Accountancy

Waar moet je op letten als klein boekhoudkantoor?

7 redenen waarom u als kleiner boekhoudkantoor niet voor de goedkoopste oplossing zou moeten gaan

De waarde van software wordt bepaald door wat het jouw kantoor oplevert qua automatiseringsvoordelen. Je kunt natuurlijk voor de laagste prijs gaan, maar levert dit je ook de het meeste op in efficiency bijvoorbeeld? Wij geven je 7 redenen waarom het de moeite loont om te investeren in de software van Exact. Tenslotte vertrouwen meer dan 7.000 grote en kleine accountants en administratiekantoren op de accountancy software van Exact.

Meer werk, minder handen

In een kleiner kantoor zijn er minder helpende handen, en misschien kun of wil je geen extra personeel aannemen. Ook niet voor de piekmomenten. Dus moet de automatisering je helpen om pieken te vermijden, met digitalisering en slimme functies. Onze software neemt je werk uit handen of voorkomt dat je meer handen nodig heeft. Wij noemen dat Samenwerken. Dat levert alleen maar voordelen op voor jou én je klant, omdat je meer werk kunt verzetten in dezelfde tijd – of zelfs sneller.

Altijd realtime inzicht

Verras je klanten met realtime inzicht. In plaats van aan het einde van het kwartaal een rapport op te stellen, kun je veel sneller relevante informatie aanleveren via een online dashboard. Dat kan door de boekhouding te laten aanleveren via een app en door de automatisering zoveel mogelijk het invoer- en boekingswerk te laten doen. Via onze app is de boekhouding altijd toegankelijk en hebben je klanten direct een actueel beeld van hun financiële situatie. Zo voorkom je vragen en onnodige onderbrekingen. En dankzij de digitale aanlevering en verwerking door slimme Scan&Herken-functies kun je de tijd tussen aanlevering en inzicht versnellen voor klanten.

Betere communicatie = tijdsbesparing

Hoeveel tijd verlies je aan ontbrekende bonnetjes of andere zaken in een klantboekhouding? Dat leidt tot ontelbare e-mails, Excel-sheets en Whatsapp-berichten die veel tijd kosten. Dankzij in-context communicatie vraag je ze via de software voortaan eenvoudig op bij de klant en wordt de boeking in kwestie meteen daaraan gekoppeld. Je klant kan dan direct digitaal de juiste documenten opladen. Dat scheelt jou per maand weer heel wat uren! En je medewerkers zijn hierover natuurlijk enthousiast. Zorg dan ook dat ze reclame maken voor de nieuwe aanpak. Er zullen ook wel medewerkers zijn die iets moeilijker te overtuigen zijn. Maar luister naar hen en speel daarop in. Een handig hulpmiddel hierbij is de Change Curve. Daarmee ontdek en begrijp je in welke fase zij zitten. Anticipeer daarop, reik een helpende hand en voor je het weet zijn ze helemaal mee. Bied genoeg ondersteuning en besef dat je af en toe even zult moeten terugschakelen. Dat vergt de nodige tijd en energie.

Veiligheid voor alles

Moderne cloudsoftware betekent onderhoudsvrije en altijd up-to-date software die voldoet aan de laatste technologische eisen. Je documenten staan veilig opgeslagen en je moet niet langer investeren in dure licenties of back-upsystemen. Je kunt er ook op rekenen dat de ontwikkelaars de software steeds beter maken.

Alles centraal

Alles op één plek. Gebruik niet langer voor elke taak een andere tool. Door de wirwar van aan elkaar gekoppelde applicaties wordt belangrijke bedrijfsinformatie versnipperd opgeslagen. Kies één complete oplossing, zodat je werkt met een centraal klantdossier, zonder onderbrekingen.

Voorkom fouten

Minimaliseer het aantal manuele acties. Zo versnel je niet alleen de verwerking, maar beperk je ook de kans op menselijke fouten. Want correcties kosten tijd en dus ook geld. Onze software heeft signaalfuncties en een handige Vinden&Corrigeren-functie die snel fouten en afwijkingen opspoort.

Je staat er niet alleen voor

Profiteer van onze kennis en ervaring. De ingebruikname van de software ondersteunen we met (online) kennissessies voor jou en je klanten. Daarnaast bieden we gratis online trainingen tijdens het opstarten met Exact. Je hoeft dus niet te vrezen voor een dure implementatie.

Ben jij klaar voor verandering?

Het Accountancy Resource Center biedt de ondersteuning die je nodig hebt om je ambities te verwezenlijken en bevat alles wat je nodig heeft om optimaal aan de slag te gaan met de nieuwe software. Ook in de samenwerking met je klant.

Een investering die zich terugbetaalt

Conclusie: de hogere investering in software verdien je snel terug. Als kleiner kantoor profiteer je bovendien meer van softwarefuncties die werk uit handen nemen. Wij helpen je tijd te besparen op de verwerking, zodat je meer tijd overhoudt om meer klanten te bedienen of extra diensten aan te bieden. Zo wordt je waarde voor klanten groter.

Passend advies voor kleinere accountants- of boekhoudkantoren

Wat zou voor jou of voor je kantoor een overweging zijn om de stap te maken naar accountancysoftware? Laat het ons weten, we zijn benieuwd! Wil je weten hoe je kantoor met Exact Online kan profiteren van slimme automatisering en digitaal gemak voor je klanten? Onze adviseurs hebben al honderden kleinere kantoren voorzien van een passende oplossing.

Author image
Sarah Kocken

Sarah werkt als Senior Solution Marketing Specialist binnen de Accountancy Product Line. Zij richt zich op de doorvertaling van klantbehoeften naar producten voor de accountancy markt en positionering van producten.

BE Select your country