Handel

Waarom bedrijven kiezen voor één systeem voor hun online handel

Waarom bedrijven kiezen voor één systeem voor hun online handel

Het succes van online verkoop is in de meeste gevallen afhankelijk van goedlopende processen. Hoe minder manuele taken, hoe minder kans op fouten en onduidelijkheden. Daarom is het zo belangrijk dat verschillende automatiseringssystemen één goed samenwerkend geheel vormen en zo het complete proces ondersteunen.

Stijgende klantverwachtingen

Handel vindt steeds meer online plaats, zowel bij de groothandel als bij de retailers. In sommige sectoren heeft corona hier (noodgedwongen) zelfs een schepje bovenop gedaan of de ontwikkeling die al in gang was gezet versterkt. Daarnaast worden klanten ook steeds mondiger en zijn de verwachtingen hoog. Ze verwachten wat ze ’s avonds bestellen morgen in huis.  Om dat waar te kunnen maken, is het belangrijk dat de voorraadinformatie realtime in orde is en de uitvoering, inclusief orderpicking, gedigitaliseerd verloopt.

Ook groothandels krijgen te maken met een ander soort bestellingen. Het zijn meer bestellingen maar in kleinere hoeveelheden. Veel bedrijven werken vaak nog volgens het ‘oude model’ van minimumaantallen of standaard grootverpakkingen. Dat sluit echter niet meer aan bij de processen van de detailhandel. En dat vraagt dus om verandering.  

In een paar klikken gekoppeld>

Bij Exact veranderen we mee. Onze bedrijfssoftware vormt nog steeds de basis en focust zich op de financiële en voorraadadministratie. Daaraan kunt u vervolgens eenvoudig specifieke software koppelen. Denk bijvoorbeeld aan uw webshop zoals Magento of Shopify, logistieke partners zoals PostNL of DHL, of betalingssystemen zoals iDeal of Mollie. In ons appcenter staan verschillende partnerapps die u kunt koppelen aan uw Exact-oplossing. Sommige partners leveren een basisinstallatie, anderen zijn met twee klikken compleet gekoppeld. Zo koppelt u een kassa van een offline verkooppunt gemakkelijk aan uw systeem en ziet u direct de aparte inkomstenstroom.  

Nieuwe kanalen en omnichannel

Bij de toevoeging van nieuwe kanalen en omnichannel is het belangrijk om de verschillende geld- en goederenstromen te monitoren en aan te sturen. Doordat uw webshop, kantoor, magazijn en logistiek bij elkaar komen in één systeem krijgt u de juiste inzichten waarmee u kunt voldoen aan de stijgende wensen van uw klanten. Denk hier bijvoorbeeld ook aan orderpicking. Met onze app voor orderpicking kunnen medewerkers bestellingen samenstellen en verzenden. Die bestellingen komen binnen via de website. Het zou dus logisch zijn dat het orderpicken ook wordt aangestuurd vanuit hetzelfde voorraadbeheersysteem dat wordt gebruikt bij bestellingen.

Duidelijke acties 

Maar dat geldt ook bij terugzendingen, een vaak nog lastig proces waarbij het niet altijd duidelijk is van wie het pakketje komt of wat er mee moet gebeuren. Door middel van duidelijke acties voor de klanten en een koppeling met de software is dat direct duidelijk. Zo weet iedereen wat van hem of haar verwacht wordt en worden fouten geminimaliseerd. Daarnaast bespaart het hebben van één systeem als basis voor alle processen heel veel tijd.

Wilt u meer weten over hoe u fouten minimaliseert en meer tijd overhoudt door gebruik te maken van één systeem? Hoe uw onderneming hiervan ook kan profiteren en hoe dat bij andere bedrijven werkt? 

BE Select your country