Accountancy

Administratie op een roze wolk: de vele voordelen van cloudsoftware

technologische ontwikkelingen cloudsoftware data en software servers van Amazon Web Services cloudsoftware van Exact automatisering abonnement

Leven uw foto’s, muziekalbums of persoonlijke documenten tegenwoordig ook ergens in een wolk? De kans is groot van wel. Dankzij de technologische ontwikkelingen van de laatste jaren kunnen we altijd en overal aan onze gegevens dankzij ‘de cloud’.

Velen onder ons gebruiken die al voor persoonlijke doeleinden. Waarom het u dan op professioneel vlak ook niet makkelijker maken door, bijvoorbeeld, uw administratie te regelen met cloudsoftware? Eerst en vooral: wat is die “roze wolk” precies? Wel, de cloud is een systeem waarmee u verbinding maakt met een server via het internet om data en software te raadplegen die niet op uw apparaat staan. 

Altijd en overal

Een groot voordeel van zo’n cloud is dat u altijd en overal uw data kan raadplegen. Welk apparaat u ook gebruikt of waar u ook bent: de gegevens die op de cloud staan, zijn voor u altijd toegankelijk. Als u, bijvoorbeeld, uw laptop verliest dan kan u nog steeds aan uw documenten via een ander toestel. Uw data zit veilig in de cloud, dankzij de servers van Amazon Web Services waar de cloudsoftware van Exact wordt opgeslagen. Dat is de grootste public cloud provider ter wereld. 

Automatisch

Er moet geen programma geïnstalleerd worden op de computers van uw bedrijf. Dat betekent meteen ook dat u zich niet moet bezighouden met vervelende software-updates. De cloud zal automatisch updaten en dat helemaal achter uw rug, zodat het uw werk niet onderbreekt. Onze cloud is trouwens ook makkelijk te koppelen aan andere software, voor nog meer automatisering. 

Flexibel

U heeft dus eigenlijk enkel een standaard internetbrowser nodig om op die cloud te raken. Van daaruit kan u gewoon uw ding doen. Alleen, of samen met anderen. U kan kiezen om meerdere mensen toegang te geven tot de cloud. Met andere woorden: het is een flexibel systeem. Op die manier kan uw team efficiënt samenwerken. Iedereen ziet dezelfde omgeving en dezelfde versie van documenten. Dat resulteert ongetwijfeld in een vlottere communicatie en samenwerking. 

Eenvoudig kostenplaatje

Het kostenplaatje van zo’n cloud is ook heel simpel: u betaalt voor wat u gebruikt. U gaat online een abonnement aan. Heeft u meer ruimte nodig op de cloud? Dan kan u kiezen voor een groter abonnement. Heeft u nadien weer minder ruimte nodig? Dan kan u dat opnieuw aanpassen. Makkelijk toch?

Meer weten over de cloudsoftware van Exact? Download het whitepaper 'Waarom kiezen voor cloudsoftware'. 

Author image
Tom Modderkolk

Tom is een nieuwsgierige en veelzijdige content specialist. Hij heeft een passie voor praktische toepassing van nieuwe technologie in het mkb.

BE Select your country