Whitepaper:
Het belang van een ERP voor uw handelsbedrijf in uitdagende tijden.

ERP systemen zijn onmisbaar voor moderne gestroomlijnde bedrijven. Vooral nu, in een uitdagende situatie waarin veel vanuit huis gewerkt wordt, wilt u dat iedere medewerker zijn werk kan blijven doen. Een ERP systeem helpt hierbij, en zorgt ervoor dat alle medewerkers toegang hebben tot up-to-date informatie. In dit whitepaper vind u kritische vragen die ustelt aan uw nieuwe ERP leverancier waardoor u het systeem krijgt dat u, ook in uitdagende tijden, optimaal ondersteunt.

Het is tijd voor een ERP dat u moeiteloos ondersteunt

Dit whitepaper informeert u over de mogelijkheden voor uw sector en geeft tips voor een vlot selectie- en implementatietraject. Na het lezen ervan krijgt u ongetwijfeld inspiratie voor een succesvol traject met een positieve impact op uw organisatie.

De handelsbranche staat onder druk

Het mag geen verrassing zijn dat de traditionele groothandels door de digitalisering onder druk staan. Fabrikanten richten zich steeds vaker rechtstreeks tot eindklanten, ze slokken delen van de waardeketen op en gaan dingen zelf doen. Ze worden hiertoe aangedreven door verzoeken van klanten die onvoldoende toegevoegde waarde ervaren bij groothandels. Dit ondervindt 28% van de groothandels die meededen aan de KMO-Barometer, een onderzoek in opdracht van Exact naar de uitdagingen van kmo’s. Bovendien verliezen groothandels omzet aan online e-commerceplatforms. De online concurrentie wordt harder en zet prijzen onder druk, zo stelt 48%. Retailers worden ook mondiger en eisen scherpere prijzen, snellere levertijden en betere service of anders stappen ze over naar de concurrent.

38% van de groothandels geeft aan dat ze te maken hebben met meer veeleisende klanten.

Waarde toevoegen

Als groothandel behoudt u uw bestaansrecht als u activiteiten erbij neemt die waarde toevoegen voor uw klanten en/of leveranciers. Denk aan onderhoudsabonnementen op machines of apparaten die u levert. Of u ontzorgt leveranciers met hun terugzendbeleid en/of lokale marketingactiviteiten. Of u neemt er delen van de productie bij. Hoe u uw toegevoegde waarde ook wilt vergroten, u heeft een systeem nodig dat u hierbij ondersteunt.

Basis op orde

Dat betekent dat uw basis in orde moet zijn. Dat u inzicht heeft in de actuele voorraad, waar de producten liggen en dat u weet wanneer wat binnenkomt en uitgaat. Dit soort informatie moet u niet langer in spreadsheets bijhouden. Vertrek van het uitgangspunt dat er geen papier meer is in het magazijn maar dat alle processen digitaal verlopen. De vragen daarbij zijn: “Wat is de beste keuze: ERP of een verzameling losse systemen (best-of-breed)? Waar let u op bij de leveranciersselectie? En wat is de beste implementatieaanpak?”

Wilt u meer lezen? Laat uw gegevens achter

In dit whitepaper informeren we u over de mogelijkheden van een ERP-systeem voor uw branche en geven u tips voor een soepel selectie- en implementatietraject.

Please let us know your name.
Vul uw achternaam in.
Please write a subject for your message.
Vul uw telefoonnummer in.
Please let us know your email address.
Invalid Input

Waarom vragen wij deze gegevens? Exact gebruikt uw persoonlijke gegevens uitsluitend voor onderzoek, marketing- en sales doeleinden. Hieronder verstaan wij persoonlijk contact opnemen via telefoon, e-mail, directe mailings en andere internet kanalen.
Lees meer in onze privacy statement.

Invalid Input
BE Select your country