Nieuws

Nieuwe releases tillen automatisering naar een hoger niveau en geven kmo's meer grip op hun cijfers

Wemmel, 16 februari 2023 – Exact presenteert zijn jaarlijkse Winter ’23 Release met updates die de kmo’s en hun accountants ondersteunen. Het zijn moeilijke tijden voor ondernemers. Blijven innoveren en automatiseren is nu belangrijker dan ooit. Deze release bouwt voort op een aantal belangrijke productinnovaties, zoals Globe+. 

Optimalisatie van software

Joep Hoeks, CPO bij Exact: “Met de seasonal releases staan we altijd even stil bij de innovaties waar we als team dagelijks aan werken en de groei die we op productniveau doormaken. Vooral in deze economisch onzekere tijden is het onze missie om bedrijven zoveel mogelijk te ontzorgen van administratieve lasten, zodat ze zich kunnen focussen op hun corebusiness. Nog meer automatisering en optimalisatie van onze vertrouwde software helpen hen daarbij." 

Verdere automatisering in Exact Online

Sneller werken met boekingstemplates

Exact Online werkt nu ook met boekingstemplates. Dat is handig voor bedrijven die te maken hebben met terugkerende facturen waarbij ze de kosten willen uitsplitsen over meerdere grootboekrekeningen of kostenplaatsen. Bij het aanmaken van een boekingsvoorstel werkt de software nu ook met die templates, waardoor ze automatisch correct worden ingevuld. 

Automatisch toewijzen van bankafschriftregels

Bij het toewijzen van bankafschriftregels wordt bijna altijd gekozen voor de eerste (de beste) suggestie. Om tijd en manueel werk te besparen, kunnen Exact-klanten vanaf nu altijd de beste suggestie laten gebruiken. Om de controle te behouden, geeft de software de status 'Aandacht vereist ' aan afschriftregels die best nog een check nodig hebben. Die status verschijnt bijvoorbeeld bij een deelbetaling, of wanneer er meerdere suggesties zijn.  

Voorkom moeiteloos fouten met indicatoren

Indicatoren zijn geautomatiseerde checks die de boekhouding van de klant controleren op juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid. Via vooraf ingestelde criteria controleren de indicatoren één- of meermaals per dag verwerkingen en ontwikkelingen in de boekhouding. Een handige tool die accountants- en boekhoudkantoren helpt fouten in de boekhouding te voorkomen.

Overzicht van de fiscale balans met één druk op de knop

Overzichten in Excel en foutgevoeligheid zijn verleden tijd met deze nieuwe oplossing in Exact Online. Na invoering van de juiste percentages in de software kun je nu snel een overzicht van de fiscale balans oproepen. Het programma houdt daarbij rekening met privégebruik, niet-aftrekbare btw en verworpen uitgaven.

Kosten op verkoopfacturen correct verwerken in de btw-aangifte

Binnenkort is het mogelijk om een betaling in één keer te matchen zonder het btw-aangifteproces te verstoren. Je kunt aangeven dat niet het type boeking maar de geselecteerde grootboekrekening telt voor de btw. Zo ben je zeker dat alles op boekhoudkundig vlak correct verwerkt is.

Wet- en regelgeving up-to-date 
De wet- en regelgevingen veranderen voortdurend. Met Exact Online kun je ervan op aan dat je boekhoudsoftware altijd bij is met de laatste ontwikkelingen. Zo hebben we er in 2023 voor gezorgd dat de limietbedragen voor de Belcotax zijn bijgewerkt volgens de laatste besluiten (fiche 281.50) en ondersteunt de software vanaf dit jaar ook btw-nummers beginnend met BE1 in plaats van BE0. Ook de btw-percentages en vakken voor Luxemburg zijn geüpdatet conform de wet- en regelgeving voor 2023. 

Nieuwe versie van Exact Globe+ versnelt en versoepelt

Exact Globe+, de nieuwe versie van Exact Globe, kreeg voor de Winter'23 Release verschillende innoverende updates. Zo kan Globe+ voortaan werken met de 64-bit versies van Microsoft Office. Klanten kunnen nu sneller werken met MS Office-programma's, en ook sneller en eenvoudiger Exact-software installeren. 

Business software
Exact

Mediacontact

Wil je meer informatie over dit bericht, heb je een interviewverzoek, of andere media-gerelateerde vragen? Neem contact op met Annemarije Dérogée, head of Corporate Communications bij Exact, via media@exact.com.
BE Select your country