlabels met barcodes, die afgedrukt worden bij ontvangst van een leverancier of bij de productie. BarTender is een professionele tool om dergelijke labels te printen en is geïntegreerd in Exact WMS. Binnenkort ondersteunt Exact WMS de meest recente versie van BarTender, meer bepaald in release 2021R2.

De nieuwe webservices voor Exact WMS maken digitale connecties nog gemakkelijker

Exact GlobeExact Globe+HandelProductie

Met Exact Warehouse Management (Exact WMS) digitaliseert u de processen in het magazijn. Denk aan ontvangsten, verplaatsingen, tellingen, aanvullen van picklocaties en natuurlijk het picken van goederen. Daarvoor gebruikt u barcodescanners. Steeds vaker kiezen gebruikers ook voor een digitale verbinding met andere systemen zoals paternostersystemen in magazijnen, verzendoplossingen, tablets, enz. De connectiviteitsmogelijkheden worden daarvoor verder uitgebreid met onze nieuwe WMS-webservice​s. Zo kunt u nog gemakkelijker digitaal verbinden met andere systemen.

Tips om het werken met de Exact Synergy-app nog gemakkelijker te maken

Exact Synergy

De Exact Synergy-app biedt de gebruiker de mogelijkheid om overal te kunnen werken. In versie 5.2 krijgt de gebruiker via een tip meer uitleg bij de verschillende functionaliteiten. Zo kan de gebruiker de app optimaal gebruiken. De gebruiker kan de tips resetten om ze nog een keer te zien.

Contacten in de buurt van een specifiek contact bekijken met de Exact Synergy-app

Exact Synergy

De Exact Synergy-app biedt de gebruiker de mogelijkheid om overal te kunnen werken. Met de app kon u via de bijbehorende functionaliteit al zien welke contacten in de buurt van de gebruiker zitten. Met versie 5.2 kunt u nu ook zien welke contacten zich in de buurt van een specifiek contact bevinden.

Uren indienen via de Exact Synergy-app

Exact Synergy

De Exact Synergy-app biedt de gebruiker de mogelijkheid om overal te kunnen werken. Met versie 5.2 kunt u ook in de Exact Synergy-app uren indienen waardoor alle benodigde functionaliteiten in één app zitten.

Opmerking: de Field Service H-app blijft naast de Synergy-app bestaan.

Documenten aanmaken, bewerken en lezen in de Exact Synergy-app

Exact Synergy

De Exact Synergy-app biedt de gebruiker de mogelijkheid om overal te kunnen werken. Met versie 5.2 (in combinatie met PU 266 SP 6) kunt u niet alleen documenten bekijken, maar ze ook aanmaken of bewerken.

Offertes aanmaken en versturen

Exact OnlineAccountancy

Het is al mogelijk om in Mijn [Kantoor] verkoopfacturen en betalingsherinneringen te versturen, maar binnenkort voegen we ook de offertefunctionaliteit toe. Daarmee maakt u eenvoudig offertes aan, die u vervolgens naar uw klant verstuurt en opvolgt.

Gecombineerd met de bestaande CRM-functionaliteit heeft u alle tools in huis om uw bedrijf te runnen.

Lees meer

De nieuwe app voor Service Management

Exact Synergy

Uitstekende klantenservice vereist ook een digitaal servicemanagementproces. Met Exact Service Management werkt u digitaal; niet alleen op kantoor, maar ook onderweg en bij de klant om storingen te voorkomen of op te lossen. Binnenkort lanceren we een volledig nieuwe app voor de service engineer. Eén app voor zowel offline als online werken. Met een verbeterde zoekfunctie waarbij u kunt zoeken op serienummer, configuratie, productnaam, een modern design met ondersteuning voor donkere modus en nog meer. De Field Service H-app is niet alleen beschikbaar op iOS en Android, maar is ook eenvoudig op uw laptop te gebruiken. Zo heeft de service engineer alles bij de hand, van opdrachten en productdocumentatie tot digitale werkbons om te tekenen.

BE Select your country