Aanpassen van factuurregels vanuit Exact Uren & Facturen

factuurregels

Sinds kort is er een nieuwe functionaliteit beschikbaar voor de Uren & Facturen gebruikers. Met de Uren & Facturen oplossing kunt u kosten en uren invoeren. Na goedkeuring kan er vervolgens een verkoopfactuur aangemaakt worden waarop deze uren en/of kosten staan vermeld.

Aanpassen verkoopfactuur

Vanaf nu is het mogelijk om alle regels in zo’n verkoopfactuur aan te passen voordat u de factuur naar de klant verstuurd. Zo kunt u additionele informatie toevoegen of kunt u bepaalde gegevens nog aanpassen.  Dit was reeds mogelijk in verkoopfacturen maar nu is de functionaliteit ook beschikbaar voor factuurvoorstellen vanuit Uren & Facturen.

Nadat u uren heeft ingevoerd en goedgekeurd ziet u onderstaand factuurvoorstel:

Hier kunt u de voorstelregel aanvinken en klikken op “Genereren” om de factuur aan te maken. In het scherm ziet u nu de factuur klaar staan. U kunt doorklikken op het ordernummer. Nu ziet u dat alle velden aan te passen zijn, u kunt notities en omschrijvingen toevoegen of aanpassen.

Uitgestelde omzet

Daarnaast heeft u wellicht al gehoord over uitgestelde omzet. In de administratie instellingen is in te stellen dat u hiermee wilt werken.

Nu is het in de factuur die wordt gegenereerd vanuit Uren & Facturen mogelijk om de velden ‘Van’ en ‘T/m’ toe te voegen. Als dit bij u nog niet zichtbaar is dan kunt u deze toevoegen in het onderhoudsscherm van de factuur via de knop “Aanpassen”.

Deze velden kunt u ook zichtbaar maken op uw lay-out:

1. Ga hiervoor naar en klik de factuur lay-out open
  2. Klik op het blok waarin de factuurregels worden geplaatst
  3. Klik op “Velden”
  4. Klik de het veld ‘Vanaf’ aan en op “toevoegen”. Hetzelfde geldt voor het veld “t/m”.

Nu kunt u de uitgestelde omzet op de factuur lay-out laten zien. Mocht u hier nog vragen over hebben, dan horen we graag van u.

Picture credits