Financieel

Gratis boekhoudsoftware & Excel vs. betaalde software: een samenvatting

In deze serie blogs hebben we de voor- en nadelen van gratis boekhoudsoftware en Excel besproken. Daarbij hebben we ook gekeken naar de voordelen van betaalde professionele boekhoudsoftware. We zetten alles nog even op een rij.

In het 9e en laatste deel van deze serie blogs maken we een korte samenvatting over wat we hebben geleerd van het vergelijken van gratis boekhoudsoftware, Microsoft Excel en betaalde boekhoudsoftware.

Gratis boekhoudsoftware: de voordelen...

Gratis boekhoudsoftware is er in vele vormen te vinden. Je kunt het makkelijk installeren en er meteen mee aan de slag gaan. Het biedt genoeg mogelijkheden om simpel werk uit te voeren en sommige moderne pakketten bieden de veiligheid en toegankelijkheid van online werken. Het beste? Het is gratis.

Gratis boekhoudsoftware: de nadelen...

We ontdekten ook een aantal nadelen van gratis boekhoudsoftware. Over het algemeen biedt het beperkte functies, automatisering en support. Ze moeten ergens aan verdienen, dus je moet al snel betalen voor meer functies of je krijgt advertenties te zien die je aandacht afleiden.

Boekhouden in Excel: de voordelen...

Excel kost je niets als je het Microsoft Office-pakket al hebt. Er is een breed aanbod aan gratis templates en waarschijnlijk kun je er al mee werken.

Boekhouden in Excel: de nadelen...

Je moet alle gegevens handmatig invoeren. Dat is erg foutgevoelig en arbeidsintensief. Met Excel kun je niets automatiseren. Je moet wel heel handig zijn om die ingewikkelde formules en mooie grafieken goed op te zetten.

Professionele boekhoudsoftware: een aantrekkelijk alternatief

Uiteraard is er een alternatief dat meer voordelen en minder nadelen biedt. Met betaalde boekhoudsoftware kun je je boekhouding automatiseren en processen beter integreren. Zo til je jouw business naar een hoger niveau.

Je houdt meer tijd over. Werkt beter online samen, efficiënter, weet dat je voldoet aan alle wet- en regelgeving, maakt minder fouten. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Een kostenpost of een investering?

Professionele online boekhoudsoftware is een uitkomst voor je business. Het is geen kostenpost, maar een slimme investering. Uit recent onderzoek onder 2.975 kmo's blijkt dat 40% kosten bespaart dankzij betaalde boekhoudsoftware.

Ontdek alle voor- en nadelen

Gratis? Betaald? Als het om boekhoudsoftware gaat is er keuze genoeg. We hopen dat deze blogs je een beter beeld hebben gegeven. Download de QuickGuide om alles nog even op je gemak na te lezen.

Download de QuickGuide

Author image
Judith Van Wissen

Judith heeft meer dan 10 jaar ervaring bij zowel support, verkoop als development. Bij Exact is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Exact voor Boekhouden. Judith kent Exact van binnen en buiten als geen ander.

BE Select your country