Ondernemen

Samenwerken in de cloud

Steeds meer ondernemers gaan de cloud in. De voordelen zijn talloos. Maar het belangrijkste is toch wel dat je online kunt samenwerken. Met je accountant, collega’s of zelfs met je klanten en leveranciers.

Zo haal je meer uit je accountant

Gaat je bloeddruk ook omhoog als je alleen al aan de boekhouding denkt? Dan wordt het hoog tijd om online te gaan samenwerken met je accountant. Die kan allerlei administratiewerk van je overnemen. Net wat het beste voor jullie uitkomt. Bijkomend voordeel is dat je financiën altijd up-to-date zijn en 24/7 in te zien. Dan kan je accountant je veel beter adviseren. En dat alles online, zonder dat hij of zij elke keer langs hoeft te komen.

Dat is niet mis. Maar zit het voordeel van de cloud alleen maar in die samenwerking?

Zeker niet. Neem samenwerken in de keten. Voor een aantal sectors is dit onmisbaar. De cloud helpt je om alle relevante info te bundelen in één bedrijfssoftwarepakket. Daarmee hou je zicht op elke schakel in de keten. Van begin tot eind. Dan werkt iedereen met dezelfde gegevens. Tel daarbij op dat er allerhande tijdrovend handwerk wordt geautomatiseerd en de uitkomst is een toonbeeld van efficiëntie.

Daar kan ik wat mee. Ik hoor ook veel over apps. Hoe zit het daarmee?

Apps staan niet alleen voor de programma’s op bijvoorbeeld je smartphone. Tegenwoordig noemen we apps ook koppelingen met je favoriete online software en services. Daarmee laat je – alles wat je moet gebruiken voor je onderneming – samenkomen in de cloud. Dat zorgt ervoor dat je eindelijk een goed overzicht krijgt. En dat laat je weer perfect samenwerken. Met je klanten en zeker met je accountant. Laatstgenoemde kan je dan naar veel betere resultaten leiden.

Tijd om online samen te gaan werken dus! Is er nog meer?

Jazeker. De top 5 voordelen van de cloud!

    1. 24/7 wereldwijd je gegevens bij de hand Je kunt overal en altijd bij je gegevens. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding.

    1. Veilig en betrouwbaar werken Beveiliging van topniveau, betrouwbare service en geen IT-kennis nodig.

    1. Flexibele abonnementen Flexibele maandabonnementen – betaal alleen voor wat je gebruikt.

    1. Online samenwerken Werk makkelijk online samen met je collega’s en klanten.

    1. Snel aan de slag Meld je aan, vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en je bent online. Zo simpel is het.
Author image
Jan Lamaire

Depuis plus de 25 ans déjà, Jan propose des solutions informatiques aux entreprises belges qui leur permettent d'avoir plus de réussite, de travailler plus efficacement, de mieux communiquer et d'avoir une vision claire de la situation quotidienne de leur entreprise. Depuis 2013, il est Business Manager chez Exact Software pour la Belgique et le Luxembourg.

BE Select your country