Nieuw in jouw oplossing

Maak kennis met de nieuwste functies in je oplossing en ontdek welke verbeteringen en vernieuwingen we voor jou hebben aangebracht. Benieuwd naar alle release notes? Bekijk ze in de support portal.

Exact Online Boekhouden

Gebruik je Exact Online Boekhouden Professional of uitgebreidere Exact Online-edities? Vanaf nu houdt onze software je proactief op de hoogte van afwijkingen in je boekhouding dankzij continuous monitoring. Bovendien kan je vanaf nu nieuwe budgetten genereren op basis van bestaande budgetten met behulp van handige berekeningsmethodes. Tot slot helpen boekingtemplates je voortaan bij het efficiënt boeken van terugkerende facturen met minimale verschillen.

Met het nieuwe overzicht van bank- en kassaldo kan je nu moeiteloos het saldo van bankgrootboekrekeningen vergelijken met de bijbehorende bankboekingen. Hiermee elimineren we een heleboel tijdrovende stappen om inzicht te krijgen in je saldo. In het overzicht klik je gewoon door naar de onderliggende boekingen om eventuele correcties direct uit te voeren. Hiermee is het beheer van je boekhouding dus weer een stap eenvoudiger!

Door de aanpassingen in de rechten en rollen voor SODA kun je voorkomen dat personen salarisboekingen in kunnen zien terwijl die niet voor hen zijn bestemd. Door deze aanpassing is het mogelijk om deze data af te schermen. Zo kun je dus voorkomen dat een magazijnmedewerker de salarisboekingen kan inzien terwijl die niet voor hem/haar bestemd zijn. Kortom, door deze aanpassing weet je zeker dat je compliant te werk gaat en voorkom je discussies achteraf.

De accountancysuite van Exact Online

Met Kantoorbeheer Essentials beschik je over een geïntegreerde oplossing voor het veilig beheren en uitwisselen van documenten. Je beschikt per client over één dossier met een vaste structuur waarin alle relevante documenten met de juiste meta data zijn opgeslagen. Mappen en documenten zijn met elkaar gelinkt, waardoor iedereen altijd met de laatste versie van het document werkt. Dit Document Management systeem is speciaal ontwikkeld voor accountancy. Zo profiteer jij van de beveiligde Microsoft SharePoint omgeving en werkt het DMS met alle oplossingen uit de Exact Online Accountancy Suite.

Vraagposten: Een tijdrovend en foutgevoelig proces. Maar niet als je onze handige chatfunctie gebruikt. Start direct vanuit het scherm ‘Afhandelen bankafschriften’ een chat op en vraag de klant het ontbrekende document aan te leveren. de klant krijgt die vraag gelijk binnen inclusief alle benodigde contextinformatie. Goed nieuws: Deze functie is nu ook beschikbaar voor ondernemers met een eigen boekhouden licentie. Dus je kan nu nog meer documenten opvragen. ontvangen en verwerken via Exact Online.

Wij werken dagelijks aan het verbeteren van onze software. Hierbij staat gebruiksvriendelijkheid voorop en hebben we als doel onze klanten een zo goed mogelijke ervaring te geven. Om dit te bereiken hebben we het design en de navigatie van Mijn[Kantoor] sterk verbeterd.

Exact Online Handel

Onnodige en handmatige acties zijn tijdrovend en foutgevoelig. Daarom hebben we het digitale magazijn van Exact Online nog verder verbeterd met verschillende handige nieuwe functies. Zo kan je nu gemakkelijker orders picken en inpakken, hebben we de functionaliteit voor magazijnverplaatsingen verbeterd, kan je magazijnverplaatsingen met een druk op de knop afdrukken en zie je direct wie via de app een inventarisering heeft uitgevoerd. Ook hebben we het proces van herbevoorrading van een standaard opslaglocatie verbeterd om orderpicken zo efficiënt mogelijk te maken.

Deze nieuwe import- en exportfunctie maakt het nog gemakkelijker om bijvoorbeeld grote bestellingen in te lezen vanuit een CSV-bestand. Voorheen was het enkel mogelijk om bestellingen manueel in te voeren, nu is het ook mogelijk om de bestellingen op basis van een Excel-bestand in te lezen of te exporteren.

We hebben nieuwe filters en kolommen toegevoegd aan de overzichten van verkoop- en aankooporders. Namelijk de 'selectiecode' en 'leveringswijze' voor bestellingen en 'verkoopkanalen' voor verkooporders. Deze velden en kolommen worden niet standaard weergegeven, maar je kan de pagina aanpassen om ze zichtbaar te maken.

Exact Online Productie

Je kan nu direct alle documenten bekijken die zijn gekoppeld aan een werkorder. Zo heb je sneller toegang tot belangrijke informatie. Voorheen moest je navigeren naar de betreffende sectie om documenten te lezen, bijvoorbeeld Routering of Materialen. Je kan ze nu snel opzoeken door een Werkorder te openen en op het tabblad Documenten te kijken.

We hebben de MRP-functionaliteit in Exact Online flink onder handen genomen. Zo kan je nu MRP-scenario's aanmaken om te bepalen waarmee rekening wordt gehouden in een MRP-berekening, en hoe deze wordt uitgevoerd. De berekeningen van MRP-scenario's zijn nu flexibeler. Je kan verschillende scenario's aanmaken om te achterhalen wat voor impact elk scenario kan hebben op wat je produceert of aankoopt. Maar het MRP-advies is ook beter zichtbaar, doordat al het advies nu in één overzicht wordt weergegeven. En in Exact Online Productie kan je nu MRP-berekeningen uitvoeren voor meerdere niveaus van stuklijsten, in plaats van alleen voor het bovenste niveau.

We hebben de pagina 'Nieuw Project' verbeterd zodat je nu de laatst gebruikte code ziet naast het veld Code. Dit is vooral handig wanneer je een reeks nieuwe projecten aanmaakt en je moet bijhouden welke projecten je al hebt aangemaakt.

Exact Online Bouw

We hebben de integratie tussen de boekhouding en de projectadministratie verbeterd. Je kan nu zelf aangeven welke specifieke aankoopdagboeken je wil synchroniseren. Voorheen werden alle aankoopfacturen vanuit de Exact Online-boekhouding naar de projectadministratie verzonden. Nu bepaal je zelf welke dagboeken wel en welke niet moeten worden meegenomen in de uitwisseling. Op deze manier zorg je ervoor dat alleen projectgerelateerde aankoopfacturen in de projectadministratie van Exact Online Bouw terechtkomen.

Een nieuw overzicht geeft inzicht in alle vorderingsstaten voor al je projecten. De vorderingsstaat zorgt ervoor dat je de kosten of uitgevoerde werkzaamheden die op het project zijn gemaakt, kan doorsturen naar de ontvangende partij. De vorderingsstaat moet door de opdrachtgever worden goedgekeurd voordat de factuur kan worden verstuurd. Je kan nu handig werken vanuit deze overzichtslijsten (zowel voor in regie als aangenomen werk) en de status per vorderingsstaat volgen zonder dat je elk project afzonderlijk moet inkijken.

Je hebt nu de flexibiliteit om je menu volgens je persoonlijke voorkeuren aan te passen. Zo bepaal je zelf welke menu's je wel of niet ziet. Ook is er een handige zoekfunctie toegevoegd zodat je sneller vindt wat je zoekt.

Exact Online No hands Accounting

Sinds kort kan je de factuuromschrijving van boekingsvoorstellen zelf bepalen op basis van beschikbare factuurgegevens – zowel voor gescande facturen als elektronische facturen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om de relatienaam, het factuurnummer en de factuurdatum in de omschrijving te vermelden, inclusief de gewenste volgorde. Met deze nieuwe functie ben je dus in staat om nog efficiënter analyses en controles uit te voeren.

Vanaf nu is het mogelijk om vooraf de kostenplaats en kostendrager toe te voegen. Door op voorhand de kostenplaats en kostendrager toe te voegen, kunnen er nog betere boekingsvoorstellen worden gegenereerd. Werk je met een van onze sectoroplossingen? Dan is het ook mogelijk om projecten op voorhand aan te geven. Het toevoegen van kostenplaats/kostendrager/projecten is mogelijk bij het uploaden van facturen via de Scanservice binnen Exact Online. Mocht je je facturen doorsturen naar de digitale brievenbus, dan is het nu ook mogelijk om in de onderwerpregel kostenplaats/kostendrager/project toe te voegen, dit wordt dan ook vermeld in het boekingsvoorstel!

Exact Online Projecten

Je kent het wel: een einddatum of prijsafspraak van een project zijn aangepast – maar wie heeft die wijziging gemaakt? Om dat inzicht te krijgen, is de controlelijst uitgebreid met projectgegevens. In deze lijst zie je direct de oude en nieuwe waarde van bijvoorbeeld gewijzigde projecten of begrote activiteiten. Ook zie je door wie en wanneer de wijziging is aangebracht.

Natuurlijk wil je dat je uurverantwoording correct en volledig is. Exact Online Projecten helpt je daarbij. Je hebt zicht op de gewerkte uren en de roosterverantwoording. Als er uren ontbreken in een bepaalde periode, kan je eenvoudig een herinnering sturen. Nu kan je deze e-mail zelf vormgeven met je eigen lay-out. Zijn de uren niet correct? Ook hier kan je nu de communicatie omtrent afgekeurde uren verbeteren en zelf de e-mail vormgeven met je eigen lay-out.

Je kunt nu heel handig even snel de gewerkte uren via de app controleren en goedkeuren. Zo krijg je direct zicht op de urenverantwoording en versnel je het proces van urenregistratie naar facturatie en projectbewaking.

Exact Online Abonnementenbeheer

Bij het aanmaken van een creditfactuur heb je nu de optie om de laatst gefactureerde periode van een abonnement terug te zetten. Voorheen werd bij een creditfactuur de 'datum gefactureerd tot en met' niet teruggezet. Hierdoor kon je bij een foutieve factuur niet opnieuw een factuur voor dezelfde periode aanmaken. Nu heb je de optie wel. Je hebt de keuze om de periode over te slaan of om de 'datum gefactureerd tot en met' terug te zetten.

Exact Globe+

Exact Globe+ is gebouwd op compleet nieuwe technologie. Dit maakt het mogelijk om de volgende technologische stappen te zetten. Eén daarvan is dat Exact Globe+ nu ook als 64-bit applicatie beschikbaar is. Dat komt de schaalbaarheid van de oplossing verder ten goede. Daarnaast zal de snelheid bij een import of bij het verwerken van grote hoeveelheden gegevens verder toenemen. Ook levert 64-bits een beter geheugenbeheer op, wat leidt tot een nog stabielere oplossing. Met deze en andere technologische innovaties, is je organisatie, met Exact Globe+, klaar voor de toekomst!

Met Exact Globe+ kan je rekenen op continue updates van aankomende wettelijke vereisten in een groot aantal landen. Elke maand worden verbeteringen en wijzigingen aangebracht via productupdates, zodat je altijd voldoet aan de wetgeving in de landen waar je actief bent. De laatste maanden is onder andere hard gewerkt om Exact Globe+ voor te bereiden op een wetswijziging in Polen die het gebruik van het nationale elektronische factureringssysteem (KSeF) verplicht stelt voor belastingbetalers per 1 juli 2024. Daarnaast hebben we natuurlijk weer een groot aantal wijzigingen doorgevoerd voor verschillende landen.

Exact Globe+ is uitgerust met een vernieuwde e-mailengine. Deze is onder de motorkap vernieuwd en recent hebben we veel gevraagde functies doorgevoerd. Zo bieden we nu naast het e-mailen van het document, ook de optie om direct bijlagen toe te voegen. Ook kan je verzamelfacturen in één e-mail verzenden, in plaats van in afzonderlijke e-mails. Met deze en meer vernieuwingen in Exact Globe+ komen we tegemoet aan veel gehoorde wensen van onze klanten!

Aan Exact Globe+ is een nieuwe en moderne gebruikersinterface toegevoegd. Deze wordt nog verder geïnnoveerd. Zo geven we in deze release onze gebruikers nog meer opties om de ervaring aan te passen zoals zij dat willen. Het is mogelijk om de rijhoogte van je invoerregels aan te passen. Hierdoor kan je meer informatie tegelijk op je scherm weergeven. En je hebt een sneller overzicht van wat er moet gebeuren. Ook is het contrast vergroot en hebben we gekozen voor een nog beter leesbaar lettertype. Ten slotte wordt de menustructuur nu compacter weergegeven. Dat is handig voor organisaties die veel opties in hun Exact Globe+ menu hebben. Je krijgt een direct overzicht en hoeft niet te scrollen naar het juiste menu.

Exact Globe+ Logistiek

In Exact Globe+ WMS zijn extra regels toegevoegd om te bepalen wanneer goederen vanaf de picklocatie gepickt moeten worden en wanneer vanuit de bulklocatie. Als een klant een grote hoeveelheid wil, is het namelijk slimmer om volle palletten te pakken, rechtstreeks vanuit de bulklocatie. In Exact WMS kan je aangeven vanaf welk aantal (bv. doos of pallet) de orderpicker naar de bulklocatie wordt gestuurd. Nu kan je ook een drempelwaarde voor het SKU-aantal instellen. Zo stappen je orderpickers geen onnodige kilometers in het magazijn. Bovendien verhoog je het aantal orders dat iemand op een dag kan oppakken. Dit bespaart je tijd en kosten!

We hebben de import- en exportgegevens zoals artikellocaties, afstanden, scancodes sterk uitgebreid. Daarnaast hebben we de mogelijkheden voor het digitaal verbinden met andere systemen, denk aan paternostersystemen in magazijnen, verzendoplossingen, tablets, enz. verder uitgebreid met nieuwe WMS-entiteitsservices. Zo kan je nog gemakkelijker digitaal verbinden met andere systemen, waardoor je veel tijd bespaart en fouten voorkomt.

En natuurlijk hebben we ook elders de mogelijkheden om digitaal te verbinden uitgebreid. Want sneller en slimmer werken bereik je ook dankzij goede verbindingen met andere softwaresystemen. Denk bijvoorbeeld aan je website, een oplossing voor je transportplanning, en nog veel meer. Exact Globe+ biedt al talloze tools om makkelijk en snel koppelingen te maken en we hebben deze set nog verder uitgebreid. Zo hebben we entiteitsservices toegevoegd voor niet-aftrekbare btw en in rekening gebrachte btw, en nieuwe services toegevoegd voor leveringen, retourgoederen, wijzigingen doorvoeren op bestellingen, verkooporders en meer!

Exact Financials

Met deze release is de mogelijkheid toegevoegd om in een betalingsherinnering rente te berekenen en te boeken. Wanneer de betalingstermijn van een openstaande post van een debiteur is overschreden kunnen de aanmaningskosten worden berekend, toegevoegd worden aan de openstaande post en vermeld worden op de betalingsherinnering.

Vanaf nu is het mogelijk om in het onderhoud van kostenplaatsen een geldige datum vast te leggen. Bij iedere actie in de diverse modules zoals invoeren, verwerken en importeren wordt de datum gecontroleerd. Wanneer er een geldige datum gedefinieerd is, mag de kostenplaats altijd gebruikt worden. Als de verwerking van een boeking buiten het geldige datumbereik valt, kan deze boeking niet worden verwerkt.

Met de nieuwste versie van Exact Financials kan een verslag in oplopende en aflopende volgorde worden gesorteerd. De velden die op het tabblad met criteria van verslagen zijn gedefinieerd bij groeperen en sorteren, worden standaard oplopend getoond. Met de rechtermuisknop kan de weergavevolgorde ook aflopend worden ingesteld.

Exact Synergy

Je kan vanaf nu een handtekeningveld toevoegen aan een verzoek, zowel in Exact Synergy als in de Exact Synergy-app. Veel gebruikers hebben hierom gevraagd, bijvoorbeeld als bewijs van levering van verleende diensten of bewijs van verplaatsing van waardevolle voorwerpen. Gebruikers met de juiste rechten kunnen het handtekeningveld toevoegen aan en configureren in het verzoektype.

Vanaf deze release is het mogelijk om emoji's en links toe te voegen aan berichten en opmerkingen in de Exact Synergy-tijdslijn. Dat maakt samenwerken nog leuker en geeft gebruikers de mogelijkheid om beter emoties uit te drukken in Synergy. Ook links worden weergegeven met een klikbare hyperlink, zodat lezers sneller naar de webpagina's kunnen navigeren.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om een profielfoto te uploaden in de webversie van Exact Synergy. Vanaf deze release kan je ook een profielfoto uploaden in de Exact Synergy-app. Da's pas makkelijk!

Exact SRXP

Tot nu toe werden onkostennota's van Exact SRXP naar Exact Globe+ uitgewisseld via bestandsoverdracht. In de nieuwste versie van Exact SRXP is er een verbetering doorgevoerd waardoor dit kan worden geautomatiseerd via ELIS. Deze koppeling voorziet ook in de uitwisseling van de onkostennota-afbeeldingen, zodat je deze ook in Exact Globe+ kan inzien.

BE Select your country