Ondernemen

Tips & tricks voor het inrichten van je cockpit

Hoe je het handigst jouw cockpit inricht

De cockpit is een populaire standaardfunctie van Exact Online. Hier heb je in een oogopslag al jouw belangrijke bedrijfsgegevens bij de hand en shortcuts naar nieuwe facturen. En je weet waarschijnlijk al dat de cockpit gebruikmaakt van webonderdelen om diverse samenvattingen en links naar belangrijke informatie te tonen. Maar wist je ook dat je jouw cockpit zo kunt inrichten dat je altijd de cijfers en notities ziet die je het meeste raadpleegt?

Je kunt dus kiezen om je Takenlijstje samen met je top 5 klanten op basis van omzet en het laatste rapport van jouw accountant te tonen. Bovendien heb je de optie om de feiten en cijfers er wat flitsender uit te laten zien. Bijvoorbeeld met een cirkeldiagram in plaats van een standaard staafdiagram.

Je kunt je cockpit ook opmaken zoals je het wilt. Plaats je inkomstencijfers rechts. Of misschien toch liever links. Aan jou de keuze. Webonderdelen kunnen worden toegevoegd, aangepast of verwijderd. Om een webonderdeel toe te voegen, klik je gewoon op de ' ' rechts van de zone waaraan je het wilt toevoegen. En als je het toch anders wilt, dan sleep je het gewoon naar een ander deel van het scherm. Wil je 10 webonderdelen tonen, in plaats van 6? Geen probleem. Klik gewoon op 'Mijn cockpit' > 'Tools' > 'Aanpassen'.

Extra tip: Met het webonderdeel 'Rapportages' kun je de rapportages die je accountant heeft gemaakt, tonen. Dit kan alleen als je naar je accountant linkt in 'Mijn accountgegevens'.

Helpdesk

Author image
Judith Van Wissen

Judith heeft meer dan 10 jaar ervaring bij zowel support, verkoop als development. Bij Exact is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Exact voor Boekhouden. Judith kent Exact van binnen en buiten als geen ander.

BE Select your country