De #1 software voor technische en industriële groothandels

Als toeleverancier van technische en industriële producten ben je een onmisbare schakel in de keten. Door je specialistische kennis over een breed assortiment aan artikelen, varen afnemers blindelings op je productadvies. Het efficiënt managen van je orders en voorraad is daarom essentieel. Exact biedt één complete oplossing voor order- en voorraadbeheer, geïntegreerd met jouw administratie.

Je orders en voorraad onder controle

Als technisch groothandelaar weet je alles van het beheren van een breed assortiment aan specialistische en technische producten en onderdelen. De kennis over de toepassing, verschillende maten en maatvoeringen, gereedschappen en machines maakt dat de klanten binnen installatiebedrijven, industrie en productie je goed weten te vinden.

Ga voor maximale leverbetrouwbaarheid

Utiliteitsbouw- en woningbouwverenigingen varen blind op je leverbetrouwbaarheid. Daarnaast ook op de specialistische kennis van de toepasbaarheid van zelf het kleinste onderdeel. Installateurs van pomp- tot ventilatiesystemen, koelingen en verwarmingen, van elektrotechnisch tot mechanisch, willen niet misgrijpen. Zij kunnen terugvallen op een technische toeleverancier zoals jij. Wij ondersteunen je met de juiste handelssoftware.

De voordelen van één geïntegreerd systeem voor order- en voorraadbeheer

Order management eenvoudig gemaakt

Bestellingen kunnen eenvoudig worden verwerkt, of ze nu via uw webshop of via uw buitendienst sales collega’s binnenkomen. Facturen worden automatisch aangemaakt, en nog beter: meteen financieel verwerkt in uw boekhouding. Dat scheelt veel tijd als u de btw-aangifte moet doen. Kortingen en prijslijsten worden gemakkelijk beheerd, zonder in een wirwar van regeltjes en lijstjes te vervallen.

Ecotaksen correct verwerken

Door het vastleggen van artikeltoeslagen per artikel is het mogelijk om ecotaksen zoals recupel, bebat en auvibel eenvoudig en correct te verwerken. Exact verwerkt deze toeslagen automatisch in zowel offerte, verkooporder en factuur en houdt de boekhouding hiervan automatisch voor u bij. Dit zorgt voor een foutloze en snelle afhandeling.

Online verkopen via uw webshop

Verkoop eenvoudig online aan zakelijke klanten zonder alle handmatige drukte van het uitzoeken en bijhouden van uw overzichten en voorraden. Dit resulteert in snelle leveringen en geen nee hoeven te verkopen. Bijbestellen en het bijhouden van eventuele naleveringen gebeurt allemaal via de software. Met een webshop koppeling heeft u altijd inzicht in actuele voorraad. Orders vanuit de sales app en telefoon worden even eenvoudig meegenomen. Heeft u een verkoopbalie waar contante betalingen plaatsvinden? Koppelingen met kassa- en kaartleessystemen zijn er natuurlijk ook.

Inzicht in uw voorraden & retouren

Vanaf nu kunt u gemakkelijk inventariseren met de voorraadbeheer app. Door de geplande retouren functionaliteit heeft u eindelijk een gestructureerd retour proces zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Zo heeft u continue inzicht in wat u nog op de plank hebt liggen, en wat niet. Verkoop nooit meer nee, en heb tegelijkertijd nooit te veel op voorraad. Exact WMS maximaliseert daarnaast uw leverbetrouwbaarheid. Uw voorraad is duurzaam op orde, er komen nauwelijks pickfouten voor en uw klanten krijgen op tijd wat ze besteld hebben.

Boekhouding altijd op orde

U werkt vanuit één geïntegreerd systeem, waardoor ook uw boekhouding direct op orde is door automatische orderverwerking. Dit levert tijd en geld op, waardoor u op kansen in de markt kunt inspringen of eindelijk wat innovaties door kunt voeren.

Inclusief relatie- en offertebeheer

Laat geen kans meer liggen door volledig overzicht in uw klantenbase, inclusief verkoopkansen en afspraken. Iedereen kijkt naar dezelfde accurate informatie.

 

Bekijk onze oplossing Exact voor Handel
Order management eenvoudig gemaakt
Ecotaksen correct verwerken
Online verkopen via je webshop
Inzicht in je voorraden & retouren
Boekhouding altijd op orde
Relatie- en offertebeheer

KlantverhalenWeweler - Colaert

Weweler had behoefte aan een geïntegreerde toepassing. Met de oplossingen van Exact zijn onze bedrijfsprocessen veel efficiënter ingericht.

Hulp nodig om je keuze te maken?

Ontdek via onze keuzehulp binnen enkele seconden welk pakket bij je onderneming past.

BE Select your country