Whitepaper:
Het belang van een ERP voor jouw handelsbedrijf in uitdagende tijden.

ERP systemen zijn onmisbaar voor moderne gestroomlijnde bedrijven. Vooral nu, in een uitdagende situatie waarin veel vanuit huis gewerkt wordt, wil je dat iedere medewerker zijn werk kan blijven doen. Een ERP systeem helpt hierbij, en zorgt ervoor dat alle medewerkers toegang hebben tot up-to-date informatie. In dit whitepaper vind je kritische vragen die gesteld worden aan je nieuwe ERP leverancier. Zo krijgt je een systeem dat je, ook in uitdagende tijden, optimaal ondersteunt.

Het is tijd voor een ERP dat je moeiteloos ondersteunt

Dit whitepaper informeert je over de mogelijkheden voor jouw sector en geeft tips voor een vlot selectie- en implementatietraject. Na het lezen ervan krijg je ongetwijfeld inspiratie voor een succesvol traject met een positieve impact op uw organisatie.

De handelsbranche staat onder druk

Het mag geen verrassing zijn dat de traditionele groothandels door de digitalisering onder druk staan. Fabrikanten richten zich steeds vaker rechtstreeks tot eindklanten, ze slokken delen van de waardeketen op en gaan dingen zelf doen. Ze worden hiertoe aangedreven door verzoeken van klanten die onvoldoende toegevoegde waarde ervaren bij groothandels. Dit ondervindt 28% van de groothandels die meededen aan de KMO-Barometer, een onderzoek in opdracht van Exact naar de uitdagingen van kmo’s. Bovendien verliezen groothandels omzet aan online e-commerceplatforms. De online concurrentie wordt harder en zet prijzen onder druk, zo stelt 48%. Retailers worden ook mondiger en eisen scherpere prijzen, snellere levertijden en betere service of anders stappen ze over naar de concurrent.

38% van de groothandels geeft aan dat ze te maken hebben met meer veeleisende klanten.

Waarde toevoegen

Als groothandel behoud je je bestaansrecht als je activiteiten erbij neemt die waarde toevoegen voor je klanten en/of leveranciers. Denk aan onderhoudsabonnementen op machines of apparaten die je levert. Of je ontzorgt leveranciers met hun terugzendbeleid en/of lokale marketingactiviteiten. Of je neemt er delen van de productie bij. Hoe je jouw toegevoegde waarde ook wilt vergroten, je hebt een systeem nodig dat je hierbij ondersteunt.

Basis op orde

Dat betekent dat je basis in orde moet zijn. Dat je inzicht hebt in de actuele voorraad, waar de producten liggen en dat je weet wanneer wat binnenkomt en uitgaat. Dit soort informatie moet je niet langer in spreadsheets bijhouden. Vertrek van het uitgangspunt dat er geen papier meer is in het magazijn maar dat alle processen digitaal verlopen. De vragen daarbij zijn: “Wat is de beste keuze: ERP of een verzameling losse systemen (best-of-breed)? Waar let je op bij de leveranciersselectie? En wat is de beste implementatieaanpak?”

Wil je meer lezen? Laat je gegevens achter

In dit whitepaper informeren we je over de mogelijkheden van een ERP-systeem voor jouw branche en geven we je tips voor een soepel selectie- en implementatietraject.

Please let us know your name.
Vul uw achternaam in.
Please write a subject for your message.
Vul uw telefoonnummer in.
Please let us know your email address.
Invalid Input
Invalid Input
BE Select your country