Accountancy

VGD wint tweede editie van de Exact Cloud Award!

VGD wint tweede editie van de Exact Cloud Award!

Op 15 november vond de tweede editie van de Exact Cloud Award plaats. De award werd uitgereikt door Exact, wereldwijd leider op vlak van business software in de cloud. De vakjury koos uit de vijf genomineerden VGD als winnaar. Met de award wil Exact accountancybedrijven bekronen die inzetten op innovatie en digitalisering, en dankzij een duidelijke digitale strategie hun klanten beter bedienen.

De hoofdprijs werd weggekaapt door VGD, een kantoor dat zowel fiscale, auditing- als boekhouddiensten aanbiedt. Volgens voorzitter van de vakjury en Account Director bij Exact Gerrit Veltkamp was de jury vooral onder de indruk van de strategische inbedding van innovatie en digitalisering bij VGD.

Gerrit Veltkamp: “VGD beschouwt de cloud niet enkel als een tool, maar heeft ook duidelijke strategische keuzes gemaakt rond digitalisering. Samen met een eigen ontwikkelingsteam evolueerden zij van traditioneel accountantskantoor naar de rol van business advisor.”

VGD mag zich een jaar lang “Exact Cloud Accountant” van het jaar noemen, en krijgt bovendien marketing- en PR-ondersteuning van Exact.

Charlotte Pille, vennoot en accountant bij VGD: “Dit is niet enkel een beloning voor ons als kantoor, maar voor iedereen betrokken bij ons traject naar digitalisering. Verandering is niet altijd even gemakkelijk, maar we zijn trots op de weg die we hebben afgelegd. Deze bekroning geeft ons nog eens een extra duwtje om te blijven inzetten op digitalisering.”

Nieuwe Exact Cloud Awards voor innovatie & samenwerking


Naast de hoofdprijs werden dit jaar ook twee nieuwe awards in het leven geroepen: een voor ‘Innovatie’ en een voor ‘Samenwerking’.

De Exact Cloud Award voor ‘Innovatie’ ging naar Mon3aan,een jong kantoor uit West-Vlaanderen.

Luc Blyaert, columnist bij De Tijd en jurylid: “Dit kantoor is nog maar een goed jaar bezig, maar op een korte tijd hebben ze het klaargespeeld om 95% van hun klantenrelaties online te beheren. Hun visie op innovatie als een instrument voor groei heeft bij ons een grote indruk nagelaten. Voor mezelf was het een eye opener om lid te zijn van deze jury: het beroep van accountant heeft misschien het imago wat tegen, maar ik was heel erg onder de indruk van de zin voor innovatie in deze sector. Accountancykantoren zijn eigenlijk aan het evolueren naar IT-bedrijven.”

Bofidi sleepte de Exact Cloud Award voor ‘Samenwerking’ in de wacht. Hiervoor keek de jury naar hoe accountants omgaan met hun klanten.

Hein Vandelanotte, managing partner bij Vandelanotte en winnaar van de Exact Cloud Award 2015: “Bofidi stelt duidelijk de klant centraal in zijn uitwerkingsstrategie. Bofidi heeft een eigen kantoorapp als centraal portaal, gebruiken social media om hun klanten te bereiken, en stellen mobiele oplossingen centraal.”

Rolf Declerck, jurylid en raadslid van het IAB: “Wij hebben met veel plezier tijd vrij gemaakt voor het jureren. We staan zelf telkens versteld van de innovatieve manieren waarop accountants digitalisering inzetten. Deze award is naast een bekroning voor de drie winnaars ook een mooie gelegenheid om het belang van digitaliseren in de sector nog eens te onderstrepen.”

Vertrouwensband met de klant dankzij digitalisering


Dat de relatie tussen klanten en accountants in België goed zit, bleek overigens uit het grote aantal klanten dat zijn boekhouder of accountant nomineerde voor de Cloud Awards. Dit jaar nomineerden niet minder dan 140 klanten hun boekhoudkantoor - het dubbele van vorig jaar.

Bart Van Coile, jurylid en ondervoorzitter van het IAB: “Dat is toch indrukwekkend - een duidelijke blijk van vertrouwen voor die kantoren.”

Van Coile sloot de award ceremonie af met een blik op de toekomst. “Digitalisering doet twee dingen in deze sector: ten eerste laat het toe om in real time te communiceren met klanten over de cijfers, ondermeer via geïndividualiseerde dashboards. Maar daarnaast zal er altijd een rol blijven voor de accountant als de vertrouwenspersoon die zijn garantie biedt over de kwaliteit van die cijfers – de zekerheid dat de cijfers de juiste signalen geven. De laureaten van de Cloud Award brengen die filosofie nu al in de praktijk: dankzij een doorgedreven digitale strategie zijn boekhouders meer dan alleen cijfervreters, maar bieden ze een meerwaarde aan elke klant door hen bij te staan in belangrijke beslissingen.”

BE Select your country