Accountancy

Kmo-onderzoek: Groot effect digitalisering op de samenwerking met accountant

Anno 2022 word je als accountant geconfronteerd met heel wat boeiende uitdagingen. Zowel op vlak van klantenadvies als kantoororganisatie is het belangrijk om snel te schakelen. Je klanten rekenen op je expertise om administratieve kansen rond fiscaliteit en andere wetgeving optimaal te benutten. Tegelijk willen ze een gestroomlijnd en toekomstbestendig beheer van hun administratie.

Ook jijzelf en je kantoormedewerkers halen winst uit een efficiënte digitalisering en automatisering van klantendossiers. Dergelijke aanpak creëert immers mooie opportuniteiten voor efficiëntere bedrijfsprocessen, een betere dienstverlening en het bieden van echte meerwaarde aan je klanten. Zo maak je het verschil met je directe concurrenten.

Maximaal investeren in software-innovatie

De meeste accountants blijven niet bij de pakken zitten. Wellicht heb je ook al de nodige stappen gezet op het gebied van software-innovatie. In dat geval weet je dat:

  • Snelheid en realtime inzicht belangrijke succesfactoren geworden zijn: de data waarover je als adviseur beschikt, volgen steeds korter op het moment dat een transactie of andere gebeurtenis plaatsvond.
  • Self-service apps een extra hefboom zetten onder deze snelheid, met als extra voordeel dat klanten minder administratieve inspanningen moet doen.
  • Dashboards ongekende rapportagemogelijkheden bieden: je kunt klantenprestaties zeer accuraat en overzichtelijk in beeld brengen, tot grote tevredenheid van je klanten.
  • Alles-in-één-software de efficiency van medewerkers én klanten een enorme boost geeft, met bovendien de kans om echte meerwaarde toe te voegen aan je dienstenpakket.

Het resultaat? Een langjarige en robuuste langetermijnrelatie tussen accountantskantoor en ondernemer.

Business software
Maak kennis met robotic accounting: nadat je klanten hun administratie digitaal aanleveren, neemt een robot je manuele boekhoudtaken over. Ontdek nu hoe Samenwerken werkt.
Business software
In een grootschalig onderzoek polste Exact Software eind 2021 bij ruim 350 Belgische kmo’s wat zij belangrijk vinden voor een goede samenwerking met een accountantskantoor.
Business software
BE Select your country