Ondernemen

Tips & Tricks

Hoe u het handigst uw cockpit inricht

De cockpit is een populaire standaardfunctie van Exact Online. Hier hebt u in een oogopslag al uw belangrijke bedrijfsgegevens bij de hand en shortcuts naar nieuwe facturen. En u weet waarschijnlijk al dat de cockpit gebruikmaakt van webonderdelen om diverse samenvattingen en links naar belangrijke informatie te tonen. Maar wist u ook dat u uw cockpit zo kunt inrichten dat u altijd de cijfers en notities ziet die u het meeste raadpleegt?

U kunt dus kiezen om uw Takenlijstje samen met uw top 5 klanten op basis van omzet en het laatste rapport van uw accountant te tonen. Bovendien hebt u de optie om de feiten en cijfers er wat flitsender uit te laten zien. Bijvoorbeeld met een cirkeldiagram in plaats van een standaard staafdiagram.

U kunt uw cockpit ook opmaken zoals u het wilt. Plaats uw inkomstencijfers rechts. Of misschien toch liever links. Aan u de keuze. Webonderdelen kunnen worden toegevoegd, aangepast of verwijderd. Om een webonderdeel toe te voegen, klikt u gewoon op de ' ' rechts van de zone waaraan u het wilt toevoegen. En als u het toch anders wilt, dan sleept u het gewoon naar een ander deel van het scherm. Wilt u 10 webonderdelen tonen, in plaats van 6? Geen probleem. Klik gewoon op 'Mijn cockpit' > 'Tools' > 'Aanpassen'.

Extra tip: Met het webonderdeel 'Rapportages' kunt u de rapportages die uw accountant heeft gemaakt, tonen. Dit kan alleen als u naar uw accountant linkt in 'Mijn accountgegevens'.

Helpdesk

Author image
Judith Van Wissen

Judith heeft meer dan 10 jaar ervaring bij zowel support, verkoop als development. Bij Exact is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Exact voor Boekhouden. Judith kent Exact van binnen en buiten als geen ander.

BE Select your country